Es parasti kaisu sāli nežēlojot un bik pa virsu cukuru pabārstu. Salās dienas 5 ir bijis, ka aizmirstu un nostāv 7, bet tas nekas, galvenais lai nesabojājas. Tad ņemu ārā un nemērcēju, bet ar rokām nomazgāju gļotu nost un nekad vēl nav pārsālītas sanākušas, bet tieši otrādi vairāk saldenas kā sāļas. Tad karu ar astēm aukšā kastē ar odu aizsargmarli, ko lieto logiem apkārt. Bet ir viens bet, jo mazās mušiņas citreiz tiek klāt un kādu zivi atverot var novērot neapetelīgu skatu. Gadās ka lapsenes izgrauž caurumu un tad jau tiek klāt kam nav slinkums. Tad izdarīju tā, ka no sākuma riņķī to sietu un pa virsu smalku smalku metāla sietu un viss čikiniekos. Voblas sanāk dievīgas un var notiesāt lielu daudzumu vienā reizē, jo nav sāļas ko nevar teikt par veikalā nopērkamajām. Ja grib kaltēšanu paātrināt vēlams ir kastei piemontēt kādu ventilatoru klāt, kas neļaus tik viegli mušām tikt klāt un paātrinās procesu.
Līdz šim biju mēģinājis tikai vienkāršoto variantu ar iekšu izņemšanu, bet pavisam nesen izmēģināju buma recepti ar asariem un raudām. Cukuru gan piemirsu pielikt, bet garšo tāpat labi.
Vienīgā atšķirība - vītināšanas process notika paātrināti. Nav man telpu, kur tās zivis karināt, tāpēc izmantoju augļu žāvētāju. Pāris dienas pa dažām stundām žāvētājā, un zivis jau gatavas lietošanai.
mikss, es šogad daļu pamēģināju arī kārt caur acīm,ar galvu uz augšu un teikšu,ka nekādas atšķirības un nekāda rūgtuma piegaršas nebija!
zivju sugai nav nekādas nozīmes.mugurai kas ir zivs gaļīgāka vieta ir jāiekrīt un jāpaliek cietai nu dienas3;4ja zivs liela varbūt vēl kādu dienu.tikai es zivi karinu ar muti uz leju ja zivi neķidā.jo tā iztek zivs kunģa saturs.tā darīja tuvējā garnizona krievi,viņi tai lietā speci.
Cik ilgi ir jatur salii zivis pusbreksisi?
Alus un vobla vakarā pirms miedziņa, vitaminu b tauku un aminoskābju kokteilis,droši vien seksīgi, ja izdodas pierast:)
Itin nemaz.
Tas "ja reiz viņa visu savu apzinīgo mūžu ko līdzīgu ir ēdusi" bija domāts, ka viņa ēd tikai tādas - bez ķeskām, bet "pildītām" īsti virsū neskatās. :)
Un ja reiz viņa visu savu apzinīgo mūžu ko līdzīgu ir ēdusi, To Hotentots!
Ļauj minēšu...Tava Dārgā ir Russačka!!!
Laikam darīšu pēc Snipiena metodes - cienīgā, kā jau daždien tās cienīgās mēdz būt, ķeskas var nesaprast. Piedod, Gint :)
Un ja reiz viņa visu savu apzinīgo mūžu ko līdzīgu ir ēdusi, gan derēs arī manējie ražojumi. Būs gan saticība ģimenē, gan iespēja tikt vaļā no karūsām.
Es esmu sakāris eksperimenta pēc rudušus,nav ne jausmas kāds būs rezumē,ja būs gardi,tad palielīšos.
sidla5, 11.aprīlis 2013, 18:18
Vajadzētu būt ņammīgiem...pagājušovasar pārsvarā ruduļus ar karināju kastē!
Es esmu sakāris eksperimenta pēc rudušus,nav ne jausmas kāds būs rezumē,ja būs gardi,tad palielīšos.
Tas Hotentotam!
Laikam jau sanāk,ka es arī ar to ,,atviegloto"procesu tieku pie ,,voblas"!:)Izlaižu kiškas zivītei,noskaloju un dāsni saberu sāli puncī un no ārpuses.Salieku traukā bez jebkādas secības.Pēc sutkas vai vairāk(ir gadījies aizmirst):) atkal noskaloju un karinu pašdarinātā marles(vienā kārtā) kastē.Ja nav caurumu,tad mušas vai citi ,,knišļi" nav novēroti!Gatavība atkarīga no laika apstākļiem un gaumes!:)Ja zvīņas ar ādu lobās nost,tad jau zivīte ir ēdama!:)Ziemā salobu voblu,sablenderēju ar ķiplokiem,sīpoliem,iejaucu majonēzē...dūšas piesiešanai labu-labā pastēte!:)Vai pareizi to daru...vienmēr visas ir notiesātas!!!:)))
snipiens, 11.aprīlis 2013, 18:00
Pakasīju ,,ķobi"...laikam nošāvu greizi par to SUTKU...divas, trīs un vairāk(ja piemirstās):)!!!:)))
Tas Hotentotam!
Laikam jau sanāk,ka es arī ar to ,,atviegloto"procesu tieku pie ,,voblas"!:)Izlaižu kiškas zivītei,noskaloju un dāsni saberu sāli puncī un no ārpuses.Salieku traukā bez jebkādas secības.Pēc sutkas vai vairāk(ir gadījies aizmirst):) atkal noskaloju un karinu pašdarinātā marles(vienā kārtā) kastē.Ja nav caurumu,tad mušas vai citi ,,knišļi" nav novēroti!Gatavība atkarīga no laika apstākļiem un gaumes!:)Ja zvīņas ar ādu lobās nost,tad jau zivīte ir ēdama!:)Ziemā salobu voblu,sablenderēju ar ķiplokiem,sīpoliem,iejaucu majonēzē...dūšas piesiešanai labu-labā pastēte!:)Vai pareizi to daru...vienmēr visas ir notiesātas!!!:)))
Jā jau tik traki vajag tās iekšas iztīrīt , dari to pēc sālīšanas .
Attiecībā uz to 2. jautājumu - it kā parastā muša jau cauri nevarētu tikt pie labākās gribas, bet ej nu sazin, varbūt ir kādi sīki gnīdas, kas arī var samaitāt produkciju - gan jau rūdītie voblu kaltētāji zinās komentēt.
Ir ideja vasarā dīķi patīrīt no karūsām un doma no šīm sataisīt voblas. Laikam jau nav tā populārākā voblu zivs, bet neredzu iemeslu, kāpēc tāda 100-150g smaga karūsa varētu nesanākt.
Pats voblas nepatērēju, tāpēc taisīšu cienīgajai, jo viņai garšo, taču viņa ēd tikai tādas bez ķeskām kaltētas, tāpēc apsveru iespēju nesekot te publicētajām varenajām receptēm, bet izvēlēties "atvieglotu" variantu.
Tiktāl skaidrs, ka zivtiņas jānotur sālī vai tā šķīdumā kādu dienu (?) un tad var likt kādā kastē ar, teiksim, dubultu marles pārklājumu pret mušām.
Jautājumi - 1) cik ilgi vajadzētu sālīt (ja ņem vērā, ka iekšu nav)?
2) vai caur marli (vai dubultu) netiks cauri mušas?
3) orientējoši cik ilgi jākaltē?
Būšu pateicīgs par komentāriem.
Vispār līdaku ikri Krievijā savulaik skaitījās daudz vērtīgāki, kā lašu.
Ikra Jantarnaja. Mmmm, superkapitāli garšīga lieta. Uztaisāma dažu minūšu laikā.
Lai neatrautu tārpu, ir rūpīgi jāpieet procesam.
Uztaisīt ir vienkārši - izslidina caur pareizu drušlaku, lejot virsū rapu (sāls +
ūdens, kamēr kartupelis uzpeld), pagaida 5 minūtes, nokāš, pielej karoti labas eļļas un piemet pāris smaržīgos piparus.
Un ar aukstu balto :)
Ja kādu interesē precīza pagatavošana, tad te būs daži ikru taisīšanas paņēmieni:
http://193.178.150.184:8080/ikri_un_he.doc
Turpat ir arī pāris HE receptes.
Brīdinu, ka krieviski.
nu ok izmegjinasu es ari paris zivteles testa nolukos pec tavas receptes garaza izkaltet. redzes kas tur sanaks.
martins_riga Nesatraucies ja zinātu kas lācītim vēderā mēs visi no šausmām nomirtu ;DD
nee es vienkarshi par faktu kaa taadu. tu eed vitinatu raudu, a vinai veederaa lentenis :) man sermulji par kauliem skrien kautko no tadas domas.