atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

bums 01.01.15
Bums
Par kupinasanas guru gramatu ari pateiktos ja vari padaliities

Iveta.antonova@inbox.lv

Ivisivis, 1.janvāris 2015, 22:43

Nolādē pats
http://failiem.lv/u/wieonwm
Ivisivis 01.01.15
Bums
Par kupinasanas guru gramatu ari pateiktos ja vari padaliities

Iveta.antonova@inbox.lv
bums 29.09.14
bums 29.09.14
fish_a_man 29.09.14
Man ir koka kūpinātava un zivtiņas lieku uz lazdu kociņiem, ļoti labi sanāk, metālā manliekas , nav ti forši.
Galvenais dūmvadu vajag 2.5-3 m..
daddy_j 29.09.14
Par garšvielām zivij.Mans un vienīgi mans subjektīvs viedoklis.
Tik sāls un vienīgi sāls. Jo tikai tā var izbaudīt katras fišiņas īsteno smeķi.

BrunoL, 29.septembris 2014, 09:54


Gluži manas domas. Svaigai zivij neko vairāk nevajag. Ķiploks, citronpipari, majonēze u.c. var nomaskēt nesvaigu zivi, bet tik un tā tas nebūs tas...
BrunoL 29.09.14
Tur jau tās problēmas sākas,ka uguns nav apakšā un pietrūkst vilkme.Sodrēji,pelējums,gaļai vai zivij cita produkta pēcgarša.Jo vis tas labums krājas tunelī,kuru ne tik viegli iztīrīt.
Bleķa kastes lielākā priekšrocība,elementāra temperatūras kontrole.Uz tausti. Protams,var jau pa smalko ar termometriem utt.
Kau kā tā.Sen neko neesu kūpinājis.Kas reiz bijis par daudz,tas par skādi.Vēl pat uz šo baltu dienu,no žāvēta asara pa gabalu.Varbūt,ka tāds rightīgs plaudis no 3kg uz augšu,spētu radīt apetīti.Zutiņš,sviestā cepts ar skraukšķīgu ādu,silts ar labu baltmaizi pie rīta kafijas!
Par garšvielām zivij.Mans un vienīgi mans subjektīvs viedoklis.
Tik sāls un vienīgi sāls. Jo tikai tā var izbaudīt katras fišiņas īsteno smeķi.
gintsgg 29.09.14
Izmet to bleķa mucu naher. Neviena metāla kūpinātava nav tā vērta, lai šamo kurtu iekšā. Uzmūrē no ķieģelīšiem, vai uzklapē no koka un viss būs bumbās. Jebkura kūpinātava ir jāuzsilda. Tad tikai var kārt iekšā "šmoriņu". :)

urmaas, 27.septembris 2014, 20:17


Urrmaas , nu pēdējās muļķības sarakstīji , jā neesi redzējis kārtīgu kūpinātavu , tas nenozīmē ka tādu nav . Man ir kūpinātava taisīta no krievu seifa ar dubultām sienām , taisīta uz Buma mucas principa , uguns kuras apakšā , karstums iet starp sienām , nekas labāks vispār nevar būt .
mjuniors 28.09.14
paldies!!!!:))))
bums 28.09.14

Kādu gribat tādu arī būvējat
bums 28.09.14
bums 28.09.14
paldies Bums! ;) Met info arī šeit :)) es jau vobliņas pēc tavas receptes esmu gatavojis un dikti garšoja! paldies..
Maximā es pirku breksi.. Un garšo pēc voblas, bet ir ar kūpiņu.. Zin kā tas ir panākts? Kolosāli garšo, jo nav sausa, bet gan sulīga un nav tik sāļa kā tradicionāli :)))

mjuniors, 28.septembris 2014, 22:56

Tur ir vajadzīgs lielāks breksis Sāla 2-3 dienas mērcē 2 dienas mainot ūdeni Tad liek aukstajā kūpinātavā ,bet kūpina ar vieglu ķirša dūmu.Kūpināšanas process ilgts 24 stundas lai netupētu visu laiku blakus esmu uzbūvējis gāzes gruzdekli /konteiners ar ķirša malciņu/kuru no apakšas dedzina neliela gāzes liesma .Konteinera galā ir caurumi pa kuriem dūms iet ierī .Viena uzlāde 3-4 stundas

Kaut kas līdzīgs ir šajā video
bums 28.09.14
Ieliecie Youtubē ,,Копчение рыбы" un tur pārsvarā būs video ar pārnēsāmajām kūpināmajām kastēm -analogs mucai .Krievi uzskata ka viss fīlings ir tajā ,ka visu dara ezera vai upes krastā ar čarku un draugu pulkā :) Man ir savādāk man visas kūpinātavas tāpat atrodas ezera krastā Tās arī tur darbinu -jo nekas nav labkās par tikko ķertu un uzreiz nokūpinātu zivi .................
mjuniors 28.09.14
paldies Bums! ;) Met info arī šeit :)) es jau vobliņas pēc tavas receptes esmu gatavojis un dikti garšoja! paldies..
Maximā es pirku breksi.. Un garšo pēc voblas, bet ir ar kūpiņu.. Zin kā tas ir panākts? Kolosāli garšo, jo nav sausa, bet gan sulīga un nav tik sāļa kā tradicionāli :)))
bums 28.09.14
Bums? par to šprici un špricēšanu lūdzu ko vairāk :)) sals daudzumus utt.. paldies ;)

mjuniors, 28.septembris 2014, 22:38

Uz 200 gramu glāzes 2 ēdamkarotes sāls
šķidrumu ievelk špricē un taisa dūrienu starp krūšu peldspurām Tad kad sāks sāls ūdens tecēt ārā asarim no pēcpuses :) tad arī pietiek .Žāvēšanas un sāls rezultātā kuņģa saturs sarausies mazā čokurīti .Zivs iegūs sulīgu un sātīgu garšu
bums 28.09.14
Bums
Tev tas arsenāls ir diezgan plašs un spēcīgs, un naf ko piebilst, vienīgi pamācīties, mēģināšu, gan sākumā iekurt vairāk, gan drusku iesiltināt. Bet kāpēc ar katru gadu tas kondensāts un apkvēpšana paliek spēcīgāka? Tagad lietoju tik sausu malku. Varbūt tāpēc, ka iekš mucas bij smuki 4 palieli luņķi?

tontons7, 28.septembris 2014, 22:14

Turi vāku vaļā pavērtu Līdz brīdim kad dūm pagales uzsitīs liesmu Tad tās nodzēs Tā būs zīme ka vari taisīt vāku ciet.Ir tikai viena vaina nekūp ,bet sūt
Tas ir novēršams tikai ar gaļas vai zivju apžāvēšanu
mjuniors 28.09.14
Bums? par to šprici un špricēšanu lūdzu ko vairāk :)) sals daudzumus utt.. paldies ;)
tontons7 28.09.14
Bums
Tev tas arsenāls ir diezgan plašs un spēcīgs, un naf ko piebilst, vienīgi pamācīties, mēģināšu, gan sākumā iekurt vairāk, gan drusku iesiltināt. Bet kāpēc ar katru gadu tas kondensāts un apkvēpšana paliek spēcīgāka? Tagad lietoju tik sausu malku. Varbūt tāpēc, ka iekš mucas bij smuki 4 palieli luņķi?
bums 28.09.14
Tad kad asarus kūpinu neķidātus Sals ūdens koncentrātu iespricēju asaru vēderā ar šādu šprici

Speciāli āķi lai varētu uzkarināt sama vai karpas liemeņus
bums 28.09.14
Sory tā bija ar cieto kurināmo šāda ir ar gazi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs