Man liekas,galvenais ir zivs ar dūmu aromātu,nevis apkvēpušas pastalas...Sen atpakaļ rakstīju kā mani mācīja kūpināt zivis vecs Doles zvejnieks-nekādu zaļu alkšņu,bet sausus kārklus,zivis iznāk skaistas,zeltainas un garšīgas,piedevām var uzmest kadiķi,protams,vairāk jānopūlas,jo sausu malku jāvaktē,ja deg par stipru jāuzlej ūdeni....
]Iemet bērzu ar visām tāsīm,būs cmuki....DDDD
Arvids8, 7.aprīlis
Tad jau labāk kād eļļain pufaik......
mana žāvētava ir 1,2x1,2x1,5, koka, kurtuve (tranšeja, no sāniem ar ķieģeli izlikta, pa virus metāllūžņi.)1,5 m. kur ienāk uguns kastē - izlikts ar akmeņiem. sāku ar sausu malku, tālāk 30/70 sausa/slapja. sākumā zāvētavai vāks vaļā lai mitrums skrien ārā, kad nožūst vāku ciet .beigās krāsai 2 lielas saujas ar sausām skaidām/skujā uz 5 min. tāāādas reģes un karpas sanāk... kas var būt labāk par to...
skatos, ka te veči mīl darvu un sveķi kurināt :D
nee temp turu normas robezas, vienkaarshi saku ka iespeejams arii lielu uzdziit. Paslaik taisu kupinatavu 1x1m ar trubu 3.5m diam 20cm, pec dien 3 buus gatava, shitai buus kurinaatava lielaka, paskatisimies kas sanaaks...
kūpinu ar alksni (slapš + sauss 50% 50% ), citreiz kirsi.
Dūmoju arī kā vajag, bet to brūnumu nekā nevaru dabūt. Varbūt ja tikai 2h apdūmot..... :-D
a dūmu materiāls ta kāds?
Domaataajs, 6.aprīlis 2015, 21:01
ainars.dz, 7.aprīlis 2015, 15:56
Pamēģini tikai uzsildīt ar sausu, pēc tam dūmo ar zaļu, citi met čiekurus klāt, kadiķīti kādu mazu zariņu pašas beigās. Ja tu raksti, ka truba 5,5 m un temperatūra liela tad visticamākais, ka sausais par daudz. bet manuprāt krāsa ir ok. Nu gaumes lieta gan.
Domaataajs, 7.aprīlis 2015, 21:58
Kādu egli? Tikai šo!
Iemet bērzu ar visām tāsīm,būs cmuki....DDDD
Arvids8, 7.aprīlis 2015, 22:32
Kādu bērzu? Tikai egli!
Iemet bērzu ar visām tāsīm,būs cmuki....DDDD
kūpinu ar alksni (slapš + sauss 50% 50% ), citreiz kirsi.
Dūmoju arī kā vajag, bet to brūnumu nekā nevaru dabūt. Varbūt ja tikai 2h apdūmot..... :-D
a dūmu materiāls ta kāds?
Domaataajs, 6.aprīlis 2015, 21:01
ainars.dz, 7.aprīlis 2015, 15:56
Pamēģini tikai uzsildīt ar sausu, pēc tam dūmo ar zaļu, citi met čiekurus klāt, kadiķīti kādu mazu zariņu pašas beigās. Ja tu raksti, ka truba 5,5 m un temperatūra liela tad visticamākais, ka sausais par daudz. bet manuprāt krāsa ir ok. Nu gaumes lieta gan.
Skatoties uz kādu zivi, man pašam pats labākais amūrs, zutis, līnis
man patika, smuki zeltainas, kā ar garšu?
Juurasbullis, 6.aprīlis 2015, 21:15
kūpinu ar alksni (slapš + sauss 50% 50% ), citreiz kirsi.
Dūmoju arī kā vajag, bet to brūnumu nekā nevaru dabūt. Varbūt ja tikai 2h apdūmot..... :-D
a dūmu materiāls ta kāds?
Domaataajs, 6.aprīlis 2015, 21:01
Tu, mērkaķi uzsprēgāji! Nu, tad palieci kur esi!
He he he
Karstā nedrīkst būt vairāk par 70-80 jo pie lielāks sanāk cepšana Aukstai kūpināšanai ne vairāk par 24-28 Tas ir Tehnoloģiskas temperatūras zivīm
man patika, smuki zeltainas, kā ar garšu?
a dūmu materiāls ta kāds?
karstuma var uztaisiit pat 150 C, bet nesaprotu kas ar dumiem, itka daudz, bet nav tumshi brunas, domaju kurtuvi lielaku uzciniit?
Vai Tev uz tik garu trubu karstuma pietiek? Manuprāt pie tik garu rori var sanākt tikai aukstais kūpiņš.
sveiki..
Lieta tāda ka nepietiek dūmu, zivis nepaliek tik tumšas cik gribētos (brūnas), kupinatava koka, 1.2 X 1.2, augstums 1,5, truba 5.5m, diam 25cm, kad saaku apdumot dumu itkaa daudz, bet zivis zeltainas nevis brunas, nezinu ka ielikt foto zivju, ieliku pie sevis galerijaa..? vai draugos.lv
https://www.draugiem.lv/user/243327/gallery/#/gallery/?pid=385518792
Darīts-man ar tagad tāda būs! 334juri
Man gan zivju praktiski nav nekad,bet kūpinātavu ta gribas!:) Bet čakarēties negribas!Esmu šo sadaļu lasījis krustām šķērsām-viss šķiet ļoti sarežģīti-to dūms sanāk nepareizs,to temperatūra,utt. Šis seedoo variants liekas ļoti ok man kā sliņķim un kā cilvēkam,kam zivs mājā ir retums:)
Gaidu linku!