Bums - par asināšanu!
Iepirku medību nažiem Lansky asināmo komplektu!
uzasinās patiesi ass un spīdīgs, bet - naskūt roku nevar... :) Protams - pofig ar to, bet - kāpēc????? Kāds leņķis pareizs dīrajamajam skinerim?
Un vēl - ko darīt ar galodu/asmeni, kura piedrazojas un, liekas, vairs neķer? It īpaši tā doma par pavisam smalko!
manuprāt filejamais nazis domāts filēšanai, kas principā ir atškirigs prosess, tiri tehniski , no ķermeņa sadalīšanas, griezt kaulus uttutjp.
Un cik ilgi tur to asmeni? Ne vella -par mīkstu, ja pēc katras zivs vai 1/2 jādaved uz smalkās galodas strēmles, kura pie maksts pilipināta.
doks1959, 6.oktobris 2013, 11:24
Tu zini tā nav , tur un ļoti ilgi tur , to strēmeli vispār neizmantoju , dažreiz novelku ar apaļo vīli , vai kā viņu sauc , ir tāds speciāls rīks nažu asināšanai , parasti tādu izmanto miesnieki , tas arī viss . Bums teica ka tur jau no rūpnīcas nāk nepareizs ļenķis , tāpēc viņš ne viss griež , bet plēš , tur esot visa vaina .
Un cik ilgi tur to asmeni? Ne vella -par mīkstu, ja pēc katras zivs vai 1/2 jādaved uz smalkās galodas strēmles, kura pie maksts pilipināta.
Manuprāt filejnieku jātaisa no mīksta un plāna materiāla spiežot nevis uz metāla kvalitāti, bet gan uz vieglu momentālu nevērīgas uztrīšanas iespēju uz jebkuras abrazīvas virsmas... šitās cietās Moras tik ar dimantu un rūpīgumu var normāli uztrīt...
zaraza, 5.oktobris 2013, 22:20
Man tāds plānais Barkley bija. Pus fiš notīri un asini. Nolūza asmens pie spala uz 1kg līdakas. Nebij' jau nekāds dārgais gals, bet ap 25 lasīši bij'. Tad nu rēķini, ja pa 25 klaši sū.. = cik maksā laps?
doks1959, 5.oktobris 2013, 22:47
Man ir tāds nazis , tikai Buma pārasināts , es teiktu ka pat ļoti labs filējamais nazis , no sākuma es arī domāju ka sū... , iedevu Bumam , pēc pārasināšanas pavisām cita lieta , laikam galvenais tomēr ir tas asinājums .
Paskatās youtube salīdzinājumus asmeni ir baigi labie! Var betonu skaldīt!
Tur dažs labs virtuves nazis 1k$ maksā.
micuks, 5.oktobris 2013, 23:57
jā tā ir normāla cena augstas kvalitātes "šefu" nažiem. UK restūzī nostrādāju vairākus mēnešus, un tikai tad uzzināju ka nazis ar kuru palaikam strādāju, katalogā stāv pa 500 mārciņām :) tad sapratu kāpēc viņu tik reti jāasina :)
Veči pie teļļukiem Kļičko ar Povetknu tūlīt sitīsies ....:DDDD
bums, 5.oktobris 2013, 23:00
Diezgan pašķidri tāda titula cīņai :( Tāda sajūta, ka Povetkins un viņa treneri jau pirmssākumā atmetuši jebkuru domu par tehniku un taktiku, apzinoties Kļičko augumu, roku garumu tehnisko pārākumu un cerību likuši uz to, ka uz dullo izies viens kroņa sitiens... Neizgāja..
Viens asmenis sanāk 120 ls ;))
bums, 5.oktobris 2013, 23:53
Ja papēta japāņu piedāvājumus tas 120ls vēl būs pa lēto :D Tur dažs labs virtuves nazis 1k$ maksā.
Viens asmenis sanāk 120 ls ;))
Nja un mēs te ņaudam ka 50ls par labu nazi ir dārgi :D
Bums, japāņu aļa damaskieši arī ir cieti?
Veči pie teļļukiem Kļičko ar Povetknu tūlīt sitīsies ....:DDDD
bums, 5.oktobris 2013, 23:00
Jā un vēl kā micuks minēja par japāniem Viņiem mūsu izpratnes filējamo nažu nemaz nav -masīvi cieti naži ar kuriem arī veic visas darbības
Manuprāt filejnieku jātaisa no mīksta un plāna materiāla spiežot nevis uz metāla kvalitāti, bet gan uz vieglu momentālu nevērīgas uztrīšanas iespēju uz jebkuras abrazīvas virsmas... šitās cietās Moras tik ar dimantu un rūpīgumu var normāli uztrīt...
zaraza, 5.oktobris 2013, 22:20
Man tāds plānais Barkley bija. Pus fiš notīri un asini. Nolūza asmens pie spala uz 1kg līdakas. Nebij' jau nekāds dārgais gals, bet ap 25 lasīši bij'. Tad nu rēķini, ja pa 25 klaši sū.. = cik maksā laps?
doks1959, 5.oktobris 2013, 22:47
Ja kas tad labi uzasināt Barklay ir ļoti grūti un ne frontes apstākļos .Viņš tāpēc arī lūza ,jo negrieza bet plēsa līdz ar to slodze uz spala vietu ļoti liela sanāk /Labam nazim praktiski filēšana notiek ar ar 2 pirkstiem turot to rokās