pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...
VANEMS, 17.decembris 2013, 23:36
Tīra, tīra un kā vēl... Tāpēc jau tos veikala/tirgus nēģus ar "trauklupatas" (Buma 1 ievietotajā bildē to labi var redzēt) apvalku es nevaru ieēst...
Tīrīsanai ir daudz metodes, taču , pēc manas pieredzes, visefektīvāk ir applaucēt nēģus ar karstu ūdeni lai gļota "vizualizējas" balta apvalka veidā un "atlec", tad ar rupju sāli cimdā to nobrauka. Var arī ar nazi, vai kādu citu implementu... Ātrs un patīkams tas process nav , tāpēc arī rūpnieciski to nepiekopj...
kurš var piedāvat svaigus nēģus,vai zina kur uzvanīt.
vanems
Cik sevi un savus draugus atceros, vienmēr ir tīrītas nost gļotas, un tā kārtīgi.
Tā kā, mācies...
var diskutēt vai visgaršīgākie ir ar apses malku ceptie, kas skaitās klasika. Jā, aiziet tradīcijas.
pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...
Kā man kāds pazīstams maluzvejnieks - nēģu pagatavotājs teica - dikti svarīgi ir dabūt nost gļotas. Ja tas ir izdarīts, tad pārējais nav TIK svarīgi, vai cepts īstā vai ne tik īstā krāsnī. Ja gļotas palikušas, tad arī krāsns neglābs...
Nav tur nekāda Amerika.:))
Tādi ir pareizi notīrīti un brūni sacepti Cepums ir jāvaktē ne par maz un ne par daudz To rūgtumiņu jau tieši dabū no piedegušās astītes :DD
Te ar nožēlu jāatzist ka gatavošanas pirmsākums jau ir bijis nepareizs
Tos ar apsutināto gļotu varat ēst paši :DD
Katlakalnā Dzintars cepa labus nēģus !
Tēju ,kafiju nēgiem gan neliek klāt, tāpat arī ar sāli tie nav jāberž un arī slogs nav nēģiem virsū jāliek. Sloga vietā izmanto dēlīšus ar kuriem viegli saspiež (saplacina) nēģus. Tā teikt lai labums sasūcās .Liek klāt tikai sāli beigu procesā, kad saplacinātos apaļmutniekus kārto kubuliņā. Tāda lūk seņču oriģinālā recepte.
mūsu ģimenes vairāk par sāli un H2O vispār neko neliek klāt un rezultāts ir izcils !
kā ticās dergazivs : vienam mamma,otram.......:))
Nuja, vienam mamma bet otram atkal tētis patīk! :D Nēģiem man tikai sāls, pipars, cepeškrāsnī iekšā, pēc tam bļodā, slogu virsū un pa pirmo!
Degerzivs
Gaumes atšķiras un ar kafiju sanāk pa pirmo.
Tikai jēlus! Un kafiju ber visur citur, tikai ne pie nēģa, nevajag muļķības saklausīties! Bez kafijas ir nēģis, ar kafiju - kā piepīpētas kafejnīcas iepriekšējā mēneša skumbrija!
Ņem spaini un sasaldē dažus jēlus priekš manis :))))
Vo binladensjoparetetei. Tagad esmu dilemnas priekšā-jemt jau gatavus ceptus nēģus, vai jemt spanni ar svaigiem un doties pie Zarāzija. :))
man nav variantu, nēģi jāpērk dzīvi un jātaisa pašam... figņa tā rūpnieciskā cepšana, lai cik tur laba un tradīcijām bagāta, bet tai konveijerā viņi to čūskulēnu normāli nenotīra no gļotas... Nu nevaru es normāli ieēst tādus kam apkārt sačokurojusies trauklupatas miziņa karājas - normāli nēģim jābūt pilnīgi gludam... Sorry, droši vien esmu pārāk izlepis....
Bet tā jau ir, jansonsjr pareizi teica, tos pašus Carnikavas un Salacas krāsnī ceptos nēģus tirgo visos lielveikalos un CT, ne jau zem letes...!?
Vairāk jāuzmanās pirkt no "nezināmām rokām", kas arī, it kā, kur Carnikavā taisa...!?
vitenahemots, 17.decembris 2013, 15:00
Carnikavā nēģus cep vismaz pāris cilvēki. Abi zināmie to dara labi. Tas pēc personīgās pieredzes. Veikalos var uzrauties uz kādu laiku nostāvējušiem nēģiem. Bet ņemot pa taisno no cepējiem tiec pie svaigas mantas. Jo cepēji tos neuzglabā.
Bet tā jau ir, jansonsjr pareizi teica, tos pašus Carnikavas un Salacas krāsnī ceptos nēģus tirgo visos lielveikalos un CT, ne jau zem letes...!?
Vairāk jāuzmanās pirkt no "nezināmām rokām", kas arī, it kā, kur Carnikavā taisa...!?