Jo lielāka uguns, jo mazāka t°. Kad bija 70 ° pieliku vēl malkas, nokrita līdz 60 °. Pusstundu tāda stāv. 3 h žāvēju zivis, tāpat slapjas. Vēl 1.5 h jākūpina un vēl pirts pusnaktī. :D
Spaini malkas pieliku, t° par stundu pacēlās līdz +20 °. Pirmo reiz tāds brīnums.
koku ne ar ko nevajag apstrādāt. Es savu kūpinātavu apgreidoju tāpat kā windows programmatūru jau 5 gadu garumā :)
Sākumā uztaisīju pilnīgi hermētisku metāla kasti, sākumā no gatavās produkcijas sanāca pilnīgs murgs , viss notecējis ar melno ķiti. Bija doma jau mest āra , bet painteresējoties tepat forumā galu gala sanācis ļoti labi. Dažas bildes albumā. pašlaik ir nogriezts metāla jumts, kas aizvietots ar koku un izurbti caurumi kurinātavas noslēdzošajā vākā.
Vajag kūpināt reņģes, sākās lietus, sola ilgstošu lietu. Būs jāapžāvē ar aizvērtu vāku. Un jāstāv blakus.
Alex, 23.jūlijs 2015, 14:36
Iegādā skārda loksni, iesit 4 mietus zemē un uzliec mazu jumtiņu. Un viss. Ja nelīst, ņem nost, lai netraucē.
Vai dēlīši ir jāapstrāda ar kādu šķidrumu? Vai atstāt dabīgus.
StormsLV, 20.jūlijs 2015, 10:34
Ja domāji tos, ko virspusē liek tad dabīgus. Un ja metāla mucas vietā ir koka kaste, tad arī dabīgus. Dūmi ir vislabākais dabīgais konservants.
Vajag kūpināt reņģes, sākās lietus, sola ilgstošu lietu. Būs jāapžāvē ar aizvērtu vāku. Un jāstāv blakus.
Vai dēlīši ir jāapstrāda ar kādu šķidrumu? Vai atstāt dabīgus.
Janka,drošāk ir uzmūrēt 3-4 kārtas ķieģeļu ,kasti no dēlīšiem vēl kādu1m,šlepi kādus 2m,diametrā50-60cm.Var arī bez šlepes,bet tad uguns jāuzpasē.Jumtiņam jābūt vismaz uz eņģēm,vēdināšanai,durtiņas.Ja būs kopējais augstums 1,4m,apkalpošana caur durtiņām.
Tieši tā, katram sava pieredze, gaume un metodes!
Konstrukcija sekojoša:izmūrēta bedre 1m dziļa,virsū pamatīga metāla rāmis ar vāku eņģēs.Ļoti svarīga ir ,,virināšana,,.Katram sava pieredze un konstrukcija,varbūt vajag samazināt kurināmā daudzumu,pagarināt procesu,kaut vai par 5min?Kā jau teicu,katram sava pieredze.Gandzīz aplauzos svešā kūpinātavā,bija garšīgi kamēr silts,pēc tam sauss.Kūpinu visu,kas nekustās:dažādas zivis,putnus,gaļu.
Leonīds, nezinu kas Tev tā par konstrukciju. Buma mucā uguns ar produktu nesaskaras. Nav svarīgi ar ko un kā kurināt. Temperatūras regulēšana notiek ar šīberi skurstenī, ar kurtuves durtiņām un caurumu vākā. Vāks tiek apsegts ar maisu. Procesa kontrolei pietiek pacelt masu un pa caurum novērtēt produkta gatavību. Man nesanāk ielikt bildes, tāpēc te būs links uz dropbox galeriju.
[url=
https://www.dropbox.com/sh/b9rw0c6h5t47gc8[/url]/AAA9e7gLSwnZtnOZhqsTf0h3a?dl=0
Wiking,man ir mūrēta kūpināšanas bedre.Attālums nokurināmā līdz produktam vairāk par 80cm,bez termometra,ar izjūtu.Vāku lieto?Es daru tā:izkurinu,kad veidojas ogles,lieku produktu apžāvēties,minūti,divas.Noņemu,uzlieku dažas pagalītes,lieku atpakaļ,vāku virsū,pēc minūtes-pusotras-vāku vaļā,tā cikliski,pusstundā pēc produkta uzlikšanas-gatavs.Pareizi vēdinot nekas netek un nepil.No malas izskatās jocīgi,izklausās savādi,rezultāts labs.Zinu cilvēkus,kuriem ir mucas,rīkojas līdzīgi kā es.Kaimiņš tai pašā bedrē uztaisa apkvēpušas ogles,jūtas pārlaimīgs.Man pagāja pāris gadu,kamēr sapratu,kā tas darbojas
vēl kādas idejais lai mucā ieliktu divas restes? vienu virs otras? lai ātri abas var ielikt un izņemt?
lacuks007, 12.jūnijs 2015, 13:44

leonids, kūpinot vistu stilbus, Es turu ap 80°C. Termometrs ir starp augšējo un vidējo sietu. Tauki tek diezgan pamatīgi. Ja tie visi notek lejā un sadeg, tad kvēpu kārta uz stilbiem ir pamatīga.
Lāčukam ! Apakšējai restei piekniedē leņķīšus,var skrūves,augšējo ar trim āķiem,restes d-8 apaļdzelža riņķis uz tā trušu siets,tas mīksts,aploka un turas...
Lāčuk,izdedzini to mucu bet tā sirsnīgi,lai atlec visa eļļa un krāsa.Wiking,a nahren tauku ķērājs?Nekvestē tik briesmīgi,nav jau tvaika katls.Manējā uzpariktē nav,ja kāda tauku pile nopil,lai ir ,liela skāde no tā neradīsies.Kūpinu no bērna kājas,varat ticēt,varat neticēt.Lai izdodas!