nakti labi keras breksi....kgan copite bija samera kaprizas....bildes mazliet velak..:)...ne asakas.....
es ar vinjas plauceeju termosaa,bet man jau peec stundas vinjas ier normalas,bet paziistams dzeks plaucee 4 stundas un peectam jauc ar kko,kas vinjas padara stingras un garshiigas,neesmu vinju sen saticis,taapeec jautaaju jums,varbuut te ar kaads taada veidaa taisa vinjas :)
Gruubai vajag dabuut taadu bruunganu nokraasu jo taa baltaa gruuba biezi vien biedee to breksi, lai gan ja godiigi,shobriid manaa gadijuma brekshi vispaar nenjem,jau otro nedeelju katru dienu braucu uz lielupi,bet galiigais goljaks,ja nu vieniigi plichi,bet nu,tas taa :)
beepbox - nezinu vai grūbas ir brekšu mīļākais ēdiens, bet mēģināt jau var. Vislabāk ja tev ir speciāls termoss, kas domāts grūbām, jo citādi tev kor''kī tējas aromāts būs palicis un to nu laukā dabūt nevar. Ielej termosā verdošu ūdeni, izskalo kārtīgi, un mazliet paturi, lai termosa serde sakarst. Tad izlej laukā, ieber grūbas un uzlej verdošu ūdeni. Es to parasti daru iepriekšējā vakarā, pirms gulētiešanas. Vairāk par sauju grūbu nevajag. Galvenais, lai ūdens ir pietie4kami daudz, citādi grūba kārtīgi nenolobās. Ja vēlies pielikt medi vai kādu šķidru smaržu, tad labāk to pievienot pie ūdens, kad vāri. Citādi, ja ieliksi medu termosā un tad uzliesi, ūdens zaudēs karstumu, kamēr medu izšķaidīs. Ja kaut kādus sausos pulverus - tad var bērt kopā ar grūbām.
Ja grib vislabākās grūbas, tad ir jāvāra - uz ļoti lēnas ugns un visu laiku jāmaisa, līdz sasniedz vajadzīgo konsistenci - tas nu ir ķēpīgs un pārāk ilgs pasākums priekš manis :))
Gruubaam laba ir NG metode, termosaa iebar gruubas, aplej ar verdoshu uudeni un peec 2 h gatavs
nu ta ari dari vari kopa ar kautko saldu,piemeram medus vai vanilas cukuru! Un nem uz zoba kad ir gandriz gatavas kas nost,tikai neskalo lai to aromatu neaizskalo,es varu lai vinas butu nedaudz iekspuse cietas,tad vajag saiet;)Ne asakas.......
o sorry,sajaucu,bij domaatas gruubas :D
tu nevelies ko lielaku parovet? Piemeram grubas,vai makaronus? Putraimi cik zinu nav tie labakie ko likt uz aka,lieluma zina.....
Sveiki!
Man te taads jautaajums par putraimiem,kaa vinjus pareizi noplauceet un taa teikt sasmarzinaat? Man ir probleema ar to ,ka vinji man kkaa shvaki turaas uz aakja,biezi vien jau iemetiena briidii nokriit?
Vārot makaronus pieliek klāt vanniļas cukuru un medu , pēc vārīšanas karstus apviļā mannā putraimos , pēc tam brekšu barībā uz kuru taisās makšķerēt .... Makarons smaržos arī pēc stundas ūdenī ....Protams var jau vēl viskautko likt klāt .....
Makaronu apkalšana ir veids kā dabūt pareizo makarona stingrību. ja ir sanācis makaronus par mīkstu izvārīt, patur vaļā trauku, lai apkalst:)))
Es vairāk domāju par visādu atraktoru lietošanu pievārīšanas, lai makarons uzņem aromātu.Citādi, man domāt var izmantot tikai stipros aromātus - ķiploku vai anīsu, ka ļoti ilgi saglabājas. Pārējie, kas tiek piebērti pie mannas, vienkārši noskalojas nost un makarons paliek tikai ar savu makarona smaku :))
lai neapkalstu, trauks ar makaroniem jaatur visu laiku ciet.
Riivmaizes vietaa var izmantot kukuruuzas putraimus un arii nav ne vainas.
es mannas vietā izmantoju rīvmaizi,jo mannai apkalstot makarons paliek ar cietu apvalku,man nepatīk.
es ar tā būtu darījis :)))
mannai ir savs aromāts.bet daudzi to izmanto nezinot,tikai tāpēc kad citi to dara.
kāpēc tad īsti to mannu liek? lai makaroni apliptu ar smaržu piesūcinātā mannā jeb lai makaronus dabūtu sausus?
Bet ja nokāš, tad viņus ieber citā traukā un uzber manna, tad kārtīgi sakrata un viņi nelīp, jo vi;niem ir aplipis mannā :)
pirms beriet uz makaroniem mannu,sajauciet makaronus ar saulespuķu eļlu.savādāk salīp.
Par makaronu sagatavošanu pilnīgi pikrītu. Jāskatās gan ir konkrētos apstākļos to vārīšanu, jo tie makaroni, ko es lietoju no 1,10 minūšu vārīšanas, esmu pārgājis uz gandrīz 2 minūtēm. Laikam sākuši lietot citus miltus.
Vienbrīd vārīju makaronus medusūdenī:)) Bija labi :))