Sveiki!
šodien vietējā ūdenskrātuvē noķēru 55cm līdaku, un tagad domāju kā labāk taisīt...
Iesakiet kādu vienkārš bet labu recepti :)
Kāds var ieteikt labu recepti priekš brekšiem?
janixxxxx, 5.marts 2013, 21:55
Svaigu sasmērē ar sinepēm bagātīgi(no ārpuses, druscinj, druscinj iekshpusee), min 30 min paturi ledusskapii, var eri līdz rītam paturēt un tad tādu pašu liek tik uz pannas un cep - riktīgi labs. Un sinepes piedod biku biku garšiņu - brīnumainā kārtā nekožh bet nonem nedaudz dūņaino garšu.
Sveiki, Viiri!
Sakiet varbūt kādam ir kāada laba ideja vai ir kādi sakarīgi varianti, ko iesākt ar pliču kalnu, neskaitot vobliņas sagatavošanu?
Kotleti taisīt? Vai ko citu?
Paldies!
varbut kads var ieteikt ka labak asarus nokupinat? man te paris kg iekrajushies pa sho sezonu..
Kāds var ieteikt labu recepti priekš brekšiem?
paldies ;) buus jaameegjina zsveetkiem uzkuupinaat ...
Archey...
Vienīgā reālā priekšrocība karstajai kūpināšanai "ar sasietām astēm" vtml. ir tas, ka var iebāzt kūpinātavā vienlaicīgi vairāk butes... pārejais ir drīžak mīnusi un riski (piemēram, nenovaktēsi temperatūru, astes notrūks un loms nokritīs).
Aukstā kūpināšana gan cita opera...
Archey
Man ļoti labi pazīstams cilvēks-copes radinieks, kūpina tikai uz restēm.Par garšu būtu grēks sūdzēties. :))
kolēģi,
Padalieties pieredzē, vai var butes kūpināt kastē (mazajā kūpinātavā) guļus uz restes nevis piekārtas? cik saprotu tad butes parasti kūpina vairākas stundas savērtas uz iesmiem lielajas kū[inātavās ... interesē vai var kkas izdoties mazajā, ātrajā kūpinātavā (līdzīgi kā asari, breksi)?
Paldies
urmaas
tas pateicoties veejam;))) un veelmei gatavot virs atklaatas debess bez vaaka;))))taa teikt savvaljas aromaati un piegarshas....;)
kaut arii, tushonkas divu kastu atveershanaa ar shkeereem es taa teikt nepiedaliijos, taa kaa-kas zin;))))
ek, ku feini gaaja;)
-viss bija pa pirmo un degtines tiiri smuki izkauseeja kraushkjiigos smilshu graudinjusb tajaa reizee;)))
Copmann, 16.decembris 2012, 18:11[/quote]
Tad jau tev t'ada smilšu kūka bij faini sanākuse! :))
urmaas
uz augshu bikinj, taa teikt sala pret pieturu "Robezha";)))
Copman :)
Vai tik tā nebij sala pret pienotavu? :))
urmaas
Mans ar kompanii uz salas ap Dunavu liidziigi izdariijaamies ne reizi vien-viss bija pa pirmo un degtines tiiri smuki izkauseeja kraushkjiigos smilshu graudinjusb tajaa reizee;)))
zivis tika kjertas un laistas;)))jo karstums kauseeja....;)
Reiz aizbraucām uz divdienīti likteņupē copēt.Bez copes pričendāļiem līdzi protams katliņš uc piederumi.Tā kā pirmajā vakarā zuves nenoķērām tad sametām katlā tušonku,sagrieztu gabaliņos desu,sīpolu,kartupeļus,burkānus uc piedevas.Tad kad tas viss bij savārijies kārtīgā putrā,tad cēlām no uguns nost.Kas par paēdienu bij sanācis MMMMM!!!Tā kā pirmajā vakarā to visu nenotiesājām tad nākamajā dienā piešāvām klāt tikai ūdenu un uz ugunskurs atkal uzvārijām.Kad zivis bij saķertas,tad jau vairs negribējās ar tām ķēpāties.Pietika ar to pašu kas bij. :))
Paldies par paaris ieteikumiem!! :)
Koleegji, kaada man sanaaca uz grilla cepta marineeta mezhene....vnk bez vaardiem atstaaju viesus.....naakamgad akkan mezhenees jaalaizh;)
recepti neizpaudiishu;D
manta buus.Veel nebuus slikti lielaaku zivi sagriezt gabalos un pievienot, buus divkaarteeja zivju zupa, taapat daarzenji, pipari, laurlapas, kumiins, zaljumi un 100 gr degtines beigaas;)))
Mana muterīte darīja kā raksta urmass,tikai beigās zupai pielēja pienu!Citam protams var negaršot!:)