atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Alex 29.04.16
No alkšņa arī melni dūmi ik pa laikam, pagājušogad tā nebija. Vienīgais, kas nāk prātā kāpēc siltumu netur, kurtuve par 1 ķieģeli īsāka. Liela uguns, daudz ogļu, t° 60 °, kad pilnu pielieku, tad 70 °. Par 3 h 5 spaiņi malkas aizgāja. Murgs... 6 kg vistas cepās.
danyyla 29.04.16
Danyla ! Atšķirība ir būvēšanas prasmēs,kā arī apkalpošanā,lauku variantā iemet malku un pusstundu var nenākt klāt,no apakšas kurināmo vajag uzpasēt...

AA,sapratu,paldies..
zobrats 29.04.16
[quote=447626]to zobrats
Iesaki lūdzu kā tu metāla mucu nosiltināsi, un vēl tā lai pagalmā kaut cik jēdzīgi izskatās

Tad jau labāk jāmūrē tā augša, vai no lapu koka dēļiem jāuzsit, lai ir kantaina

Muca pagalmā pēc būtības nekad neizskatās skaisti :), bet par to jau laikam katram sava izpratne...
Pilnīgi piekrītu ka mūrēta vai no dēļiem taisīta būs daudz glītāka un praktiskāka, bet te jau cilvēks to dara mucā un par daili neuztraucas.
Alex 29.04.16
Nezināju, ka liepu nevar likt. Mērcēju alksni tai pašā dienā, drusku bija slapja.
ezers 28.04.16
ēd taču zivi,reste nav ēdama,man tādas kalpo kādus padsmit gadus,
davidsonsd 28.04.16
Restes ir no kolhoza laiku ūdeļu būriem, nekāda vaina.

tontons7, 28.aprīlis 2016, 21:49

Tās restes tak laikam bij cinkotas.Baigi veselīgi neizklausās,ja nu vienīgi tas cinks ir kaut kā dabūts nost.
okots 28.04.16
Tontons, PM
tontons7 28.04.16
Restes ir no kolhoza laiku ūdeļu būriem, nekāda vaina.
tontons7 28.04.16
Ja liels vējš, šifera plāksni pieslienu pie mucas, trubas garum ap 3m, diam 20-23cm, bet man tā ir kantaina, skat manā aļbūmā.
okots 28.04.16
Principā man jau "galvā" ir tā kupinātava. Tik vajag kādu bildi no augšas dūmu telpai, lai saprastu kā stiprināt un kādas restes likt
okots 28.04.16
to zobrats
Iesaki lūdzu kā tu metāla mucu nosiltināsi, un vēl tā lai pagalmā kaut cik jēdzīgi izskatās

Tad jau labāk jāmūrē tā augša, vai no lapu koka dēļiem jāuzsit, lai ir kantaina
tontons7 28.04.16
Okots
Man bočkā naf gradusņika, zem vāka neliela skaida, lai pats karstums aizskrien, temp. pārbaudu ar roku, tā man ir tādā karstumā (cik tur grādu, nav ne jausmas), lai varētu roku noturēt, lēnām kūpinu, temp. regulēju arī ar vāku kurtuves priekšā, tobiš gaisa padevi. vidēji 4cm speķi kūpinu 2,5-3 st. ar svaigu bezmizas alksni plus sauss ķirsis, āda brūngana, speķis pats mutē kūst, atkarīgs arī no gaļas kvalitātes. Zivis kūpinu apmēram 45-60 min.
zobrats 28.04.16
Ieteiktu to mucu no ārpuses nosiltināt, uzreiz būs pilnīgi cits rezultāts (uz labo pusi) :)
Arvids8 28.04.16
Nav no ļauna prāta,joks ! Bet ja nopietni,tad kurināt vajag ar sausu,mērcētu malku. Iepriekšējā dienā iemērc,iekurina ar sausu,tad mērcēto virsū....Vēlams bez mizas.Metode pārbaudīta.
Alex 28.04.16
Aktuāls jautājums. A jums tajā bočkā kaut kāds termometrs ir uzstādīts, jebšu viss notiek uz čuju?

okots, 27.aprīlis 2016, 22:44

Bebrs 27.04.16
Ka tik aptirst. Bik par maz kūpinātava izsildīta un iespējams par daudz zaļās malkas. Bet ar otru aliņu aiziet lejā ka nočūkst.
Arvids8 27.04.16
Tās vienkārši ir nēģerzivtiņas...
okots 27.04.16
Aktuāls jautājums. A jums tajā bočkā kaut kāds termometrs ir uzstādīts, jebšu viss notiek uz čuju?
fish1 27.04.16
2 apgalds
Nē tas laikam ar ruberoīdu.... :-)
agalds 27.04.16
Šogad lēnāk ceļas t°, max. t° +75° ar sausu malku.

Tu ar eļļain fufaik laikam kūpināj vai ar papi?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs