atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
yoyo2 15.02.14
Sis tas no Campo club ( lielakais vecakais , labakais LV, baze kur sept par laban naudinam izpardod labas manras, atrodas pie Zemitanu Dominas, laba majas lapa www.laivas.lv )
Šis ir 2 dienu makšķerēšanas maršruts, ar lielu zivju dažādību - lēnajos kanāla tipa posmos - līdaku vietas, straujtecēs var noķert pa sapalam vai alatei.

Maršruts ir īss kilometru izteiksmē, bet posms saucas "garā Gauja" - straumes maršruta vidusdaļā s';akot no Pīļupes un līz Tirziņas ietekai nav kā tādas un, lai tiktu uz priekšu, ir jāairē.

Kādreiz šo maršrutu sāka pie Sinoles, bet pēc HES kaskādes izbūves tur vairs nav ko darīt. Arī lejpus Lejasciema ir ūdens problēmas - ja Paideru HES taupa ūdeni, tad pliki akmeņi vien ir - un tā līdz Tirzas ietekai. Tas jāņem vērā.
http://campo.laivas.lv/en/routes/Vidzeme/?pg=GaujaVIR#
Iesaku loti, daudz zivju vidustece, nav cilveku, saudz efektrivas attekas.
jegogo 14.02.14
Dimon_Li paldies paf info!
usis 14.02.14
vakar, šodien no sirds savilkušies, esot grūtiības ar pārstrādi:)
vildboy 14.02.14
Garins, pirms kāda laika PM tev aizsūtiju, laiks jau ir nokavēts, bet varbūt vari atbildēt : )
garins 14.02.14
Yoyo!
Zivis Strenču attekās pavasarī ieiet regulāri,tās iet augšup pa Stakļupīti(tai gadus 50 atpakaļ gultne mainīta,ielaista vecajās attekās,lai uzlabotu ūdens kvalitāti).Zivis dodas pa upi uz augšu līdz Sedas purvam.Bieži zivteles koncentrējas pie asfaltrūpnīcas lielās caurtekas,kur tad tos vietējie aborigēni "glušī"nost maisiem.Ūdenim krītoties,daļa iet atpakaļ Gaujā,daļa paliek purva dīķos.Ir dzirdēts,ka daži liek murdus, tīklus,bet elektriķi tā kā nav manīti.Gauju posmā pa mežiem: no Spicu tilta līdz Strenčiem gan bieži elektriķi apmeklē.Vietējie Strenču aborigēni tie nav.Viens bija no Sedas,bet paši vietējie to reiz noķēra,tā kā nav dzirdēts un manīts,varbūt pārvācies augstāk,vilks ādu met,bet tikumu nē.
Dimon_Li 14.02.14
jegogo
Pagāšsestdien uzreiz virs Ķūķu klintīm bija neliela strēmele vaļā, bet tālāk vižņu kalni pat aiz amatas ietekas cik varēja redzēt. Kur vaļā tur visa ledus mala izstaigāta( lašu mednieki). Skaļupes rajons arī ciet. Pie Reh. centra ātrais posms domāju ka būs vaļā jo ledus skalojās pamatīgi. Spriņģu ieža bedre ciet. Tālāk tikai uz dabas takām aiz Jumprav ieža, Katrīnām tur normāli vaļā bija pat lielajos mīnusos . Lēnie posmi pārsvarā ir ciet. Ledus biezums vietām tonāram pat virs šneka.
Ja kāds ir bijis šajos posmos tad palabojiet, ja t!ršu ^^
yoyo2 14.02.14
Rela infa, gadus 10 atpakal aborigens pie Lejasciema Gauja nokera ar spini lasi 8 kg, ta lasosis iet augstak par liegumu kas beidzas pie Strencu tilta.
yoyo2 14.02.14
Ar Gaujas attekam virs Strenciem ir ta, ja ir lieli pali un attekas savienojas ar Gauju kas ir biezi, zuves saiet no upes ateekas. Cits jautajums vai vietejie brutali neizsit nomalas attekas ar elektribu.
Par spini japazvana comam kas dzivo Strencos 200 metrus no upes pie kracem, parasti jau tur laiks ir ka jau ziemelos, Riga zalo zale, a tur veci sez uz ledus.
Za ribalku.
jegogo 14.02.14
Kāds zin,vai gauja ir kaut kur vaļā?
cojs 11.01.14
shobriid Cesu pusee vis labaakais vizulis 23 gr
raihs 11.01.14
Pašreiz visām LV upēm kritiskās dienas-nekas nespīd:)
jurists 11.01.14
kafija ar pienu, līmenis zems, kāpj pamazām, spriežot pēc tā, ka sāk parādīties draza.
jegogo 11.01.14
Kāds līmenis Gaujā,pēc lietiem? Kāds ūdens izskatās?
cojs 02.01.14
shorit Gauja viens lasens,mazinsh
micuks 01.01.14
Vari droši braukt ar laivu un spiningot Gaujā.
Raudive 01.01.14
Labs vakars.
Tagad Gaujaa var ar spiningu straadaat?
Kaa arii jautaajums, vai var ar laivu braukt un spiningot? :)
Vilnis62 21.12.13
Pie Lejasciema līmenis ir nedaudz augšā, bet tāpat ir vietas, kur ar garajiem zābakiem(pautiniekiem) vēl var pārbrist.
Šodien ap pusdienlaiku uz šūpiņu viens līdacēns- 43cm.
ready 21.12.13
Kungi sakiet lūdzu kāds Gaujā līmenis ap Lejasciemu?
Vilnis62 04.12.13
Šodien Gauja virs Lejasciema.
Uz spiningu līdaciņa 40 cm, otra tāda pati pie paša krasta nokabinājās, trešā 51 cm. Visas uz mepa trīskrāsaino siklopu.
orests 21.11.13
janko....virs Kelderlejas ir labs sēris un otrā krastā augsts krasts ar sakritušiem kokiem.Tur agrāk labi ņēma gan vimbas,gan ļurbas!Agrāk Burkānciemā dzīvoju.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs