Gan jau ka tev taisnība ;)
Bet pirmajā vietā ir un vienmēr būs foreļošana ,tākā samiem laiku neveltīshu...bet nu biju domājis ,ka kādu zemmēru vismaz apskatīt varēšu ,bet nekas gan jau vēl kādreiz pamēģināšu...:)
Eh biju uz Rīgas hesa ūdenskrātuvi pie Daugmales ,un pilnīgs aplauziens...;/
Atbraucām cerējām saķert ēsmai vīķes ,bet beigās sanāca pasmieties pashiem par sevi :DD nevienu vīķi nedabūjām-eh meistari :D
Atradām kautkādas dēles krastā-mēģinājām uz tām-pāris pamatīgi uzsitieni tas arī viss uz grunteni...
Uz spininga velcējot mini zanderītis ,un mētājot mini rudulis :D
No samiem ne vēsts ,gribējās kaut vai zemmēriņu apskatīt ;/
Samotāji ,varat man lūdzu paskaidrot ,kā un kur pēc iespējas tuvāk Rīgai izmānīt kādu samiņu...?
Mēģināshu pirmoreiz ,tākā priecāshos par jebkāda izmēra samiņu...kā domājiet uz filejām es viņus ar grunteni varu dabūt?
Ja nevēlaties publiski teikt labākās vietas ,lūdzu privāti.
Paldies par info :)
Продам сома. Вес 20 кг. Пойман утром 12. 08. 13.
Produkts: Sams
Atrašanās vieta: Rīgas rajons, Salaspils
Adrese, iela: Budeskalnu
Pārdošanas veids: Mazumtirdzniecība
Sadali filejās, sagaršvielo, aprasini ar citrona sulu, oļīveļļu un cep cepeškrāsnī.
Pašu astes daļu (tur sams ir trekns), asakas, galvu, spuras var izmantot garšīgai zupai.
usis, 13.augusts 2013, 18:21
Tu man labaak apskaidro kaa tikt pie vinja? :D
Sameljus zupai es pats maaku nokert :)
Ja nopietni, tad varbut kaads pm var atbildeet uz daziem iesaaceeja konkreetiem jautaajumiem par samu copi ar kvoku Daugavaa. Aha, aizskaaru sakraalo teemu :DDDD
bet tas viss ir tādiem 8-15 kg, tie ir dikti garšīgi, nu vēl 20-25 var dabūt mīkstu ilgāk padarbojoties, bet lielāki gan iet tikai kotletēs, ir gadījies ēst arī 78 kg samu, tur pat kotletes bija ne pārāk mīkstas...., bet... tas jau laikam ir gaumes jautājums :):)
Sadali filejās, sagaršvielo, aprasini ar citrona sulu, oļīveļļu un cep cepeškrāsnī.
Pašu astes daļu (tur sams ir trekns), asakas, galvu, spuras var izmantot garšīgai zupai.
usis, 13.augusts 2013, 18:21
Nevar būt garšīgi...sami taču izrādās ir ,,atstojs"!:)))
Ja pa nopietnam,tad uz vietas (ūdensmalā) var neilgi iemarinējot sama gabalus ar garšvielām,majonēzē cept tos uz grila kā šašliku...am,am sanāk!
Sadali filejās, sagaršvielo, aprasini ar citrona sulu, oļīveļļu un cep cepeškrāsnī.
Pašu astes daļu (tur sams ir trekns), asakas, galvu, spuras var izmantot garšīgai zupai.
Sameliem laikam netiik shaads laiks, vai arii vasara jau cauri? :) Pagaidaam esmu ticis tiktaalu, ka uz kvoku celjas :) Ja taa turpinaashu, tad iespejams pec 2 sezonaam pirmo arii nokersu :) Nemaz neceru ka kaads baigi apskaidros paareejo :))
sami ir pilnīgs "atstojs", nesportiska zivs ar pliekanu garšu :))
man tagad pilla māja ar norvēģijas jūras zivīm - mencām, saidām, langēm, bromsēm...i pavilkt bija kaifs no 100+ m, i garša pavisam cita :))
daddy_j, 13.augusts 2013, 09:08
Ar pliekanu garšu?! Ēdu svaigu tikko noķertu samu. Super! Delikatese! Nezinu gan, kur Tu dabūji pliekanu garšu. :) Varbūt bija dažus mēnešus saldētavā nostāvējis?