atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Zivju pagatavošanas receptes

bums 04.07.13
Ņemam medicīnisko šprici /nopērkama vet aptiekās/ 200 ml Adatu attiecīgu, tādu ar kuri govis atgaiso :DD Taisa marinādi -karsto
1.ūdens
2.esence
3.pipari /smalki samalti /lai ietu cauri adatai
4.sāli
5.ķiploki
6 lauru lapa
7.sīpols
8.smaržīgie pipari
Novāram izkāšam un ar šprices palidzību gaļu sašpricējam
ar lieko var gaļu aplaistīt no augšpuses Pēc stundas liekam kuriņā
Parasti lieku garšvielas tā lai pēc garšas būtu nedaudz pa jestru
hecs7 04.07.13
Hi kūpinatāji.
Ir vajadzība pēc ātrās receptes, lai pa 2 dienām cūkgaļa ievilktos un būtu liekama kūpinātavā un pēc tam arī garšīga (arī lietojama kad pastāv, nevis cieta kā zole).
Arī kādu wistu recepti var iemest, tās ar laikam pieppirkšu un nožavēšu.
drl- 20.06.13
Nav mīts.
Sīpolus vajag griezt mazos gabaliņos ar nazi :) - ir daudz foršāk.
Ķiplokus var mierīgi malt.
Speķis, baltmaize un ola, protams, vajadzīgi.
Un mellie pipari.
Un dilles, ko uzbērt virsū :)
Un jaunie kartupelīši, vārīti, ar krējumu..
Un auksts garšīgais. :)
jeeska 20.06.13
vēl var to līdaku pavārīt, lai sāk no asakām gaļa nākt nost, pēc tam speķīti klāt, garšvielas.....man liekas pat labāk kā jēlu ar asakam smalcināt.:-).
Finālā var zivju frikadeļu zupu uztaisīt.
aakkis 20.06.13
Jūs tikai ar sīpoliem un lokiem,-bet es vēl speķi piemaļu! Tiešām garša ir labāka!
gintsgg 20.06.13
Mīts .
holmz 20.06.13
Lidaku koteltem es maļu divreiz un protams no filejām. pa lielam lielais mugurkauls tiek izņemts arā. Divreiz izmal un vispar neko nejūt. Loks un sīpols klāt.

Man tik jautajums par sipolu malšanu mašinā - saka ka to darit nevajagot, jo tas maina sipolam garšu uz rūgtu? Patiesiba vai mīts?
gintsgg 20.06.13
Usi , nav svarīgi , galvenais ķieģeļus piemalt klāt .
usis 20.06.13
Gints, jāmaļ tās muguras , jeb vidus asakas , un atkal 3 reizes ?
gintsgg 20.06.13
Samal 3 reizes un nevienu asaku nemanīsi .
krupits 19.06.13
Par tām arī iet runa, kuras ir filejā.
Tās izgriezt šķiet diezgan piņķerīgs pasākums )
drl- 19.06.13
Jo vairāk asaku izgriez, jo maigākas un garšīgākas kotletes. Iespējams, ka tās, kas filejai pa vidu, var arī atstāt.
Neciešu kotletes ar kauliem, kaut arī samaltiem..
Neciešu tos, kas maļ līdakas ar mugurkauliem ar manu gaļas mašīnu...
Tagad jāpērk jauns zobrats.

-d.
krupits 19.06.13
Jautājums par līdaku malšanu kotletēs, tās sīkās asakas kas ir mugurā vajag griezt laukā, vai arī var malt ar tām visām?
osscar 04.06.13
es ar parasti zupas izlasie atstāju vairāk gaļas - galvai un astei :) Papildus gaļu var un vajag likt, tikai IMHO vēlāk , kad zupa jau pusprocesā lai neizjūk.
derekk 04.06.13
bet nu kā ir kādu fileju sagriezt paša zupā ar?
lai netikai buljons, bet arī gaļa
kraft 04.06.13
izkriežam zandartam filejas marinēšanai

paliek centrālā asaka un galva
ir kāds mēģinājis zandartu zupu vārīt?
moš kāda laba recepte ir ?

derekk, 4.jūnijs 2013, 12:46


Yep, ļoti laba štelle. izņem tik žaunas un vāri , kā parasti. Ja zinu ka varīšu zupu, tad ne tik "uzmanīgi" girežū filejas, tad kas palicis ap kauliem smuki aiziet zupiņā. Zupa kā zupa,
nekas neparastāks kā jebkurai citai zivju zupai
netiek darīts.

Vārīts zanders jau ir cits stāsts.
derekk 04.06.13
izkriežam zandartam filejas marinēšanai

paliek centrālā asaka un galva
ir kāds mēģinājis zandartu zupu vārīt?
moš kāda laba recepte ir ?
ratins21 02.06.13
KĀ pagatavot līni cepeškrāsnī,lūdzam padomu.
Maij@ 27.05.13
Galvas es griežu nost un atgriežu zivi pa muguru gar asaku.
Maij@ 27.05.13
Es zivis (jebkādas) kūpinu pavisam vienkārši - apsālu, salieku ar ķiplokiem un burkāniem, pa nakti atstāju ledusskapī un nākošajā dienā var kūpināt. Vairāk neko arī nevajag. Kūpinātava mums Buma mucas un zivis apm. 40min gatavas.
Rīt pēc ilgiem laikiem atkal jākūpina :)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs