Ņemam medicīnisko šprici /nopērkama vet aptiekās/ 200 ml Adatu attiecīgu, tādu ar kuri govis atgaiso :DD Taisa marinādi -karsto
1.ūdens
2.esence
3.pipari /smalki samalti /lai ietu cauri adatai
4.sāli
5.ķiploki
6 lauru lapa
7.sīpols
8.smaržīgie pipari
Novāram izkāšam un ar šprices palidzību gaļu sašpricējam
ar lieko var gaļu aplaistīt no augšpuses Pēc stundas liekam kuriņā
Parasti lieku garšvielas tā lai pēc garšas būtu nedaudz pa jestru
Hi kūpinatāji.
Ir vajadzība pēc ātrās receptes, lai pa 2 dienām cūkgaļa ievilktos un būtu liekama kūpinātavā un pēc tam arī garšīga (arī lietojama kad pastāv, nevis cieta kā zole).
Arī kādu wistu recepti var iemest, tās ar laikam pieppirkšu un nožavēšu.
Nav mīts.
Sīpolus vajag griezt mazos gabaliņos ar nazi :) - ir daudz foršāk.
Ķiplokus var mierīgi malt.
Speķis, baltmaize un ola, protams, vajadzīgi.
Un mellie pipari.
Un dilles, ko uzbērt virsū :)
Un jaunie kartupelīši, vārīti, ar krējumu..
Un auksts garšīgais. :)
vēl var to līdaku pavārīt, lai sāk no asakām gaļa nākt nost, pēc tam speķīti klāt, garšvielas.....man liekas pat labāk kā jēlu ar asakam smalcināt.:-).
Finālā var zivju frikadeļu zupu uztaisīt.
Jūs tikai ar sīpoliem un lokiem,-bet es vēl speķi piemaļu! Tiešām garša ir labāka!
Lidaku koteltem es maļu divreiz un protams no filejām. pa lielam lielais mugurkauls tiek izņemts arā. Divreiz izmal un vispar neko nejūt. Loks un sīpols klāt.
Man tik jautajums par sipolu malšanu mašinā - saka ka to darit nevajagot, jo tas maina sipolam garšu uz rūgtu? Patiesiba vai mīts?
Usi , nav svarīgi , galvenais ķieģeļus piemalt klāt .
Gints, jāmaļ tās muguras , jeb vidus asakas , un atkal 3 reizes ?
Samal 3 reizes un nevienu asaku nemanīsi .
Par tām arī iet runa, kuras ir filejā.
Tās izgriezt šķiet diezgan piņķerīgs pasākums )
Jo vairāk asaku izgriez, jo maigākas un garšīgākas kotletes. Iespējams, ka tās, kas filejai pa vidu, var arī atstāt.
Neciešu kotletes ar kauliem, kaut arī samaltiem..
Neciešu tos, kas maļ līdakas ar mugurkauliem ar manu gaļas mašīnu...
Tagad jāpērk jauns zobrats.
-d.
Jautājums par līdaku malšanu kotletēs, tās sīkās asakas kas ir mugurā vajag griezt laukā, vai arī var malt ar tām visām?
es ar parasti zupas izlasie atstāju vairāk gaļas - galvai un astei :) Papildus gaļu var un vajag likt, tikai IMHO vēlāk , kad zupa jau pusprocesā lai neizjūk.
bet nu kā ir kādu fileju sagriezt paša zupā ar?
lai netikai buljons, bet arī gaļa
izkriežam zandartam filejas marinēšanai
paliek centrālā asaka un galva
ir kāds mēģinājis zandartu zupu vārīt?
moš kāda laba recepte ir ?
derekk, 4.jūnijs 2013, 12:46
Yep, ļoti laba štelle. izņem tik žaunas un vāri , kā parasti. Ja zinu ka varīšu zupu, tad ne tik "uzmanīgi" girežū filejas, tad kas palicis ap kauliem smuki aiziet zupiņā. Zupa kā zupa,
nekas neparastāks kā jebkurai citai zivju zupai
netiek darīts.
Vārīts zanders jau ir cits stāsts.
izkriežam zandartam filejas marinēšanai
paliek centrālā asaka un galva
ir kāds mēģinājis zandartu zupu vārīt?
moš kāda laba recepte ir ?
KĀ pagatavot līni cepeškrāsnī,lūdzam padomu.
Galvas es griežu nost un atgriežu zivi pa muguru gar asaku.
Es zivis (jebkādas) kūpinu pavisam vienkārši - apsālu, salieku ar ķiplokiem un burkāniem, pa nakti atstāju ledusskapī un nākošajā dienā var kūpināt. Vairāk neko arī nevajag. Kūpinātava mums Buma mucas un zivis apm. 40min gatavas.
Rīt pēc ilgiem laikiem atkal jākūpina :)