Bazel:
Kādas boilas tu iozmantoji, aromāts?
Esmu mēģinājis visādas, itkā copes bija - bet galā beigās nekas. Ņēmu 10mm boilas. Man tos mazos negribas :-( tāpēc jau arī mēģinu pāriet uz boilām.
Es izmantoju firmas Richworth ar motiļa aromātu un Nutrabaits firmas Triggu :-( plus peletus.
Pagaidām ir tā ka esmu vienmēr bijis tukšā. Gan izmantoju zeķi lai pie barotu u.t.t.
Ko ieteiksi?
Tagad esmu iesācis braukāt uz vienu vietu regulāri. reizi nedēļā. Zinu ka iekšā ir smuki brekši jo uz samaduru viņus izvelku - kā man labāk pāriet uz tām boilām?
otrs kāts bija karpenieks ar signalizatoru, faktiski, piecērtas tāpat kā karpas ar barotavas svara palīdzību, pīīīī uztaisīt protams tie mazie nevar, bet ļurkāt uzpriekšu/atpakaļ izdodas.
Iespējams, ka tas process tur ir ilgāks, bet uz fīderi nervi neturēja tik ilgi gaidīt un skatīties kā spicīte vibrē. Domāju, ja pienāktu lielāki, nevis tādi 200 gramīgi, tad tie jau nu gan iesūktu ar pirmo mēģinājumu.
uz boilām ir OK. Izmantoju testā 8mm boilas breksīši kabinās virsū sākot no 200 gramiem. Uz fīderi uzliekot to pašu boilu nekas neiznāk, kautkā viņiem iekšā viņa nesūcas, tik uz spici redzi, ka grib paņemt, bet līdzgalam neiznāk. Lai gan uz otra kāta ar method barotavu(boila nav ielikta paikā) kabinās virsū.
bazels, 16.augusts 2013, 16:26
Uz otra kāta vienkārši neredzi kā kabinās virsū (it sevišķi tad ja izmanto fiksētu sistēmu) un tāpēc gaidi līdz ir uzkabinājies.
uz boilām ir OK. Izmantoju testā 8mm boilas breksīši kabinās virsū sākot no 200 gramiem. Uz fīderi uzliekot to pašu boilu nekas neiznāk, kautkā viņiem iekšā viņa nesūcas, tik uz spici redzi, ka grib paņemt, bet līdzgalam neiznāk. Lai gan uz otra kāta ar method barotavu(boila nav ielikta paikā) kabinās virsū.
Viss pareizi NG-Ng...Tikai es nav sportists un ķeru Lielupē, pie dažadām straumēm, no laivas, kas ieenkurota perpendikulāri straumei , un tā kā sanāca senāk ļoti bieži tā maksķerēt, un maciņš neatļauj pirkt "dārgo" barību, tad tā izlīdzējos....Cietai putrai tad ir šāda priekšrocība: Metu to pa gabaliņiem pret straumi, un tā nonāk lejā jau apmakšķerējamajā vietā. Tik ātri nešķīšt straumē. Senāk liku tīkliņā, ar akmeni, zem laivas, tuvu gruntij, un tad ik pa laikam pagrabina....Tagad nevajag tik daudz zivju, un vēlme ātri sagatavoties, būt vietā, samest, saķert pannai....un atpūta arī. Kēru, ķeru ar mikrogruntenēm un pludiņmakšķeri...Tad sākumā raudas, tad pliči, krēslā, naktī brekši. Tas ir, ja iebrauc vēl gaismā, vakarpusē. Bet katram savs....Fīderis, sports, tā ir cita lieta!
Man ir cita situācija. Es izmantoju krieviski saucas samadurs. Jautāsiet kāpēc - jo cik es tur esmu bijis, tad ne uz ko citu neņem. Tagad mēģinu pāriet uz boilām - bet nesekmīgi. Tāpēc gribu tādu variantu - ka tieši no manis gatavotās barības būs boilas.
nekādas :), ar cietu putru tu nevarui uzklāt galdu, tātad neveido vietu, kur zivīm tusēties, tur jau ir tā fīdera priekšrocība, ka tu sākumā ar daudz maz irdenu barību uzklāj galdu, bet pēc tam ar barības saspiešamnu barotavā regale tās skalošanās ātrumu
cietas putras pluss ir tur, ka no rīta pielādē barotavu un vakarā izlādē , izurķējot putru no barotavas ar koku....
bet.... reizēm strādā arī tāda iebarošana, to pat es nenoliegšu :):)
Saulespuķu rauši - ir tie paši saulespuķu spraukumi?
