Bet tos moškus atpakaļ nelaidiet, kaut mazi - ar kāju virsū un lai kaijām stāv. Ja mājās nevediet, kaut vai krastā saberiet, putniem būs prieki...
3.maijs 2013, 16:37 | citēt | links To andriskk!
Jāāā...es tā iedomājos rītvakara ,,kaujas lauka" skatu uz mola un krastā,ja tie simti tiešām ko tādu izdarītu...!Izvelk...pret zemi...un vēl ar kāju izsmērē...!Krastā zivis jau sākušas bojāties...voņa tāda,ka nākošajā rītā tuvāk pa simt metriem nevar pieiet,jo sagadīšanās pēc putni paēduši bij...!Un pēc tam vēl vajag pateikt:,,Fui,fui...kādi tie russaki un leiši...!"Es ixseju...!!!:)))
Ko var jemties.Bullīši jem ka nav pat kad sapīpot.Izmērs šogad ari priecē.Par kulinārijas izvirtībām nejemos spriest.Katram savs.:)
Šodien 2h laikā 10l spannis pils.Cepu-super,kūpināju-vel labāk.Tiešām garda zivs.
ko es par to visu domāju - Andris stipri melo tautai, es tur kauliņus bez muguras asakas vispār nejūtu, viegli tīras, garšo labi...
Kārtīgs pavārs arī koka pagali uztaisīs ēdamu, iespējams, bet nemaz negribu tos mošķus mācēt pagatavot, pārāk daudz sīku kauliņu viņos...
Nezinu, taisīju dažādi (izņemot kūpināšanu un kotletes), es neatradu veidu, kā man viņi garšotu. šogad gan jāietestē samalt un kaut ko kotlešveidīgu sataisīt.
Bet tos moškus atpakaļ nelaidiet, kaut mazi - ar kāju virsū un lai kaijām stāv. Ja mājās nevediet, kaut vai krastā saberiet, putniem būs prieki...
Zivs ir pateicīga tīrīšanas ziņā - galva nost, iekšas ārā un gatavs. Gaļa balta un maiga, nekādu īpašu lieku piegaršu tai nav. Zin;atāji saka, ka nokūpināts esot vienkarši LABS!! ;)
Un visbeidzot...man jautā kā viņus pagatavot...es cepu,bet ievadiet mātē googlē un esiet izvēles priekšā,ka maz neliekas!!!:)))
как пригатовить бычки
Vēl par bullīšiem...un proti par viņu gastronomiskajām īpašībām.Vakar proves pēc pāris pannas uzcepu...nu nezinu...ja godīgi neko sevišķu nesagaršoju,bet varbūt tikai manas garšas kārpiņas neko tādu nesagaršoja!Man likās tāda, kaut kur pat bez garšas atšķirībām zivīte.Pieļauju ka žāvēta būtu garšīgāka vai ja vairāk ,,izvrašķatsja" ar marinādēm,tomātu mērcēm utt. tad iespējams būtu VAU...!:)Bet vienalga to zivīšu cope attaisno tēriņus,jo tādu copi var pārvērst par ģimenes pasākumu,kā ziemā piemēram salaku copi!Iesācējiem labi mācīties un izjust copi pa spicīti un roku!Ceru ka Liepājnieki manus tekstus neuztvers naidīgi...dēļ viena aģitātora mums zivis mazāk būs...tur man liekas visiem pietiek!!!:)))Visiem veiksmi!!!
Tos buļļus nevar iebarot bāleliņiem, ka baigā delikatese? ātri nokops populāciju :D
Es ar riit braukshu glaabt Liepaajniekus,kaut kas ir jaadara:(
Bullīši - tas ir ļaunāk par cunami...:D
Ka tos Bullisus ker un uz ko?
ciekurs111, 1.maijs 2013, 17:08
Lai noķertu ,,bullīti" uzdevums ir gaužām vienkārš...ēsma ir jānogādā uz grunts...kā, tā ir katra induvidiāla improvizācija!Sākumā es ,,strādāju" ar diviem āķiem...gadījās pa dupletam,bet dēļ ,,zacepiem" vienu āķi noņēmu...tāpat cope iet NONSTOPĀ...iekšā-ārā,iekšā-ārā!Ja minūti necopē,tad ir iestājies ,,bezkļovs"!:)Ēsmai kā jau te tika rakstīts var lietot visu gaļveidīgo.Vakar liecinieku klātbūtnē ķēru uz žavētas gaļas no pusdienu ,,buķikiem"!:)Ja ņem vērā iepriekš šeit publicētos zinātniskos rakstus par jūras grunduļiem,tad vakar biju ,,labais zēns" savelkot spaini ar tiem ,,zmejiem" un varbūt pat esmu kādu izglābis no drošas bojāejas...butēm būs mazāk ienaidnieku!!!:)))Brauciet,Ķeriet Glābiet!!!:)))
Puikas, kāpiet autobusā un uz priekšu. ķerās uz jebkuras ēsmas, ka tikai gaļa. Kaut vai koks ar auklas gabalu. :)
kkas, 1.maijs 2013, 21:11
Par cik šodien pabiju Liepājā,tad apstiprinu ka tā ir simtprocentīga patiesība!Dotajā brīdī neizplūdīšu ,,tekstos",jo nogurums dara savu!Bildes manā albumā pēc brīža lai runā manā vietā...no rīta kaut ko ,,uzskricelēšu"!!!Visiem ne asakas!!!
Jālaiž tik uz Liepāju! jāpačeko laiks, lai nav pārāk auksts un vējš,
ne citas vietas piemer Riga kur vai tas apkartne nekad nesmu keris tos bullisus!
Puikas, kāpiet autobusā un uz priekšu. ķerās uz jebkuras ēsmas, ka tikai gaļa. Kaut vai koks ar auklas gabalu. :)
Ka tos Bullisus ker un uz ko?