Vajag kūpināt reņģes, sākās lietus, sola ilgstošu lietu. Būs jāapžāvē ar aizvērtu vāku. Un jāstāv blakus.
Vai dēlīši ir jāapstrāda ar kādu šķidrumu? Vai atstāt dabīgus.
Janka,drošāk ir uzmūrēt 3-4 kārtas ķieģeļu ,kasti no dēlīšiem vēl kādu1m,šlepi kādus 2m,diametrā50-60cm.Var arī bez šlepes,bet tad uguns jāuzpasē.Jumtiņam jābūt vismaz uz eņģēm,vēdināšanai,durtiņas.Ja būs kopējais augstums 1,4m,apkalpošana caur durtiņām.
Tieši tā, katram sava pieredze, gaume un metodes!
Konstrukcija sekojoša:izmūrēta bedre 1m dziļa,virsū pamatīga metāla rāmis ar vāku eņģēs.Ļoti svarīga ir ,,virināšana,,.Katram sava pieredze un konstrukcija,varbūt vajag samazināt kurināmā daudzumu,pagarināt procesu,kaut vai par 5min?Kā jau teicu,katram sava pieredze.Gandzīz aplauzos svešā kūpinātavā,bija garšīgi kamēr silts,pēc tam sauss.Kūpinu visu,kas nekustās:dažādas zivis,putnus,gaļu.
Leonīds, nezinu kas Tev tā par konstrukciju. Buma mucā uguns ar produktu nesaskaras. Nav svarīgi ar ko un kā kurināt. Temperatūras regulēšana notiek ar šīberi skurstenī, ar kurtuves durtiņām un caurumu vākā. Vāks tiek apsegts ar maisu. Procesa kontrolei pietiek pacelt masu un pa caurum novērtēt produkta gatavību. Man nesanāk ielikt bildes, tāpēc te būs links uz dropbox galeriju.
[url=
https://www.dropbox.com/sh/b9rw0c6h5t47gc8[/url]/AAA9e7gLSwnZtnOZhqsTf0h3a?dl=0
Wiking,man ir mūrēta kūpināšanas bedre.Attālums nokurināmā līdz produktam vairāk par 80cm,bez termometra,ar izjūtu.Vāku lieto?Es daru tā:izkurinu,kad veidojas ogles,lieku produktu apžāvēties,minūti,divas.Noņemu,uzlieku dažas pagalītes,lieku atpakaļ,vāku virsū,pēc minūtes-pusotras-vāku vaļā,tā cikliski,pusstundā pēc produkta uzlikšanas-gatavs.Pareizi vēdinot nekas netek un nepil.No malas izskatās jocīgi,izklausās savādi,rezultāts labs.Zinu cilvēkus,kuriem ir mucas,rīkojas līdzīgi kā es.Kaimiņš tai pašā bedrē uztaisa apkvēpušas ogles,jūtas pārlaimīgs.Man pagāja pāris gadu,kamēr sapratu,kā tas darbojas
vēl kādas idejais lai mucā ieliktu divas restes? vienu virs otras? lai ātri abas var ielikt un izņemt?
lacuks007, 12.jūnijs 2015, 13:44
leonids, kūpinot vistu stilbus, Es turu ap 80°C. Termometrs ir starp augšējo un vidējo sietu. Tauki tek diezgan pamatīgi. Ja tie visi notek lejā un sadeg, tad kvēpu kārta uz stilbiem ir pamatīga.
Lāčukam ! Apakšējai restei piekniedē leņķīšus,var skrūves,augšējo ar trim āķiem,restes d-8 apaļdzelža riņķis uz tā trušu siets,tas mīksts,aploka un turas...
Lāčuk,izdedzini to mucu bet tā sirsnīgi,lai atlec visa eļļa un krāsa.Wiking,a nahren tauku ķērājs?Nekvestē tik briesmīgi,nav jau tvaika katls.Manējā uzpariktē nav,ja kāda tauku pile nopil,lai ir ,liela skāde no tā neradīsies.Kūpinu no bērna kājas,varat ticēt,varat neticēt.Lai izdodas!
Pirms pāris dienām mēģināju savu konstrukciju parādīt. Ar 3 sietiem+tauku poddons, bet var taisīt ar 2.
Izurb no sāniem caurumus un ieskrūvē skrūves!Ar četrām pietiek.Uz skrūvēm liec sietu!
vēl kādas idejais lai mucā ieliktu divas restes? vienu virs otras? lai ātri abas var ielikt un izņemt?
Izkurini viņā iekšā 2 klēpjus malkas.