atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Bebrs 04.06.14
Melnums(sodrēji) uz zivs norāda par to ka uz zivs veidojas kondensāts(mitrums no kūpinātavas iekšpuses) Kondensātu novērš pirms liek iekšā zivis kārtīgi kūpinātavu uzsildot. Lietainā, mitrā laikā arī veidojas kondensāts, es tādā laikā cenšos vispār zivis nekūpināt.
kipils 03.06.14
Sveiki! Man jautājums tāds - uztaisīju kūpinātavu, šodien mēģināju nokūpināt mencu, bet rezultāts tāds, ka visi sodrēji uz zivi. redzēju ka tāda tēma bija, bet konkrētu atbildi neredzēju kā to novērst. varat kāds paskaidrot kā to jumtiņu uztaisīt dūmvadam?
ikijs87 03.06.14
bildes mana profilaa..
ikijs87 03.06.14
censos arii bildes ieladet..
ikijs87 03.06.14
sveiki visi kupinataji pats uzbuveju sadu kupinatavu, strada vienkarsi ideali. vistas, zivis gala iznak kapitali nokupinata..
usis 21.05.14
коптильня- tur visu izlasīsi
trokiis 21.05.14
dažām reizēm derēs

usis, 21.maijs 2014, 21:43


Tik traki plānas?
usis 21.05.14
dažām reizēm derēs
trokiis 21.05.14
Labs vakars ir doma uzmeikot BumMucu
atradu ss.lv šādas mucas derēs ??



200 l mucas
Valtere 05.05.14
Paldies par atbildem!
Ceru,ka nakamreiz viss man bus labak.
dendriks 01.05.14
Man ir Abas 200 l. Vista kupinas no 3 -4 stundam. Slapju alksni lieku bez mizas un loti maz. 3-4 skalinus visa procesa laika. Kirsi 30-40 minutas pirms kupina beigam. temperatura nedaudz leka jo blakus nesezu apmeram 75-90 gradiem.
JIG.LV 01.05.14
Sveiki!Velos padomu rugta produkta joma.
Zinu, ka sads jautajums seit jau ir uzdots, bet viennozimigu atbildi te ta ari neesmu izlasijusi.

Vakar izmeginaju jaunopirkto Abas 100L kupinatavu, bet vistas sanaca rugtas no arpuses.

Pirms lietosanas izkurinaju kupinatavu 2h ar sausu malku ~200-250C temperatura. Kad temp.nokrita uz ~100C ieliku slapju alksni(ar visu mizu) un gradi nokrita uz kadiem 20C. Ieliku marinetas vistas, uzdzinu ar sauso alksni temp. uz 50C turpinaju kupinat. Temperatura bija konstanta un kupinaju 7h, jo pec ~4-5h vistas vel iekspuse bija ar asinainu sulu.
Ik pa laikam pieliku slapjo alksni un ari skaidas.
Kondensats ari bija redzams.

Kas isti ir pie vainas?Maza temperat., uzpilejusais kondensats,alksnis ar visu mizu vai skaidas?

Valtere, 1.maijs 2014, 13:55


Es īsti līdz galam nesapratu visa minētā cikla jēgu, priekš kam 2h dzīt augšā uz 250 pēc tam dzesēt uz 100, tad vēl ar slapju/zaļu malku nomest uz 20. Manuprāt tā ir kaut kāda specializēta tehnoloģija kondensāta iegūšanai uz strauju temperatūras potenciālu maiņas rēķina :) Es daru vienkārši un viss strādā - iekurinu, 10-15 min(izņēmums desas, ar tām bik ilgāk un rupīgāk) paturu durtiņas vaļā lai mazliet "aprauj", tad taisu ciet uz udzenu temperatūru kaut kur līdz 70 un talāk tikai sekoju lai nekristu zemāk un nelīstu īpaši pāri 100. Konstanta viendabīga temperatūra, manuprāt nāk tikai par sliktu kūpiņa garšai, temperatūras maiņas dod to pašu efektu kā gatavojot uz malkas plīts, garšo pavisam savādāk (manuprāt daudz labāk!) nekā uz +/- konstantas elektības vai gāzes.

Par rūgtumu... Pie vainas ir zaļais alksnis, to var un pat vajag, taču pavisam bišķiņ un uzmanīgi, principā mizu labāk dīrāt nost, vai likt pavisam nedaudz, savādāk sanāk skābs un rūgts. Sausu var ar mizu, tas nekaitē, bet dūmu koncentrācijas palielināšanai labāk tad mitras alkšņa skaidas bez mizas nedaudz iebērt. Vēl rūgtumu palīdz novērst augļukoku pievienošana - bumbiere, ābele, par plūmi gan neesmu pārliecināts. The best ir ķirsis, es lietoju tikai to, taču , ja nav radu Alsungas - Ēdoles pusē, tad ķirša malka ir baigais ekskluzīvs, ko dabūt praktiski neiespējami.
tr222 01.05.14
vēl piebilde, bleķiniecē slapju alksni nelieku..
tr222 01.05.14
piekrītu, temperatūra par mazu vai nu kaut kas ar ventilāciju, es bleķiniecē turu ao 70-80 grādiem. Zvani vien abas ražotājiem lai stāsta kur ir bēda.
gintsgg 01.05.14
50C viennozīmīgi ir par maz , vajag viss maz 70C , rūgtums varētu būt no alkšņa mizas .
Valtere 01.05.14
Sveiki!Velos padomu rugta produkta joma.
Zinu, ka sads jautajums seit jau ir uzdots, bet viennozimigu atbildi te ta ari neesmu izlasijusi.

Vakar izmeginaju jaunopirkto Abas 100L kupinatavu, bet vistas sanaca rugtas no arpuses.

Pirms lietosanas izkurinaju kupinatavu 2h ar sausu malku ~200-250C temperatura. Kad temp.nokrita uz ~100C ieliku slapju alksni(ar visu mizu) un gradi nokrita uz kadiem 20C. Ieliku marinetas vistas, uzdzinu ar sauso alksni temp. uz 50C turpinaju kupinat. Temperatura bija konstanta un kupinaju 7h, jo pec ~4-5h vistas vel iekspuse bija ar asinainu sulu.
Ik pa laikam pieliku slapjo alksni un ari skaidas.
Kondensats ari bija redzams.

Kas isti ir pie vainas?Maza temperat., uzpilejusais kondensats,alksnis ar visu mizu vai skaidas?
tr222 30.04.14
Arī bez siltināšanas nesvīst...

Pašam arī metāla kūpinatava ( var apskatīt pie bildēm ), sākumā pats arī cīnijos ar kondensātu , izcīniju:) Pirmkārt kūpinātavai nepieciešma ventilācija, otrs temperatūra. Man gan tā kūpinātava paštaisīta, domājams ka tās ko tirgo abas būs piedomājuši. Cena tik tāda paliela :(

tr222, 30.aprīlis 2014, 08:39
Lai bleķiniece "nesvīstu", tā ir jāsiltina.

urmaas, 30.aprīlis 2014, 08:43
kkeda 30.04.14
Laba lieta ir ja kūpinātavas augšdaļa ir pusaplis, jo ja radīsies kondensāts tas notecēs gar malām nevis uz produkta.
urmaas 30.04.14
Pašam arī metāla kūpinatava ( var apskatīt pie bildēm ), sākumā pats arī cīnijos ar kondensātu , izcīniju:) Pirmkārt kūpinātavai nepieciešma ventilācija, otrs temperatūra. Man gan tā kūpinātava paštaisīta, domājams ka tās ko tirgo abas būs piedomājuši. Cena tik tāda paliela :(

tr222, 30.aprīlis 2014, 08:39

Lai bleķiniece "nesvīstu", tā ir jāsiltina.
tr222 30.04.14
Pašam arī metāla kūpinatava ( var apskatīt pie bildēm ), sākumā pats arī cīnijos ar kondensātu , izcīniju:) Pirmkārt kūpinātavai nepieciešma ventilācija, otrs temperatūra. Man gan tā kūpinātava paštaisīta, domājams ka tās ko tirgo abas būs piedomājuši. Cena tik tāda paliela :(

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs