atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

ainars.dz 11.04.15
Paldies.. A kādā veikalā vinju varētu iegādāties?

..
varbūt varat ieteikt kādus labu temometru, jo man kautkaa vinji netur?

ainars.dz, 10.aprīlis 2015, 21:59
Man stāv no apkures katla tikai uz ziemu jāņem ārā iet jau vairākus gdus maksāja kaut kādus 4 ls

Lauritio, 10.aprīlis 2015, 22:29
leonids 11.04.15
Ainar,200-ce truba būs par knapu,tad tā jāsaīsina.Paies laiks kamēr piešausies.Man ir divas kūpinātavas:būda un bedre.Būdai šlepe ir,kā jau te pieminēja,apakša un sāni no ķieģeļim,virsū metāla plāksne.Būdai virsa ir uz eņģēm,lai vēdinātu.Šlepes garums ir 1,2m.Tā saucamā pepiņbedre ir izmūrēta no ķieģeļiem,apakšā ,lai smilts netraucē ir ņerža plāksne.Virsū ir iemūrēta metāla kaste bez dibena,ar vāku uz eņģēm.Lietoju tikai alksni.Sausu,cenšos sataupīt,jo zaļš der piešpricei.Esmu mēģinājis fočēt,bet abi kuriņi no iekšas nokvēpuši melni,grūti saprast.Ja gadās atbraukt līdz KOLKAI,sameklējiet mani,parādīšu praksē,kā tas viss darbojas.Kūpinu jau gadus 40,minimāla pieredze ir iekrājusies.Aplauzienu ir bijis pietiekami daudz.
Lauritio 10.04.15
varbūt varat ieteikt kādus labu temometru, jo man kautkaa vinji netur?

ainars.dz, 10.aprīlis 2015, 21:59

Man stāv no apkures katla tikai uz ziemu jāņem ārā iet jau vairākus gdus maksāja kaut kādus 4 ls
ainars.dz 10.04.15
varbūt varat ieteikt kādus labu temometru, jo man kautkaa vinji netur?
Domaataajs 08.04.15
sausais ir toč jāvaktē, jāliek pa mazumiņam, nu visu laiku jābūt klāt.
Arvids8 08.04.15
Man liekas,galvenais ir zivs ar dūmu aromātu,nevis apkvēpušas pastalas...Sen atpakaļ rakstīju kā mani mācīja kūpināt zivis vecs Doles zvejnieks-nekādu zaļu alkšņu,bet sausus kārklus,zivis iznāk skaistas,zeltainas un garšīgas,piedevām var uzmest kadiķi,protams,vairāk jānopūlas,jo sausu malku jāvaktē,ja deg par stipru jāuzlej ūdeni....
agalds 08.04.15
]Iemet bērzu ar visām tāsīm,būs cmuki....DDDD

Arvids8, 7.aprīlis

Tad jau labāk kād eļļain pufaik......
mana žāvētava ir 1,2x1,2x1,5, koka, kurtuve (tranšeja, no sāniem ar ķieģeli izlikta, pa virus metāllūžņi.)1,5 m. kur ienāk uguns kastē - izlikts ar akmeņiem. sāku ar sausu malku, tālāk 30/70 sausa/slapja. sākumā zāvētavai vāks vaļā lai mitrums skrien ārā, kad nožūst vāku ciet .beigās krāsai 2 lielas saujas ar sausām skaidām/skujā uz 5 min. tāāādas reģes un karpas sanāk... kas var būt labāk par to...
Domaataajs 08.04.15
skatos, ka te veči mīl darvu un sveķi kurināt :D
ainars.dz 08.04.15
nee temp turu normas robezas, vienkaarshi saku ka iespeejams arii lielu uzdziit. Paslaik taisu kupinatavu 1x1m ar trubu 3.5m diam 20cm, pec dien 3 buus gatava, shitai buus kurinaatava lielaka, paskatisimies kas sanaaks...


kūpinu ar alksni (slapš + sauss 50% 50% ), citreiz kirsi.

Dūmoju arī kā vajag, bet to brūnumu nekā nevaru dabūt. Varbūt ja tikai 2h apdūmot..... :-D


a dūmu materiāls ta kāds?

Domaataajs, 6.aprīlis 2015, 21:01

ainars.dz, 7.aprīlis 2015, 15:56

Pamēģini tikai uzsildīt ar sausu, pēc tam dūmo ar zaļu, citi met čiekurus klāt, kadiķīti kādu mazu zariņu pašas beigās. Ja tu raksti, ka truba 5,5 m un temperatūra liela tad visticamākais, ka sausais par daudz. bet manuprāt krāsa ir ok. Nu gaumes lieta gan.

Domaataajs, 7.aprīlis 2015, 21:58
raihs 07.04.15
Kādu egli? Tikai šo!
BrunoL 07.04.15
Iemet bērzu ar visām tāsīm,būs cmuki....DDDD

Arvids8, 7.aprīlis 2015, 22:32

Kādu bērzu? Tikai egli!
Arvids8 07.04.15
Iemet bērzu ar visām tāsīm,būs cmuki....DDDD
Domaataajs 07.04.15
kūpinu ar alksni (slapš + sauss 50% 50% ), citreiz kirsi.

Dūmoju arī kā vajag, bet to brūnumu nekā nevaru dabūt. Varbūt ja tikai 2h apdūmot..... :-D


a dūmu materiāls ta kāds?

Domaataajs, 6.aprīlis 2015, 21:01

ainars.dz, 7.aprīlis 2015, 15:56


Pamēģini tikai uzsildīt ar sausu, pēc tam dūmo ar zaļu, citi met čiekurus klāt, kadiķīti kādu mazu zariņu pašas beigās. Ja tu raksti, ka truba 5,5 m un temperatūra liela tad visticamākais, ka sausais par daudz. bet manuprāt krāsa ir ok. Nu gaumes lieta gan.
ainars.dz 07.04.15
Skatoties uz kādu zivi, man pašam pats labākais amūrs, zutis, līnis

man patika, smuki zeltainas, kā ar garšu?

Juurasbullis, 6.aprīlis 2015, 21:15
ainars.dz 07.04.15
kūpinu ar alksni (slapš + sauss 50% 50% ), citreiz kirsi.

Dūmoju arī kā vajag, bet to brūnumu nekā nevaru dabūt. Varbūt ja tikai 2h apdūmot..... :-D


a dūmu materiāls ta kāds?

Domaataajs, 6.aprīlis 2015, 21:01
moderators 07.04.15
Tu, mērkaķi uzsprēgāji! Nu, tad palieci kur esi!
He he he
bums 06.04.15
Karstā nedrīkst būt vairāk par 70-80 jo pie lielāks sanāk cepšana Aukstai kūpināšanai ne vairāk par 24-28 Tas ir Tehnoloģiskas temperatūras zivīm
man patika, smuki zeltainas, kā ar garšu?
Domaataajs 06.04.15
a dūmu materiāls ta kāds?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs