Es sazāgēju šauras koka līstītes un salieku kā vajag uz restītēm, lai labāk zivtiņa gulētu. Pēc kūpināšanas tā viegli no līstītēm nonāk. Kāpēc līstītes? ...ne zariņus? Tāpēc ka ar līstītēm ir izveidojama plakne, ko ar zariņiem grūti izveidot. Sazāģēju daudz, ar rezervi un iznāk ilgam laikam.
Alksna zarinus parasti liek zem zivs -starp taas aadu un resti uz kuras kuupina, lai peec kuupinashanas procesa beigam zivi butu viegli nonjemt, jo tad taas aada nav piecepusies pie restes, bet pie jau minetajiem alkshnju zarinjiem. Musu razhotajaa kuupinaatavaa, mees to esam atrisinajusi ar grozamies restes iesmiem, kurus apgriezh ap savu asi, lai kuupinaajumu buutu viegli nonjemt. Varat aplukot mana abuma video, tur tam jaabuut uzskataami dazhos kadros redzamam - varbuut kaadam noder.. Atvainojos par gramatiku :-)
Cien.,Jenot,kūpināšnai zvīņas atstāj,lai nepiecepas.Nesapratu,kur bāzīsi alkšņu zariņus.
kādreiz es redzēju kūpinātavu kur aukstu dūmu problēma bija atrisināta šādi;elektromotors grieza masīvu čuguna spararatu ,pretīm tam bija metāla truba kurā iekšā tika iebāzta sausa alkšņa pagale to pie spararata spieda atspere.dūmi pa trubu plūda uz kūpinātavu,bet tas jau diezgan prof.līmenī.var būt kādam noder.
Piedāvāju pavisam vienkāršu kūpinātavu, ko var ātri uzmeistarot copes braucienos, lai uz vietas pagatavotu zivis. Līdzi jāņem grilla bļoda, režģis no grilla un follija. Kad zivis saķertas, izrokam bedri, kurā kurinām ugunskuru. Bļodu liekam ugunskurā. Grilla apakšējos caurumus taisām ciet, lai netiek iekšā uguns. Bļodas iekšpusē liekam alkšņu zarus vai ko tamlīdzīgu, uz režģa liekam zivis. Augšu pārklājam ar folliju. Izduram pāris caurumus follijā. Nu nebūs, protams, tas pats efekts, bet pietuvināts gan. :)
Sveiki,pabeidzu savu kūpinātavu beidzot :)
Tagad jautājums,kā kūpināt karpu labāk zvīņas notīrīt,vai ar visām zvīņām?
Bez zvīņām jau labāk, būs garda ādiņa,tik apakšā tad vajadzētu palikt alkšņa kociņus vai ne?
Gribi vienkāršu? Tad skaties ap video vidu/~8min.!
aakkis, 17.jūlijs 2013, 10:56
Tas ir uz karstiem akmeņiem uzlikts tas pasākums ?
Tik daudz rakstīt,tik daudz bildes.Bet varbūt kāds var ieteikt Jūsuprāt vienkāršu-efektīgu kūpinātavu..
Cienījamie kūpiķi,vajadzīgā dūmu temperatūra tiek panākta ar kurināmā daudzumu un mitruma pakāpi.Es dūmnamā izmantoju zaļu alkšņu malku,pepiņbedrē-apžuvušu.Dūmnamā cikls ilgst līdz10 stundām,bedrē,kad tā kārtīgi iesilusi līdz 40 min.
nu tad malači, lai izdodas!
nē nē! Viss jau sen ir izstestēts un strādā nevainojami jau piekto gadu! Ir mums jau daudz klientu un visi ir ļoti apmierināti! Vnk šobrīd testējam vienu papildinājumu ierīcei ar kuru ceram, ka varēs arī auksti kūpināt.. :) Tā kā satraukumam nav pamata - viss tiešām strādā ideāli - kūpina, grillē, vāra zupas, arā nejūk un nemaz netaisās jukt :))
perdon paskatijos galeriju :)
pag tu viņu vel testē-tobiš ir izstrādes un uzlabojumu procesā , bet jau pārdod? iesaku sākumā uzbūvēt un kārtīgi izmeiģināt lai neiebraucat auzās.
bet šobrīd izskatās ļoti labi :)
Ziņošu par mūsu testa rezultātiem, ja tomēr neizdosies, tad būs vien tā arī jādara - ņemšu udenspīpi un iesim pļavā domāt jaunus risinājumus :))))
tas tā joks :))))
paldies par padomiem - protams, ka bildi uztvēru ;)
Ceru ka ar šo bildi sapratīsi kā to visu dabūt gatavu ;))
Bums - paldies par padomu, ņemšu vērā ;) šajās normās, tad arī centīsimies iekļauties
Aukšējais cipars -āra temperatūra Apakšējais -kūpinātavā Un tas jau ir par daudz :))