Bet.... kādas ir cietas putras priekšrocības?
Auzas ir ar lipekli, un tāpēc labi sasista barību. Ja lieto parastās ( ne ātri varāmās auzas) tad gan, tās ir ilgi jāuztur karstumā, jeb jāpavāra intensīvi maisot. Jeb, uzlej vārītu ūdeni, strauji maisa kamēr vēl nepiebriest, un var pamaisīt, un izslēdz uguni. Apklāj visu katlu ar "spilveniem" un atstāj uz ilgāku laiku, kamēr gatavs. Tā arī iegūst cietu putru. Vēl ir variants, kad dara visu to pašu, vāra šķidru, un maisa. Šķidru var pamaisīt! Kad gatavs, ber klāt sauso "brekšu" veikalā pirkto pulveri ( to vajag mazāk...letāk būs..) un tā iegūst cietu putru. Tāpat var bērt klat , maisot, salespuķu raušus un arī iegūst cietu putru.
Sanāk ka visi vāra no auzu pārslām. Vai tad neviens nevāra no kukurūzas putraimiem?
Tad sanāk ka man vienkārši vajag kukurūzas putrai pievienot auzu pārslas. Nu laikam tad man tā problēma būs atrisināta - paldies, Jums.
Es brekšiem "vāru" tā: Paņemu ātri vārāmo paku 0.5kg izber katlā. Uzvara ūdeni un lej virsū labi maisot. Tā, ka, kamēr maisa, auzas briest, tas labi samaisās un liekas pa pašķidrs. Ja vēl ko gribu klāt, leju vairāk ūdeni, un sauso klāt no citas barības, kā piemēram saulespuķu rauši, pirktā brekšu barība (garšai, smaržai). Arī citus atraktantus klāt. Sabriestot, putra paliek cieta un pēc 30 min tā jau pilnīgi gatava, sabriedusi un nekad strauji nešķīst. Var mest pikas ūdenī, pat straumē, ja ņem vēra straumes kustības ātrumu.......
Vai tas ir vienīgais?
Varbūt es vārot piegrūžu par daudz ūdeni?
Sveiki!
Ir lieta tāda - ka nesanāk man tās putras uzvārīt priekš brekšiem. Pārāk mīkstas - it kā pacietas, bet kad met iekšā izjūk :-( un uz spirāles nekas praktiski nepaliek. Iesakiet - kur ir mana vaina.
Vāru no Kukurūzas putraimiem.
Tikai nevajag! Es nezinu cik kg. ir jānogremdē-lai tur kaut kas rūgtu!Tur apakšā ēdāju salasās vairāk kā saprašana!Kad sāk riņķot brekši,tad bez šaubām mazajiem ir jādodas projām!
Galds rūgst, vot i burbuļi. :)
bums
Usma Iebarošanas galdu sameisteroju.Pagājušā gada vietā izmainījies dūņu slānis .Granti gandrīz 6 tačkas ielādēju Barību arī jau sāk strādāt.Laikam rīt no rīta taisīšu pirmo piegājienu.Tiko biju nogājis pie ezera apskatīties ,kaut kas jau sāk rakties burbuļu strīpas aktīvas.Barošanai Tukuma dzirnavu zivju kombikorms /grimstošais/ Grieztās sliekas un vēl šis tas.Domājams ,ka intensīva cope sāksies ne ātrāk par piektdienu
27.maijs 2009, 20:51 | citēt | links
pastulbs jautaajums- ir plaanots iebarot brekshu vietu Usmas ezeraa no laivas. Nav ne jausmas kur tam zveeram galdu klaat? pie niedreem, uz seklaaka "galda", bedree, uz kants...?
dzhi, 26.jūlijs 2013, 15:34
Parocies Usmas tēmā,ja nemaldos savulaik Bums nostāstīja kā no bībeles!!!