Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!
Citreiz tā ar tik vajag...paša pieredze,no dzirdētā un redzētā ko paņem,paša čujs un loģika...!Un neviss vajag tā un tikai tā,jābūt tā un tikai tā...kā gribu tā daru,neviss vispārpieņemtie standarti!!!:)))
Ojis, 24.marts 2013, 18:32
snipiens, 24.marts 2013, 19:23
Es ar experimentēju -iemet vecas pazoles vai ratu riepas un dūms tāds foršs melns Kā reiz lai Tosmariešus kūpinātu ;DDD
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!
Citreiz tā ar tik vajag...paša pieredze,no dzirdētā un redzētā ko paņem,paša čujs un loģika...!Un neviss vajag tā un tikai tā,jābūt tā un tikai tā...kā gribu tā daru,neviss vispārpieņemtie standarti!!!:)))
Ojis, 24.marts 2013, 18:32
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!
Paldies par infu...tā jau arī domāju,ka nekas bio-eko-naturliš tur nevar sanākt,bet cmuki gan būtu...!!!:)))
Īpaši mitrumizturīgajam saplāksnim tā sarkanīgā līme ir indīga. Laminētās plaknes arī nevar būt nekas veselīgs.
Labāk koka ! Padomā par sveķu līmes izgarojumiem...
Kāda ir pieredze,ja žāvētavu taisītu no ūdensizturīgā finiera.Mani mulsina tas vai līmei izkalsto finieris nesareizināsies ,,šponos".Paldies ja kāds padalīsies tajā,kā finieris uzvedas karstumā un vai tā ,,glazūra" neizkusīs!?
Kondensāta problēma būs visām metāla kūpinātavām,pareizs risinājums piekārt vannīti,ja ir vieta. Savai slēgtajai,uz uguns liekamai, kūpinātavai vāku noblīvēju ar divām kārtām brezenta,tas paņem mitrumu sevī,kad atveru,lai apžūst zivis,apžāvēju arī brezentu,kad brezents paliek dikti melns un apdeg stūri,to nomainu...Par šķobīšanos varu teikt,ka tā ir neizbēgama,jo plānāks materiāls,jo lielāka.
Kā par karstu? Pieberu ogles,aizdedzinu,pagaidu lai iedegas vienmērīgi,nodziest,tad tik lieku iekšā...vai tad temperatūrai jābūt mazākai kāda viņa rodas?es tak to nekontrolēju.a skaliņi man ābeles,bet varbūt arī par daudz,kaut liekas ka ogļu garaiņi...nez vajadzēs pamēģināt kā tu saki-mazāk ogļu un mazāk skalu.paldies par ieteikumu. Šeit varētu arī marinādes receptes likt:)labprāt palasītu un pamēģinātu.
ja tu vēl saki, ka kūpinātava sašķobījās, tad 100% par karstu taisi.
bootmix, man tas pats bija. tas nav no oglēm. ja par daudz skalus uz papalātes un/vai ogles saliek. tad tā sanāk rūgts. es lieku 4-5x skalus uz papalātes un ogles pa vidu saberu atvilknei. malas tukšas paliek. ja skali izdeg, tad pārīti pielieku klāt. un nekāda rūgtuma.
Man ir ABAS portatīvā kūpinātava...lietoju gan vistai,gan zivīm, gan gaļai-ir ok.bet ir mīnuss-kad tās ogles izdala karstumu-dažādi sveķi,garaiņi no kokoglēm pielīp pie garduma-rezultātā augšējais slānis rūgts un nedaudz indīgs. Es piešāvos tīt visu marlē ar vairākām kārtām-tad tas rūgtums ir mazāks,bet doma ir aizvērt vispār to ogļu daļu,lai neveigojas nekādi garaiņi un tad karstums tikai no apakšas kopā ar dūmiem būs...redzēs šopavasar.ā vēl kas-pēc pirmajām lietošanas reizēm sašķobījās biku,bet lietot var.materiāls par šādu cenu tur ir ok.ceru vēl 5 gadus palietot.
man portativā ir no rudens. neko sliktu nevaru teikt, savu funkciju pilda ļoti labi. jāpiešaujās ogles apakšā piebērt ne par daudz un aiziet. vienīgi jāatcerās, ka tā ir portatīvā, tas nav 200l skapis :)
materiāls pret cenu ir ok, šaubos vai ir iespējams tur caurumus izdedzināt, ja 100x plānāks grils pa četriem ls no rimi 3x sezonas iet bez problēmām.
Puiši, kurš zin kā jākūpina jūras sarkanie asari,kādā sālijumā jāliek.
Jā, uzlabot jau var visu un visādi. Un nav jau arī problēmu to izdarīt, bet īsti stilīgi jau tas naf....:) Katrā ziņā, džekiem ir vēl kur piestrādāt.
KK3- ar vilkmi gan problēmas nav bijušas, bet kondensāta problēmu atrisināju ar metāla cepumu bundžu- iekāru atsaitēs zem skurstenīša- reāli jau tur pāris piles kuras iztvaiko- var pat melnā skārda plāksnīti iekārt.
Kņigu nje čital, no mņeņije imeju :) Portatīvajai kūpinātavai izskatās, ka materiāls biki par plānu. Parādīju tās kūpinātavas bildes pazīstamiem vīriem, kas ar metālu uz "Tu", uztaisīja man no kārtīga metāla (1.0mm, ja nemaldos), sanāca baigi labā. Ja kādam interesē, varu iedot koordinātas. Rakstiet PM.
Nopirku ABAS 200 litru kūpeni. Nācās uzlabot, jo vilkme ļoti slikta. Kurināt un uzturēt karstumu iespējams tikai ar ļoti sausu malku. Nofleksēju skurstenim jumtiņu, situācija nedaudz uzlabojās. Tagad mēģināšu pagarināt skursteni. Pati kūpinātava ir ok. Vēl viens mīnuss ir tas, ka tieši zem skursteņa novietotajām zivīm virsū tek melnais darvas kondensāts.
Varbūt kāds lietotājs var padalīties pieredzē par ABAS firmas mazo portatīvo kūpinātavu? Reklāmā jau izskatās pa smuko, bet kā ir praksē ar zivīm vai vistu.. Cik ilgs laiks vajag līdz gatavībai?
es pie čoma mucā kūpinu butes jau 3 sezonas,teikšu baigi super