nu ko Buma muca 6gadi godam nokalpoja. rīt būvēšu jaunu
Sveicinati! Viri copmani, apskaidrojiet ka pareizi nokupinat breksus lai nesanaktu baigi sausie?
es daru vienkārši, pieeju pie ābeles un izvēlos kādu zaru:)
Lietojiet mazā kūpinātavā alkšņu skaidas.Dieva dēļ tikai ne ar motorzāģi zāģētās,tā eļļas daļa skaidā visu bezcerīgi sabojā.Maza izmēra kūpiņam skaidu var sagādāt ar fuksīti un cirvi.Pilsētnieki var nopirkt lapu koku mulču,jāskatās vai tā bez piedevām.No čiekuru lietošanas esmu izārstējies pirms daudziem gadiem.Lai gan vecie jūrmalnieki lasīja čiekurus,izturējavismaz pāris gadu.
Pamēģini otrādi-alkšņu skaidas un tikai mazliet čiekurus(priežu,sausus),varbūt liec egļu ?Vispār tie čiekuri ātri apnīk,labāk liec ābeli,būs saldāks dūms....
..lieta tāda ,ka dažreiz zivis ir rūgtenas vai nedaudz sīvas... lieku čiekururus..
Dzeieirs, 8.jūnijs 2015, 17:52
neesmu kūpiņu specs, bet zinu ka čiekuros ir ļoti daudz sveķu, bet sveķaina skujkoku koksne nu gan nav piemērota kūpināšanai, ja vien negaršo terpentīns :)
Sveiciens kūpināšanas speciem!Jau kādu laiciņu arī pats kaut ko nokūpinu.Bet lieta tāda ,ka dažreiz zivis ir rūgtenas vai nedaudz sīvas. Kūpinu metāla kastē ar vāku.Iekšpusē lieku čiekururus un nedaudz alkšņa skaidas.Uguns tiek kurināta kastes apakšā.Varbūt kaut kas ir par daudz?Kastes izmēri ir60*50*40cm. Jau iepriekš paldies.
Visiem kūpinājumiem būs cieta āda.Vējeni noķidā sekojoši:griež nost galvu no mugurpuses,pārgriežot mugurkaulu,bet ne zarnas,tās izrauj turot aiz galvas,izmazgā.Sanāk sulīga,speķi nevajag.Var jau sviestu ziezt uz speķa,ātrāk var norīt.Es izmantoju tērauda iesmus,diametrs 3,5-4mm,virsū kāpt nevar,zivju svaru tur garantēti.
Nokūpināju lučus, apmēram 2 stundas 40 - 56 grādos. Garšīgi, bet pacieta āda. Vai beigās vajadzēja uzdot lielāku karstumu?
Paldies, nākošā reizē būs jāpamēģina ar speķi, bet arī šoreiz bija ļoti OK.
Es vejenes sienu aiz astes un nekad neviena nav nokritusi un iznak loti suligas un garsigas tik nevajag parkupinat jo tad zivs izzust un nekas pratigs nesanak!
Ok, paldies
Baigi astesgals neapžāvēsies?
Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?
spura, 6.jūnijs 2015, 14:12
Ja vērsi caur aci un būs liela t* tad ar garantiju, ka šamās atradīsi zemē. Es ieteiktu uz sieta.
Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)
Arvids8, 5.jūnijs 2015, 19:55
lai labi garšo! ;)
Juurasbullis, 5.jūnijs 2015, 20:33
Es kūpinot renģes izmantoju koka irbulīšus(tipa šašlika iesmus),bet ne tos tieviņos kurus tirgo lielveikalos. Pērku tos "Gemosā" gan jau ir arī citur tādi ap 4-5mm diametrā.
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)
Arvids8, 5.jūnijs 2015, 19:55
lai labi garšo! ;)