Sveiki,
Vai šeit ir kāds meistars kas kūpinātavai varētu uztaisīt restes no pareizām mateirāla ? Izmērus iedotu.
Lūdzu PM.
to pensis
Es ver caur acīm, bet kādas 20-30 minūtes kūpin ar pilnīg valēj vāk līdz astītes reņģēm pilnīgi sausas,lūst. kad viņas tā lēnām nožāvē, tad ād paliek stingrāk un nekrīt zivis lejā kad uzdod žaru. Tad sit vāk ciet un palēnam dod virsū.
Zēni,kurš māk reņģi kūpināt? Es iekāru uz metāla stieples 4 mm,caur acīm, 140 grādos. veros pēc min. 30- puse nokritušas! Nu kā tā?Pārējas kūpēja stundu 20min! Karpa jau sen būtu gatava!
pensis, 5.maijs 2016, 20:13
es daru tā:
1. neduru vis caur acīm, bet caur žaunu vākiem, ZEM acīm. Lučiem duru caur žokli un pieri
2. kad uzlieku, tad nedodu baigo karstumu, bet ar puspievērtu vāku kūpinu minūtes 20
3. pieveru vāku un vēl minūtes 20 un gatavs!
Par mizu varu tikai piekrist!!!
Protams, ka vajag slapju, bet ne jau skaidas. No mizas tas rūgtums rodas.
Es pirmos kupinajumus ar meginaju ar sausu malku. Izgāzu pasākumu.
Tiklīdz pārgāju uz 100% slapju alksniti, tā cita lieta. Protams, čakars lielāks, bet kupinājums pēc izskata tagad ir ēdms, nevis ārā metams. A garša jau no marinādes, tur tika dūma garšinņa klāt nākusi.
Sweiki. 6dien pirmo reizi kūpināju vistu šķiņķīšus! Kūpināju ar sausu alksni un uz beigām ar slapju( zaļu) un pa virsu uzmetu slapjas skaidas. Vistai bija tada neliela rūgtuma garša un āda bija nenormāli sīksta? Galja pati bija ljoti mīksta. Kas varēja būt nepareizi?
Nauris0404, 23.maijs 2016, 12:25
Visiem kūpinājumiem būs rūgta āda un pacieta.Kūpināšana nav ne cepšana,ne grilēšana.
Rūgtums no slapjās skaidas, no mizas.
Sweiki. 6dien pirmo reizi kūpināju vistu šķiņķīšus! Kūpināju ar sausu alksni un uz beigām ar slapju( zaļu) un pa virsu uzmetu slapjas skaidas. Vistai bija tada neliela rūgtuma garša un āda bija nenormāli sīksta? Galja pati bija ljoti mīksta. Kas varēja būt nepareizi?
Atbrauc uz Kolku,parādīšu.Man ir vienkārša kūpinātava ar šlepi,pepiņbedre bez grādīzeriem un citiem navorotiem.Kūpinu jau gadus 40,tagad izdodas.
Pensi, pārāk strauji kūpini, ļauj lai tvaiks skrien prom, taisi ciet kūpinātavu 15 min pirms beigām.
Zēni,kurš māk reņģi kūpināt? Es iekāru uz metāla stieples 4 mm,caur acīm, 140 grādos. veros pēc min. 30- puse nokritušas! Nu kā tā?Pārējas kūpēja stundu 20min! Karpa jau sen būtu gatava!
pensis, 5.maijs 2016, 20:13[/quote]
Es neesmu eksperts, bet man liekas, ka man visas reņģes un desas un gaļa 140 grādos būtu pa kāju, nobirusi tur kur jānobirst, tb, kūpinātavai uz grīdas.
Es vispirms apžāvēju kādos 40 grādos (nejaukt ar tiem citiem 40:), un tad uzdodu ne vairāk par 80. Un vairāk vai mazāk izdodas viss labi.
Ar reņģēm process kādu pusotrstundu -divas aizņem,
Zēni,kurš māk reņģi kūpināt? Es iekāru uz metāla stieples 4 mm,caur acīm, 140 grādos. veros pēc min. 30- puse nokritušas! Nu kā tā?Pārējas kūpēja stundu 20min! Karpa jau sen būtu gatava!
Klau vīri, no kādiem dēļiem taisa namiņu? Skujkojs arī der vai arī būs sveķis? Un kā pareizi akmeņi jāizvieto? Liek uz kādas armatūras lai starptelpa vai tā pat? Varbūt kādam kāds rasējums pieejams? Veismīgi!
Dūmvads 75cm.Mūrēts no silikātķieģeļiem gan kurtuve gan dūmvads ,virsū 1mm bleķis nostāvēja 10gadu bez caurumiem Pati kūpinātava no spundētiem grīdas dēļiem.
Pinte: ļoti simpātiska un forša ideja ar izmūrētu apakšu un augšu no koka dēļiem un jumtu. Labprāt nošpikotu. Bet padalies cik garš ir dūmvads un no kā - izmurēts vai kāda truba? Un sienas ir kaut kā siltinātas vai tikai dēlis?
Jaunībā bija 3m dūmeja.Apnika mocīties kā Alex.Tagad pa 2st nesteidzoties ir gatavs.
Pinte
Ja būs īsa dūmu eja, nevarēsi lēnām pakūpināt, bet garākā ap un virs 3m to labi regulē ar malkas daudzumu.
Es karstumu regulēju ar malkas daudzumu.Ziemā kūpinu arābeli,vasarā ar alksni.Skat.albūmā.Restes var nopirkt Krauta.
Alksnis ir divejāds .Vajadzīgs baltalksnis,tad nebūs melns.dūmeja nav vajazdīga tik gara.