atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Alex 01.11.15
nedaudz lielāka bilde
Alex 01.11.15

Gribu kūpināt pīli, sver 1. 6kg, gaļas maz, daudz tauku. Nezinu, kas tur sanāks. :D
daddy_j 21.10.15
aukstai kūpināšanai ir pavisam cita loģika, tur ļoti svarīga ir zivs iesālīšana, nu un protams apdūmošana 30-40 grādu dūmos...12-16 h... jaunībā esmu piedalījies, treknās zivis- karpas, līņi sanāk fantastiskas...

nekas neuztaisāms tas nav, tikai nez vai dēļ pāris butēm gribēsi visu nakti negulēt...tāpēc jau ir tur visādi dūmģeneratori, kas ražo aukstu dūmu
Staaar 21.10.15
Reiz ienācās auksti kūpinātas butes no Kolceniekiem. Šie kūpina tikai plaukstiņas un kūpiņš ejot 3 dienas (tā vismaz šamie teica).
Bet nu tādu gardumu otreiz vēl nav nācies ēst.
arvis_an 21.10.15
hecs
Domāju, ka nekādīgi...tur tā fīča, ka dūmam ir jābūt aukstam, un kūpināšana notiek savas 24 stundas. Bums savā sadaļā reiz bija ielicis bildes kā viņš uztaisījis bija aukstās kūpinātavas, pilnīgi citāda loģika. Tīri teorētiski pastāv kkādi veidi kā parastā kūpiņā dūmu atdzesēt, Kokara kūpinātava kko bija izdomājuši, dūmvadā lika akmeņus vai vēl sazin ko tādā veidā panākot lai dūmi aizejot līdz kastei ir atdzisuši...
hecs7 21.10.15
Kungi, un visi pārējie copmaņi,skatos Vitiņa ielika smuku bildi ar auksti kūpinātā butēm, visai ziemai būšot ko ēst.
Tad man jautājiens, kā veic to auksto kūpiņu? Es parasti uzkarsēju kūpinātavu, sakarinu butes, apžāvēju, vāku virsū un 30-45 min kārtīgu žaru virsū i gatavs, ir bijis ka ar mazāku karstumu 2-*3 stundas, rezultats vienāds, kā to parastā kūpinātāvā neadvancētā, bez termometriem ir vispār iespējams veikt?
Bebrs 04.10.15
Visticamākais ka jā. Kaut salīdzini ar vienkāršu skursteni.
Alex 04.10.15
30 min bija šķirba, vairākas avīzes sadedzināju. Agrāk kūpinājās labi. Kurtuvē parādījās spraugas, varbūt tāpēc uguns neiet?
Bebrs 04.10.15
Kūpināju mājas vistu, par 3.5 h kūpinātava iesila līdz +35 °, dūmi iet caurulē, bet uguni šauj atpakaļ. 4 spaiņus malkas izkurināju, nospļāvos un cepeškrāsnī iebāzu vistu.

Alex, 4.oktobris 2015, 20:18


Vajadzēja bik vāku(durtiņas) paraut vaļā lai ir vilkme un šeptes notiktos
Alex 04.10.15
Kūpināju mājas vistu, par 3.5 h kūpinātava iesila līdz +35 °, dūmi iet caurulē, bet uguni šauj atpakaļ. 4 spaiņus malkas izkurināju, nospļāvos un cepeškrāsnī iebāzu vistu.
Alex 03.09.15
Nāksies laizīt bildes, vakar galīgi neķērās, nedaudz paraustīja un viss. Iesācējam šai maksas dīķī paveicās, noķēra sīkās. Pārējie aiz laimes piedzērās pie dīķa. :D Z vējš, dīķis izžuva.
snitraM 26.08.15
pēc nēģu svētkiem Carnikavā radās vēlme atjaunot vectēva kūpinātavu. Laika zobs nav bijis saudzīgs pret koka kasti, tā ka jautāju jums pēc padoma: kāda koka dēlīšus labāk izmantot kastes veidošānā?

btons, 26.augusts 2015, 15:57


Laikam jau labākais būtu ozols vai osis, bet tā lapu koks. Tiesa ir redzētas arī kastes no egles un nav nekādas vainas. Man kastes iekšpuse ir no ozola parketa dēlīšiem, ārpuse no izārdītām paletēm (kas pa koku i hvz ).
btons 26.08.15
pēc nēģu svētkiem Carnikavā radās vēlme atjaunot vectēva kūpinātavu. Laika zobs nav bijis saudzīgs pret koka kasti, tā ka jautāju jums pēc padoma: kāda koka dēlīšus labāk izmantot kastes veidošānā?
Kirsis6666 25.08.15
Sajaa gadijumaa paliidz Buma muca,izmaksas nav lielas,un nokupinaat var visu,ko veliies.Kadus pars gadus kalpo noteikti,ja vajag,nobildezju
agalds 25.08.15
Ne jau dažas minūtes krita, bet ļoti ilgi, lietus lija. Kurtuve 3.5 m un diezgan daudz dūmu gāja atpakaļ.

