Evaldsch [01.10.19]: Pameklē forumā Buma recepti voblai un viss būs bumbās! No savas artavas. Voblu uzglabāju trīslitrenēs. Kad burka piepildīta, tad ielieku tortes svecīti iekšā, aizdedzinu un aizrullēju ar metāla vāciņu ciet. Iekšā vakums. Man glabājās Peipusnieces līdz pat Jaungadam kā tikko gatavotas.
A no Botulisma nebaidies?
Ar ķidām var gatavot tikai ziemas-pavasara voblas,vasarā un rudenī vajag ķidāt ! Pārgriež šķērsām aiz spurām,izrauj ķidas ,pūsli un tauciņus saudzīgi atstāj...Es vēl izņemu arī žaunas...Pavasarī vītinu vimbas,parasti pēc nārsta,ķidas iztīru pilnībā,žaunas ārā,vēderā kociņus,tad labi vītinās un nesmird...Garša ļoti laba. Uzglabāju maisiņos saldētavā. Šodien uzēdu maija vimbu pie alus,kas var būt labāks...
Tur jau tā problēma, ka nekur nav teikts cik grādos tad man vinu glabāt kamēr sālās. Vēsā, bet ne aukstā vietā. Tas ir kā? Manā uztverē ledusskapis ir auksta vieta tapēc atstāju pie atvērta loga aptuveni 16-18 grādos. Nākošo partiju noteikti likšu ledusskapī, bet šoreiz liekas ka nāksies vien utilizēt, nepatīk man tie uzpūtušies vēderi
Pameklē forumā Buma recepti voblai un viss būs bumbās! No savas artavas. Voblu uzglabāju trīslitrenēs. Kad burka piepildīta, tad ielieku tortes svecīti iekšā, aizdedzinu un aizrullēju ar metāla vāciņu ciet. Iekšā vakums. Man glabājās Peipusnieces līdz pat Jaungadam kā tikko gatavotas.
Vēl viens jautājums, vai tas ir normāli, ka pēc sālīšanas dažām lielākajām zivīm, kas bija bļodas apakšā vēderi diezgan uzpūtušies? Baidos, ka pārāk siltā vietā stāvēja
Sālot lieku leduskapī 3 dienas, noskaloju, paturu 6 stundas stāvošā ūdenī un karinu
[quote=586805]Sveicināti biedri! Esmu pieķēries pie savas pirmās voblu partijas. Zivis kārtīgi iesāliju un jau otro dienu tās stāv virtuvē uz grīdas zem loga. Apkures šobrīd vēl nav tāpēc telpā diezgan pavēsi, tie varētu būt kādi 18 grādi. Jautājums varbūt diezgan muļķīgs, bet kādā temperatūrā tad īsti zivis sālīt? Ledusskapī cik saprotu ir par aukstu? Kā tad tur īsti ir ?
Peipusa raudas parasti noturu 1.5-2 diennaktis, tad pamērcēju, noskaloju un karinu. Man šāda vobla patīk, gaumes un metodes daudz dažādas, citi nedēļām tur sālījumā, dienām mērcē utt. Var ledusskapī turēt, kāpēc ne? Par t. nepateikšu, nav tas tik svarīgi.
Sveicināti biedri! Esmu pieķēries pie savas pirmās voblu partijas. Zivis kārtīgi iesāliju un jau otro dienu tās stāv virtuvē uz grīdas zem loga. Apkures šobrīd vēl nav tāpēc telpā diezgan pavēsi, tie varētu būt kādi 18 grādi. Jautājums varbūt diezgan muļķīgs, bet kādā temperatūrā tad īsti zivis sālīt? Ledusskapī cik saprotu ir par aukstu? Kā tad tur īsti ir?
Vispār jau tur rakstīts, ka vajag 2-4 ēdamkarotes sāls nevis tējkarotes :)
Bet ja piešāvies tad labi :)
Nupat noprommēju vītinato gaļu pēc zemāk ieteiktās receptes no
http://www.povarenok.ru/recipes/show/82838/.
Tātad, gaļu provei nopirku otrdien. Diennakti noturēju iesālītu un tad liku garšvielās, ar niansi, ka man tas ķiplociņš labāk patīk, ja ir gaļā iekšā, kā tas ir redzams bildē.
http://www.bildites.lv/viewer.php?file=2zdz17p3w0z608ac5gmb.jpg
Marles, kā receptē, man nebija, tamdēļ ietinu gaļu palaga audumā.
Divas diennaktis paturēju vēsākā istabā, tad trīs tajā, kur ir kamīnkrāsns un temperatūra pie griestiem varētu būt ap grādiem 28. Teikšu kā ir- pēc receptes uz 1 kg gaļas 3-4 tējkarotes sāls. Man uz tiem 0,7 proves kg ar trijām karotēm bija par daudz, bet gaļa sanāca suppper un 0,7l pērnā pīlādžu vīna pazuda ar to gaļu kā nebijuši. Tātad, nedēlas laikā tā gaļa, toč, jau ir ēdama Rītdien braucu uz bodi, pirkšu gaļu un taisīšu nākamo vītinājumu.
p.s.
Pie gaļas sālīšanas sālij ir ieteicams pievienot nedaudz cukura, tad garša ir patīkamāka.
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!
Kirsis6666, 20.februāris 2015, 00:53
Kādas tās izskatās?
Tā pat kā asaržagata :D
Domaataajs, 20.februāris 2015, 18:51
bums, 20.februāris 2015, 19:41
Tā gan nav manā gaumē :)
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!
Kirsis6666, 20.februāris 2015, 00:53
Kādas tās izskatās?
Tā pat kā asaržagata :D
Domaataajs, 20.februāris 2015, 18:51
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!
Kirsis6666, 20.februāris 2015, 00:53
Kādas tās izskatās?
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!
Tārpiņus uz copi var paņemt.
Kārtīgi sasālīt vajag, tad jau kukaiņi nemetas, vismaz lidojošie.
P.s. Tārpiņi ledusskapī jau normāla parādība, neviens uzmanību vairs nepievērš. Arī tad, kad ložņā olu plauktiņā :)))))))))))
Ja sieva neizdzīs no mājas ārā pirmajās dienās, dzīvoklī vajadzētu būt dikti ok. Man tādas labsirdības nav, vītinu pagrabā, vēja nav, bet pārējais ideāli, temp. ap vidu, mušu ar naf............
kur pilsētas apstākļos .dzīvoklī varētu kaltēt voblas?
No jebkādas zivs var uzbūvēt voblu Līdaka pat ļoti intresanta iznāk ar specefisku smeķi :)