Labāk koka ! Padomā par sveķu līmes izgarojumiem...
Kāda ir pieredze,ja žāvētavu taisītu no ūdensizturīgā finiera.Mani mulsina tas vai līmei izkalsto finieris nesareizināsies ,,šponos".Paldies ja kāds padalīsies tajā,kā finieris uzvedas karstumā un vai tā ,,glazūra" neizkusīs!?
Kondensāta problēma būs visām metāla kūpinātavām,pareizs risinājums piekārt vannīti,ja ir vieta. Savai slēgtajai,uz uguns liekamai, kūpinātavai vāku noblīvēju ar divām kārtām brezenta,tas paņem mitrumu sevī,kad atveru,lai apžūst zivis,apžāvēju arī brezentu,kad brezents paliek dikti melns un apdeg stūri,to nomainu...Par šķobīšanos varu teikt,ka tā ir neizbēgama,jo plānāks materiāls,jo lielāka.
Kā par karstu? Pieberu ogles,aizdedzinu,pagaidu lai iedegas vienmērīgi,nodziest,tad tik lieku iekšā...vai tad temperatūrai jābūt mazākai kāda viņa rodas?es tak to nekontrolēju.a skaliņi man ābeles,bet varbūt arī par daudz,kaut liekas ka ogļu garaiņi...nez vajadzēs pamēģināt kā tu saki-mazāk ogļu un mazāk skalu.paldies par ieteikumu. Šeit varētu arī marinādes receptes likt:)labprāt palasītu un pamēģinātu.
ja tu vēl saki, ka kūpinātava sašķobījās, tad 100% par karstu taisi.
bootmix, man tas pats bija. tas nav no oglēm. ja par daudz skalus uz papalātes un/vai ogles saliek. tad tā sanāk rūgts. es lieku 4-5x skalus uz papalātes un ogles pa vidu saberu atvilknei. malas tukšas paliek. ja skali izdeg, tad pārīti pielieku klāt. un nekāda rūgtuma.
Man ir ABAS portatīvā kūpinātava...lietoju gan vistai,gan zivīm, gan gaļai-ir ok.bet ir mīnuss-kad tās ogles izdala karstumu-dažādi sveķi,garaiņi no kokoglēm pielīp pie garduma-rezultātā augšējais slānis rūgts un nedaudz indīgs. Es piešāvos tīt visu marlē ar vairākām kārtām-tad tas rūgtums ir mazāks,bet doma ir aizvērt vispār to ogļu daļu,lai neveigojas nekādi garaiņi un tad karstums tikai no apakšas kopā ar dūmiem būs...redzēs šopavasar.ā vēl kas-pēc pirmajām lietošanas reizēm sašķobījās biku,bet lietot var.materiāls par šādu cenu tur ir ok.ceru vēl 5 gadus palietot.
man portativā ir no rudens. neko sliktu nevaru teikt, savu funkciju pilda ļoti labi. jāpiešaujās ogles apakšā piebērt ne par daudz un aiziet. vienīgi jāatcerās, ka tā ir portatīvā, tas nav 200l skapis :)
materiāls pret cenu ir ok, šaubos vai ir iespējams tur caurumus izdedzināt, ja 100x plānāks grils pa četriem ls no rimi 3x sezonas iet bez problēmām.
Puiši, kurš zin kā jākūpina jūras sarkanie asari,kādā sālijumā jāliek.
Jā, uzlabot jau var visu un visādi. Un nav jau arī problēmu to izdarīt, bet īsti stilīgi jau tas naf....:) Katrā ziņā, džekiem ir vēl kur piestrādāt.
KK3- ar vilkmi gan problēmas nav bijušas, bet kondensāta problēmu atrisināju ar metāla cepumu bundžu- iekāru atsaitēs zem skurstenīša- reāli jau tur pāris piles kuras iztvaiko- var pat melnā skārda plāksnīti iekārt.
Kņigu nje čital, no mņeņije imeju :) Portatīvajai kūpinātavai izskatās, ka materiāls biki par plānu. Parādīju tās kūpinātavas bildes pazīstamiem vīriem, kas ar metālu uz "Tu", uztaisīja man no kārtīga metāla (1.0mm, ja nemaldos), sanāca baigi labā. Ja kādam interesē, varu iedot koordinātas. Rakstiet PM.
Nopirku ABAS 200 litru kūpeni. Nācās uzlabot, jo vilkme ļoti slikta. Kurināt un uzturēt karstumu iespējams tikai ar ļoti sausu malku. Nofleksēju skurstenim jumtiņu, situācija nedaudz uzlabojās. Tagad mēģināšu pagarināt skursteni. Pati kūpinātava ir ok. Vēl viens mīnuss ir tas, ka tieši zem skursteņa novietotajām zivīm virsū tek melnais darvas kondensāts.
Varbūt kāds lietotājs var padalīties pieredzē par ABAS firmas mazo portatīvo kūpinātavu? Reklāmā jau izskatās pa smuko, bet kā ir praksē ar zivīm vai vistu.. Cik ilgs laiks vajag līdz gatavībai?
es pie čoma mucā kūpinu butes jau 3 sezonas,teikšu baigi super
Cena tur gan nav korekti noraadiita, taa ir krietni zemaaka.. :)
Visiem kam tiessaam gribas iegaadaaties labu mantu priekss kuupinaatavas varat ieluukoties manaa albumaa. un interesentiem labpraat visu paraadiissu un izstaastiissu klaatienee..
Tuvojas pavasaris, ir divas mucas kūpinātavai ,lūdzu padomu kur var iegādāties vai no kā uztaisīt lai nebūtu dārgi
1. dūmvadu
2. restes uz kurām kūpināt
Varbūt citiem arī ir pieredze par iespēju kūpināt jūras zivis pēc "mucas" principa, vai tomēr vajag klasisko kūpinātavu ,lai dūms iet pa tiešo no kurvuves. Man liekas, ka tā varētu būt vienīgā starpība, bet kāpēc???
Nav runa par auksto kūpināšanu, tur skaidrs, ka mucas princips nedarbojas.
Shnuris
paskaties manā albumā manu kūpinātavu, iederēsies dārza ainavā, nebūs jākūpina bleķa mucā, kūpinātavas iekša izgatavota no koka, režģim nerūsējošais tērauds, var kūpināt ko vien vēlas, tempratūra no 40-80 grādiem, malka karstumam viss kas deg.