Nuja, man kurtuve ap metru no kuriņa, pats kuriņš 1,2 m augsts. Pirms kūpināšanas kārtīgi nokurinu to trubu(betona caurtekas gabals-38 cm diam, apmēram 6_7 cm bieza). iznāk tā kad zivju apžāvēšanas laikā malka nav nav jāliek klāt-karstums no trubas pietiekams lai pustundā zivis būtu sausas. Arī kūpinot jūt trubas palīdzību- ļoti viegli noturēt temperatūru ar minimālu malkas palīdzību - mitrāka, sausāka.
Lielākas zivis lieku tikai uz resti, izņēmums ir vienīgi butes un jūras grunduļi.
Kirsis6666 24.08.15
Kas jauns?
Vairs neviens nekūpina?

Alex, 23.augusts 2015, 18:07

Tu gaisu sildi vai ko? Kad piemet malku saprotams ka pirmajās minūtēs t krītas, bet kad aizdegas tai jāiet uz augšu! Cik tad tālu ir kurtuve? Vakar kūpināju karūsas- tādas uz 800 g dzīvsvarā, tad ar visu apžāvēšanu mazliet pāri 2 stundām .

agalds, 24.augusts 2015, 09:10


Ne jau dažas minūtes krita, bet ļoti ilgi, lietus lija. Kurtuve 3.5 m un diezgan daudz dūmu gāja atpakaļ.

Nesen savā dīķī (dziļums 0.7m) noķēru karpu 300 g, jūnijā biju ielaidis dažas 50g. Ātri gan izauga. :))
Sestdien ciemiņi atbrauc pie drauga no ārzemēm, jālaiž karpas un karūsas ķert. Pats draugs negrib kūpinātavu taisīt, kaut mucu nopirka.
Lielās zivis nenokritīs, ja uzmaukšu uz iesma? Kūpinātava maza, vairāk lien, ja uzkarina.

Alex, 24.augusts 2015, 20:49[/quote]Tad labaak ,drosjiibas peec,zivis vajag aptiit ar strikji.tjipa kanjepajs lins ,utt.un tad var karinaat aiz galvas.savadaak visas parcepsies mucas dibenaa.
Kirsis6666 24.08.15
Kas jauns?
Vairs neviens nekūpina?

Alex, 23.augusts 2015, 18:07

Tu gaisu sildi vai ko? Kad piemet malku saprotams ka pirmajās minūtēs t krītas, bet kad aizdegas tai jāiet uz augšu! Cik tad tālu ir kurtuve? Vakar kūpināju karūsas- tādas uz 800 g dzīvsvarā, tad ar visu apžāvēšanu mazliet pāri 2 stundām .

agalds, 24.augusts 2015, 09:10


Ne jau dažas minūtes krita, bet ļoti ilgi, lietus lija. Kurtuve 3.5 m un diezgan daudz dūmu gāja atpakaļ.

Nesen savā dīķī (dziļums 0.7m) noķēru karpu 300 g, jūnijā biju ielaidis dažas 50g. Ātri gan izauga. :))
Sestdien ciemiņi atbrauc pie drauga no ārzemēm, jālaiž karpas un karūsas ķert. Pats draugs negrib kūpinātavu taisīt, kaut mucu nopirka.
Lielās zivis nenokritīs, ja uzmaukšu uz iesma? Kūpinātava maza, vairāk lien, ja uzkarina.

Alex, 24.augusts 2015, 20:49[/quote]Tad labaak ,drosjiibas peec,zivis vajag aptiit ar strikji.tjipa kanjepajs lins ,utt.un tad var karinaat aiz galvas.savadaak visas parcepsies mucas dibenaa.
Alex 24.08.15
Kas jauns?
Vairs neviens nekūpina?

Alex, 23.augusts 2015, 18:07


Tu gaisu sildi vai ko? Kad piemet malku saprotams ka pirmajās minūtēs t krītas, bet kad aizdegas tai jāiet uz augšu! Cik tad tālu ir kurtuve? Vakar kūpināju karūsas- tādas uz 800 g dzīvsvarā, tad ar visu apžāvēšanu mazliet pāri 2 stundām .

agalds, 24.augusts 2015, 09:10[/quote]

Ne jau dažas minūtes krita, bet ļoti ilgi, lietus lija. Kurtuve 3.5 m un diezgan daudz dūmu gāja atpakaļ.

Nesen savā dīķī (dziļums 0.7m) noķēru karpu 300 g, jūnijā biju ielaidis dažas 50g. Ātri gan izauga. :))
Sestdien ciemiņi atbrauc pie drauga no ārzemēm, jālaiž karpas un karūsas ķert. Pats draugs negrib kūpinātavu taisīt, kaut mucu nopirka.
Lielās zivis nenokritīs, ja uzmaukšu uz iesma? Kūpinātava maza, vairāk lien, ja uzkarina.
agalds 24.08.15
Kas jauns?
Vairs neviens nekūpina?

Alex, 23.augusts 2015, 18:07[/quote]

Tu gaisu sildi vai ko? Kad piemet malku saprotams ka pirmajās minūtēs t krītas, bet kad aizdegas tai jāiet uz augšu! Cik tad tālu ir kurtuve? Vakar kūpināju karūsas- tādas uz 800 g dzīvsvarā, tad ar visu apžāvēšanu mazliet pāri 2 stundām .
Alex 23.08.15
Kas jauns?
Vairs neviens nekūpina?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs