Vai ir kāda vistu kūpināšanas recepte "pa ātro". Šeit visas aprakstītās ir diezgan ilgas sakarā ar ilgo marinēšanas procesu. Saprotiet dažreiz uznāk vēlme tulīt un tagad.
Attiecībā par "īstām " vistām - tirgū, bet dārgi. Viena ap 9 Ls. Bet vai ir vērts , nēsmu vēl mēģinājis. Ja cep - ir (esmu mēģinajis)
Vēl viens jautājums speciem :)
Es te tiku pie ķirša koka.Un uz 5d vakaru paredzets kupinat vistas.Jautājums,vai visas 3 st var dūmam mest tikai zaļu ķirsi nebūs kāda riebīga piegarša.Vai ķirsi pielikt tik pēdējā stundā,pusstundā?
Pagājušo reizi kūpināju ar ābeli sanāca ļoti labi,gan krāsas,gan garšas ziņa :)
jenots13, 28.augusts 2013, 17:47
Mums jaunībā bija teiciens:,,mēs kā strazdi vienmēr ķirsī!"(šmigā)...tā kā skaties!!!:)))
Vēl viens jautājums speciem :)
Es te tiku pie ķirša koka.Un uz 5d vakaru paredzets kupinat vistas.Jautājums,vai visas 3 st var dūmam mest tikai zaļu ķirsi nebūs kāda riebīga piegarša.Vai ķirsi pielikt tik pēdējā stundā,pusstundā?
Pagājušo reizi kūpināju ar ābeli sanāca ļoti labi,gan krāsas,gan garšas ziņa :)
Kaut kad pasen atpakaļ solīju, ka ziņošu par mūsu ideju, kā ar Kokara kūpinātavu var kūpināt arī auksti. Tad lūk neliels ieskats :) atvainojiet par video kvalitāti - aparatūra un prasmes nav tās labākās :)
Kāds var apgaismot mani :) ieliku tagad marineties vistas,un 6d pa dienu kūpināšu.Uzsildot kūpinātavu vistas ar vajag apžāvēt kā zivis,vai ver vāku uzreiz ciet un neko tur nežavē :)
Ar ko labāk slapju ābeli,vai slapju alksni?Un vai vajag kūpinātavai ik pa laikam piepacelt vāku nelielā šķirbiņā, lai neveidojas kondensāts?Vai var mierīgi atstāt vāku ciet lai dūmojas un aci uzmest pēc kādas 1,5st tik.
Vistas kūpināšu pirmo reiz tapēc tādi jaut.
Būšu pateicīgs,ja ko ieteiksiet.Paldies.
jenots13, 15.augusts 2013, 21:42
Es citreiz meklētājā ,,tupi" ierakstu kaut kādu tekstu un tur izmet info!Pamēģini ierakstīt (vistu žāvēšana bums)!
P.s.Pirms rakstīju šo,biju to tekstu ierakstījis...izmeta entos tekstus par tēmu!Lai veicas!!!
Kāds var apgaismot mani :) ieliku tagad marineties vistas,un 6d pa dienu kūpināšu.Uzsildot kūpinātavu vistas ar vajag apžāvēt kā zivis,vai ver vāku uzreiz ciet un neko tur nežavē :)
Ar ko labāk slapju ābeli,vai slapju alksni?Un vai vajag kūpinātavai ik pa laikam piepacelt vāku nelielā šķirbiņā, lai neveidojas kondensāts?Vai var mierīgi atstāt vāku ciet lai dūmojas un aci uzmest pēc kādas 1,5st tik.
Vistas kūpināšu pirmo reiz tapēc tādi jaut.
Būšu pateicīgs,ja ko ieteiksiet.Paldies.
Paskatieties manu albumu"Pēc copes Ķīšezerā ",zem vāka kūpinātavai divās kārtās brezents,procesa laikā divreiz-trīsreiz vēdinu un izpurinu brezentu,lai izžūst,uz zivīm nekas nepil,mitrums ir brezentā un mazliet uz vāka...Arī mucai zem vāka vajag ielikt brezentu vai linu maisu,tad zudīs problēmas ar kondensātu..Tam, ka kūpinātava melna,ir savs šarms,pa laikam ar drāšu birsti papucē,iekšu gan jāiztīra katru reizi...
Leonids
Tā kaste dzīvoklī uz gāzes plīts neapkvēp, a uz ugunskura mella pēc vella, estētiskais skats zūd pēc tam, a mazgāt un berzt ta negribās, garša jau protams nemainās.
tontons7, 24.jūlijs 2013, 21:10
Estētikai pirms likšanas virs ugunskura var aptīt ar foliju!Tagad modē gāzes grili...!Par šito man paziņa stāstīja gadījumu iz dzīves...Anglijā esot šis kopā ar angļiem aizbraucis uz pikniku...angļi uzstellē grilu,šķiļ uguni,bet nekā...teikuši,ka jābrauc mājās, jo gāze beigusies!Paziņa daudz nedomājot vietējos krūmos salasījis malķeli un uzkurinājis guni,uz kuru ar desiņas uzcepuši...angļi izbrīnīti bijuši par tādu attapību!:)
Leonids
Tā kaste dzīvoklī uz gāzes plīts neapkvēp, a uz ugunskura mella pēc vella, estētiskais skats zūd pēc tam, a mazgāt un berzt ta negribās, garša jau protams nemainās.