Tur jau tās problēmas sākas,ka uguns nav apakšā un pietrūkst vilkme.Sodrēji,pelējums,gaļai vai zivij cita produkta pēcgarša.Jo vis tas labums krājas tunelī,kuru ne tik viegli iztīrīt.
Bleķa kastes lielākā priekšrocība,elementāra temperatūras kontrole.Uz tausti. Protams,var jau pa smalko ar termometriem utt.
Kau kā tā.Sen neko neesu kūpinājis.Kas reiz bijis par daudz,tas par skādi.Vēl pat uz šo baltu dienu,no žāvēta asara pa gabalu.Varbūt,ka tāds rightīgs plaudis no 3kg uz augšu,spētu radīt apetīti.Zutiņš,sviestā cepts ar skraukšķīgu ādu,silts ar labu baltmaizi pie rīta kafijas!
Par garšvielām zivij.Mans un vienīgi mans subjektīvs viedoklis.
Tik sāls un vienīgi sāls. Jo tikai tā var izbaudīt katras fišiņas īsteno smeķi.
Izmet to bleķa mucu naher. Neviena metāla kūpinātava nav tā vērta, lai šamo kurtu iekšā. Uzmūrē no ķieģelīšiem, vai uzklapē no koka un viss būs bumbās. Jebkura kūpinātava ir jāuzsilda. Tad tikai var kārt iekšā "šmoriņu". :)
urmaas, 27.septembris 2014, 20:17
Urrmaas , nu pēdējās muļķības sarakstīji , jā neesi redzējis kārtīgu kūpinātavu , tas nenozīmē ka tādu nav . Man ir kūpinātava taisīta no krievu seifa ar dubultām sienām , taisīta uz Buma mucas principa , uguns kuras apakšā , karstums iet starp sienām , nekas labāks vispār nevar būt .
paldies Bums! ;) Met info arī šeit :)) es jau vobliņas pēc tavas receptes esmu gatavojis un dikti garšoja! paldies..
Maximā es pirku breksi.. Un garšo pēc voblas, bet ir ar kūpiņu.. Zin kā tas ir panākts? Kolosāli garšo, jo nav sausa, bet gan sulīga un nav tik sāļa kā tradicionāli :)))
mjuniors, 28.septembris 2014, 22:56
Tur ir vajadzīgs lielāks breksis Sāla 2-3 dienas mērcē 2 dienas mainot ūdeni Tad liek aukstajā kūpinātavā ,bet kūpina ar vieglu ķirša dūmu.Kūpināšanas process ilgts 24 stundas lai netupētu visu laiku blakus esmu uzbūvējis gāzes gruzdekli /konteiners ar ķirša malciņu/kuru no apakšas dedzina neliela gāzes liesma .Konteinera galā ir caurumi pa kuriem dūms iet ierī .Viena uzlāde 3-4 stundas
Ieliecie Youtubē ,,Копчение рыбы" un tur pārsvarā būs video ar pārnēsāmajām kūpināmajām kastēm -analogs mucai .Krievi uzskata ka viss fīlings ir tajā ,ka visu dara ezera vai upes krastā ar čarku un draugu pulkā :) Man ir savādāk man visas kūpinātavas tāpat atrodas ezera krastā Tās arī tur darbinu -jo nekas nav labkās par tikko ķertu un uzreiz nokūpinātu zivi .................
paldies Bums! ;) Met info arī šeit :)) es jau vobliņas pēc tavas receptes esmu gatavojis un dikti garšoja! paldies..
Maximā es pirku breksi.. Un garšo pēc voblas, bet ir ar kūpiņu.. Zin kā tas ir panākts? Kolosāli garšo, jo nav sausa, bet gan sulīga un nav tik sāļa kā tradicionāli :)))
Bums? par to šprici un špricēšanu lūdzu ko vairāk :)) sals daudzumus utt.. paldies ;)
mjuniors, 28.septembris 2014, 22:38
Uz 200 gramu glāzes 2 ēdamkarotes sāls
šķidrumu ievelk špricē un taisa dūrienu starp krūšu peldspurām Tad kad sāks sāls ūdens tecēt ārā asarim no pēcpuses :) tad arī pietiek .Žāvēšanas un sāls rezultātā kuņģa saturs sarausies mazā čokurīti .Zivs iegūs sulīgu un sātīgu garšu
Bums
Tev tas arsenāls ir diezgan plašs un spēcīgs, un naf ko piebilst, vienīgi pamācīties, mēģināšu, gan sākumā iekurt vairāk, gan drusku iesiltināt. Bet kāpēc ar katru gadu tas kondensāts un apkvēpšana paliek spēcīgāka? Tagad lietoju tik sausu malku. Varbūt tāpēc, ka iekš mucas bij smuki 4 palieli luņķi?
tontons7, 28.septembris 2014, 22:14
Turi vāku vaļā pavērtu Līdz brīdim kad dūm pagales uzsitīs liesmu Tad tās nodzēs Tā būs zīme ka vari taisīt vāku ciet.Ir tikai viena vaina nekūp ,bet sūt
Tas ir novēršams tikai ar gaļas vai zivju apžāvēšanu
Bums
Tev tas arsenāls ir diezgan plašs un spēcīgs, un naf ko piebilst, vienīgi pamācīties, mēģināšu, gan sākumā iekurt vairāk, gan drusku iesiltināt. Bet kāpēc ar katru gadu tas kondensāts un apkvēpšana paliek spēcīgāka? Tagad lietoju tik sausu malku. Varbūt tāpēc, ka iekš mucas bij smuki 4 palieli luņķi?
Tad kad asarus kūpinu neķidātus Sals ūdens koncentrātu iespricēju asaru vēderā ar šādu šprici
Speciāli āķi lai varētu uzkarināt sama vai karpas liemeņus