zupiņa arī sanāk tīri nekas, tikai pipariņu vairāk prasās, bet nu tā gaumes lieta. Mēs mājās atsevišķi no galvām vārījam, šepte paliela un ķēpīga kamēr žaunas izvāc, bet rezultāts ir tīri baudams. Nu tas tad, ja uz malšanu laiž, vai negrib cept ar galvām.
Gļotas tik ar sālsūdeni jānomazgā. Daudz tās mantas tomēr bija.
hecs7
Paldies par info.Tagad saakshu nomeeginat visu.
Ne asakas.
osco, buļļus var cept, var kūpināt, un vēl esmu grizis asaku ārā un malis, gardas kotletes, gaļa kā mencai principā, ā ņem vērā ka viņam ir gaļīgi vaigi un piere, kā jau rīmam.
Sveiki! Padalieties luudzu ar info.Ko gastranomisku gatavojiet un kaa, no buliisiem?Paldies,ne asakas.
Vakar 7. maijā ar čomu bijām coppēt Liepājā uz Z-mola. Coppējām no 10 līdz 18. Laiks super - saule un mazs vējiņš mugurā. Čomam 10 kg, man - 12kg, no kuriem katram pa 2 butēm, kas vairāk atgādināja ar ādu apstieptas ķemmes un pārējie - buļli. Bija ko stiept pa izgauzto molu, jo cilvēku daudz un jāiet bija tālu. Kā jau vienmēr ļoti daudz piedzērušos leišu. Coppe - super! Diena izdevusies! Visi, kas vēlas ķert buļļus - droši uz priekšu!
Rīgā arī viņi ķeras no bolderājas mola?
Šodien atklāju buļu sezonu. Spitējot vējam un lietum 2 stundās pus spaini pievilku. Beigas pirksti bija atsaluši ta ka garneli vairs uz āķa uzlikt nevareju,bet izmērs buļiem gan labs. Bet cope izdevusies.
bullīši ir jau diezgan sen parādījušies, vairāk vai mazāk. pagaidām vairāk ziemeļu pusē starp viļņlaužiem, bet trāpās arī dienvidu pusē.labākā zacene krevete, bet uz āķa var likt daudz ko, pat pašu bullīti , sagriež gabaliņos un...iesaku arī svaigu vistas sirdi-labi turas uz āķa.jāpaņem tik līzi rezerves āķus un svinu, akmeņos iznāk kādus pazaudēt.
Viņi ir un viss notiek, vajag tikai isto bedriti starp akmeņiem atrast, butes arii copee uz slieku.
Šodien bijām uz Z mola Liepājā. Pa 3 stundām katrs pus spaini ar iebrucējiem pieskaldījām. Ap 12:00 sākās tik traks vējš, ka pūta no mola nost. Bija jāmet miers. Lielā cope ir sākusies!
Vakar darba darīšanās biju Liepājā un ap 11-30 aizbraucu uz Z-molu. Tauta jau gāja mājās. Teica, ka no paša rīta esot bute bijusi. Daži sēdēja uz bullīšiem, bet nevienu zivi neredzēju! Pats nosēdēju, uz buti, 1,5H bez nevienas copes. Laiks labs -relax OK!
Kāds vēl šogad nav kādu dabujis? :) Būs jaaiziet pirms sāksies tā lielā burzma,nevajag man entos kilogramus,bet gan tikai paturēt dažus rokā :D
uz mola licenci nevajag. nedomāju gan, ka uz mola gala būs labāk. attiecīgi jāmeklē vieta kur siltāk ūdens. domāju, ka tagad rezultāts varētu būt vienīgi viļņušķēlēju šķirbās, bet tur jāzin tieši kurā šķirbā ielaist :)
par licencēm neesmu dzirdējis, tikai vietas uz mola var izrādīties maz dēļ citiem copēt gribētajiem.
Tagad viņus vairāk jāmeklē kaut kur mola galā vai ne? Cik palasīju,ēd gandrīz jebkādu gaļu no grunts?
Molam pietiek ar makšķernieku karti vai vēl kāda licenze vajadzīga? Hah,pirms nedēļas dabuju dzīvokli Liepājā,tagad gribas izmēģināt visu,ko te var :D
pirmo jau drošvien var tagad noķert, bet pilns spainis gan vēl nebūs.
Kad varēs noķert pirmo bullīti Liepājā? Neesmu vēl ķēris,bet ieinteresēja :)
Metalists, 10.aprīlis 2014, 22:16
Ja ir vēlme, var doties uz molu un kādu mānīt. Nepacietīgākie jau provē. :)
Kad varēs noķert pirmo bullīti Liepājā? Neesmu vēl ķēris,bet ieinteresēja :)
tioga bija ēdamā, pārējās parastās. izmērs ~2''
ņem agresīvi, diezgan patīkami vilkt ar 1-8 gr kātiņu.
es pagājušo nedēļu no laivas pie dienvidu mola ķēru. spilgti dzeltenu ar melnu astīti ignorēja, spilgti dzeltenu ar vizulīšiem astē un gadrīz causpīdīgu asti, reti, bet lieli. gaiši brūnu tiogu, aktīvi, bet izmērs dažāds. pēc tam vakarā no ziemeļu mola aizgāju spaini piepildīt pa fikso uz garneles ar makšķeri, tik lielus vairs nedabūju. bet atklāju, ka lielie labāk ņem uz lielu garneles gabalu.