No alkšņa arī melni dūmi ik pa laikam, pagājušogad tā nebija. Vienīgais, kas nāk prātā kāpēc siltumu netur, kurtuve par 1 ķieģeli īsāka. Liela uguns, daudz ogļu, t° 60 °, kad pilnu pielieku, tad 70 °. Par 3 h 5 spaiņi malkas aizgāja. Murgs... 6 kg vistas cepās.
Danyla ! Atšķirība ir būvēšanas prasmēs,kā arī apkalpošanā,lauku variantā iemet malku un pusstundu var nenākt klāt,no apakšas kurināmo vajag uzpasēt...
AA,sapratu,paldies..
[quote=447626]to zobrats
Iesaki lūdzu kā tu metāla mucu nosiltināsi, un vēl tā lai pagalmā kaut cik jēdzīgi izskatās
Tad jau labāk jāmūrē tā augša, vai no lapu koka dēļiem jāuzsit, lai ir kantaina
Muca pagalmā pēc būtības nekad neizskatās skaisti :), bet par to jau laikam katram sava izpratne...
Pilnīgi piekrītu ka mūrēta vai no dēļiem taisīta būs daudz glītāka un praktiskāka, bet te jau cilvēks to dara mucā un par daili neuztraucas.
Nezināju, ka liepu nevar likt. Mērcēju alksni tai pašā dienā, drusku bija slapja.
ēd taču zivi,reste nav ēdama,man tādas kalpo kādus padsmit gadus,
Restes ir no kolhoza laiku ūdeļu būriem, nekāda vaina.
tontons7, 28.aprīlis 2016, 21:49
Tās restes tak laikam bij cinkotas.Baigi veselīgi neizklausās,ja nu vienīgi tas cinks ir kaut kā dabūts nost.
Restes ir no kolhoza laiku ūdeļu būriem, nekāda vaina.
Ja liels vējš, šifera plāksni pieslienu pie mucas, trubas garum ap 3m, diam 20-23cm, bet man tā ir kantaina, skat manā aļbūmā.
Principā man jau "galvā" ir tā kupinātava. Tik vajag kādu bildi no augšas dūmu telpai, lai saprastu kā stiprināt un kādas restes likt
to zobrats
Iesaki lūdzu kā tu metāla mucu nosiltināsi, un vēl tā lai pagalmā kaut cik jēdzīgi izskatās
Tad jau labāk jāmūrē tā augša, vai no lapu koka dēļiem jāuzsit, lai ir kantaina
Okots
Man bočkā naf gradusņika, zem vāka neliela skaida, lai pats karstums aizskrien, temp. pārbaudu ar roku, tā man ir tādā karstumā (cik tur grādu, nav ne jausmas), lai varētu roku noturēt, lēnām kūpinu, temp. regulēju arī ar vāku kurtuves priekšā, tobiš gaisa padevi. vidēji 4cm speķi kūpinu 2,5-3 st. ar svaigu bezmizas alksni plus sauss ķirsis, āda brūngana, speķis pats mutē kūst, atkarīgs arī no gaļas kvalitātes. Zivis kūpinu apmēram 45-60 min.
Ieteiktu to mucu no ārpuses nosiltināt, uzreiz būs pilnīgi cits rezultāts (uz labo pusi) :)
Nav no ļauna prāta,joks ! Bet ja nopietni,tad kurināt vajag ar sausu,mērcētu malku. Iepriekšējā dienā iemērc,iekurina ar sausu,tad mērcēto virsū....Vēlams bez mizas.Metode pārbaudīta.
Aktuāls jautājums. A jums tajā bočkā kaut kāds termometrs ir uzstādīts, jebšu viss notiek uz čuju?
okots, 27.aprīlis 2016, 22:44
Ka tik aptirst. Bik par maz kūpinātava izsildīta un iespējams par daudz zaļās malkas. Bet ar otru aliņu aiziet lejā ka nočūkst.
Tās vienkārši ir nēģerzivtiņas...
Aktuāls jautājums. A jums tajā bočkā kaut kāds termometrs ir uzstādīts, jebšu viss notiek uz čuju?
2 apgalds
Nē tas laikam ar ruberoīdu.... :-)
Šogad lēnāk ceļas t°, max. t° +75° ar sausu malku.
Tu ar eļļain fufaik laikam kūpināj vai ar papi?