Tikai atceraties vienu Kūpinātavā nedrīkst būt vairāk par +30C Un te ir dialēma -āra temperatūra ir +25 un arī dūmam jābūt vienādam ar gaisa temperatūru līdz +30 DŪMAM JĀBŪT aukstam Ar to agregātu kurš ir bildēs to dabūt nevar Kā jau teicu vajag iegūt dūmu malku nededzinot .... tas tā pārdomām:))
Nezcik šis namiņš izmaksā?
raihs- iespējam arī tā var, bet mums ir padomā vēl vienkāršāks variants.. :) kā jau teicu - vēl neko 100% apgalvot nevaru, jo testējam :)
bums varbū Tev ir taisnība, bet... - neteikšu hop pirms neesam pārlekuši aizai :)) .., kas zin varbūt mums izdosies arī savādāk.. pagaidām izskatās cerīgi :)
A kur prblēma-piemontē dārza laistāmo šlangu, palaiž ūdeni uz trubu un dzesēšana gatava,ne?Neder tā?
Vienīgā iespēja -dūms bez uguns /bez malkas dedzināšanas/Tā nu viš ir .....
Bez tam šobrīd notiek testēšanas darbi un izskatās, ka mēs panāksim, ka ar šo pašu "Kokaru kūpinātavu" varēs ari auksti kūpināt.. :)
Dizhais, 2.jūlijs 2013, 21:22
Kamēr neuzbūvēsiet dzesēšanu dūmvadam ar auksto vasaras laikā nekas nesanāks Dūms +30 priekš aukstās ir par daudz.Tāpēs ar visu dzesi auksto kūpinu tikai nakti
Bez tam šobrīd notiek testēšanas darbi un izskatās, ka mēs panāksim, ka ar šo pašu "Kokaru kūpinātavu" varēs ari auksti kūpināt.. :)
paldies, paldies :)
1. Lai panāktu garāku dūmvadu un līdz ar to zemāku temperatūru kūpināšanas procesā. Respektīvi, lai produkts netiktu cepts, bet tiešām kūpināts.
un
2. Tas izliekums nodrošina to, ka aiz līkuma netiek uguns/dzirksteles un tādēļ koka namiņš nevar aizdegties.. :)
Palīdzēsim:)) A kādēļ tā dūmvada truba izlocīta?
Un labi vien ir ka nemaki , tur bildes sanāk lielākas un labāk pārskatamas , kūpinātava skaista , man patīk .
Savā galerijā ieliku bildes ar pirmo izgatavo modeli, lai redzat, kā tas izskatās un ka vēl nav sabrucis :) vnk nemāku ielikt bildes foruma sadaļā.. :)
Eerglim - temperatūra nebūt nav mainīga. Ja godīgi, varu teikt, ka tad, kad filmējam video rullīti, gaisa temperatūra bija -23 grādi un mēs paši bijām patīkami pārsteigti, ka gan vārīt zupu, gan grillēt, gan kūpināt nebija nekādu problēmu un viss sanāca kā vienmēr - garšīgi..
Tad nu nedaudz par "Kokaru kūpinātavu", šo kombinēto ierīci, kuru Jūs nedaudz esat apsprieduši. Gribēju censties ieviest skaidrību - nezinu vai izdosies, bet provēšu :)
Šim mūsu produktam nav analogu, ne kvalitātes, ne funkcionalitātes, ne ilgmūžības, ne diznaina ne kādā citādā veidā. Mums pat uz šo produktu ir ES valstu patents (lai gan patenta esamība vai neesamība nav arguments par tā izcilību vai kvlitāti.. šos kvalitātes novērtējumus atstājam mūsu apmierināto klientu ziņa) :)
Ņemot vērā, ka "Kokaru kūpinātava" ir ne tikai paredzēts kūpināšanai (un patiešam kūpināšanai, nevis produkta cepšanai, kā tas dažķār mēdz būt citās kūpinātavās kuras nevar nodrošināt vajadzīgo dūmu temperatūru- tā mēdz cept produktu) bet arī šī ir ļoti veiksmīgi transformējama par grilu 10 sekunžu laikā, kā arī uz kurtuves izvietotajiem riņķiem ir iespējams vārīt zupu vai pagatavot citus garšīgus ēdienus.. Pašas ierīces metāla kostrukcijas sver vien 120kg, kas liecina par izmantotā izejmateriālu daudzumu. Tā ir izgatavota no 5mm metāla un līdz ar to tā neizdegs un kalpos 10 gadus droši. Ja godīgi, es personīgi domāju ka pie normālas eksplutācijas tas mūžs pat varētu būt pat 2x vai pat 3-4x ilgāks (kas atkarīgs no daudziem faktoriem), vienkarši tik ilgs laiks nav pagājis no pirmā eksemplāra izgatavošans, lai es varētu par to likt savu galvu ķīlā, taču redzot pirmo izgatavoto šī modeļa paraugu un tā stāvokli (kas bija pirms 5 gadiem) izskatās, ka tas būs mūžīgs. Ja kāds grib redzēt viņu dzīvē droši to var izdarīt atbraucot pie mums un aplūkojot, kā tā lidz šim ir kalpojusi un kādā stāvoklī tā ir. "Kokaru kūpinātava" ir pilnīgs roku darbs. Tai ir ļoti liels nepieciešamo izejmateriālu daudzums, kā arī tā tiek apstrādāta pēc tam ar speciālu karstumizturīgu pulverkrasu.
Kā jau minēju iepriekš ierīce kopā ar koka namiņu svērs vairāk kā 120kg, tomēr tā ir tik lieliski izsvarota, ka to pārvietot pa Jūsu sētu varēs ikviens :)
Šai mūsu "Kokaru kūpinātavai" ir vēl ļoti daudz visādu pārodmātu sīkumu, kā tauku savākšanas spainītis, dumu sadalītājs, vetilācijas šaktas, speciāli griēlšanas iesmiem paredzēti robi grilla sānā, ka tos visus te apstāstī ir grūtu. Patiesībā uzskatu, ka parādīt vienkārši bildi Jums un nosaukt tās cenu ir absolūti nekorekti. Vai arī piemēram to salīdzināt ar kādas citas firmas ražojumu. Domaju ka man piekritīs visi, ka arī salīdzināt divriteni ar automašinu būtu nekorekti, kaut arī ar visiem var tikt uz priekšu. :)
Atvainojos protams, ka snāca gluži vai kā reklāma, bet ļoti gribējās aprakstīt sīkāk ņemot vērā Jūsu te aizsākto diskusiju.. Lai vai kā, varbūt mūsu pārdošans apjoms nav tik mežonīgs, kā citiem, jo mēs neražojam produktu biznesam - ko var salīdzinoši lēti uzražot un dārgi pārdot, lai pietiek visiem ciklā iesaistītajiem posmiem un n-tajiem darbiniekiem, veikaliem, utt., bet mums statistika par apmierinātiem klientiem ir 100% ar "+" zīmi.. Un mēs nelielamies, mēs vienkārši priecājamies, ka mūmu klienti būs apierināti ļoti ļoti ilgi. Tas ir mūsu ģimenes biznes, kas nenes zelta kalnu, bet rada ļoti lielu gandarījumu.
Un vēl gribēju pateikt paldies BN Kurši veikalam, kas nāk mums pretī un ar ļoti draudzīgiem nosacījumiem ļaus mums to nogādāt līdz Jums. Tā kā visticamāk jau nakamnedēl varēsiet doties turp un to apskatīt dzīve, jo līdz šim tas ir iespējams vai nu tikai izstādēs vai arī sazvanot un braucot ciemos piem mums uz mājam :)
P.s. Un ja kāds šaubas par to kā tā kūpina varu iedot cilvēku kontaktus, kas viņas lieto ( un arī daudzus sabiedrība zināmus cilvēkus). Bez tam varam arī vienoties - iedot uz nomu notestēt :) varu pat iet pie Jums par kūpinātāju :)))
P.s. Atvainojos par gramatiku - nav mana stiprā puse :) un lai jauks vakars visiem :)
Nivajag nekādusd ķieģeļus ;DD
Pāliju un citu delikātu zivi lieku uz pergamenta Vizuālais un gastranomiskais saglabājas par visiem 100% it sevišķi ņemot nost no restēm :DD
Leonīds.
tie ķieģeļi nebūs problēma tos dabūšu kaimiņam ir :)
Jenot,vai laukos nav kur ķieģeļus nospert?Labākāgadījumā no kāda nopirkt,nevajag jaunus,var ņemt lietotus,bišķīt vairāk čakars,kamēr dabū gatavu.JaTev ar ķieģeļiem trūcīgi to garo trubu,kas Tev ir saīsini par 1m,kurini trubā,nebūs ne vainas.
Čau,veči!Man patīk tas asvalta vārāmais katls,kas bildē parādīts.Dizains ir ļoti slavējams,arī praktiski lietot to var iemācīties.Dizains man atgādina karalauka virtuves,,pohodnaja kuhņa,,un bišu stropa hibrīdu.Protams,ka plauktiņos var likt visu ko.No praktiskā viedokļa-to trubu īsāku,riņķu vietā,stropam caurumus ciet,dūmi izeju atradīs,apžavēšanai vajag durtiņas atstāt vaļā.Cik no bildes var saprast divslīpu jumtam ir tikai dekoratīva nozīme,stropam virsa ir ciet.Dizains man ļoti patīk,nebūtu pašam mājās benzopirēna ražotnes,noteikti iegādātos šo.
Veči biju tikko laukos un sapratu,ka man ir var teikt viss,izņemot ķieģeļus :) kūpinātavai.Tad doma ir uztaisīt pašam.Man ir truba apmeram 30-35cm diametra un kadi 2,5m gara bet paša galā nāk tāds kā stiķis kas iet uz augšu,ko varētu laist tā,lai siltums sasniedzot trubas galu iet augšā.Tad jautājums cik garu trubu taisīt? Vai 2,5m nebūs pa garu?Un cik augstu no žāvētavas pamata vajadzētu taisīt pirmos plauktiņus kur likt zivis utt.
Tad vēl ir diemma vai taisīt kādas 4-5 rindas ar ķieģeļiem un augšā likt koka namiņu? Vai labāk taisīt visu no ķieģeliem un atstāt paša augšā 2vus izņemamus plauktiņus?
Ps.varbūt kādam ir kāds gatavs rasejums vai kas tāds, jau ar gatavu šāda veida žāvētavu.
Paldies,tiem kas dos kādus padomus. :)