Ka ilgak uzglabat karpu svaigu ja doma ir ir kupinat pec 3 dienam vai velak?
Pirms kūpināšanas iesaku pārgriezt karpai ar nazi muguras daļu, atvērt vaļā un izņemt ārā ar filējamo nazi mugurkaula asaku.
Ja asaka netiek izņemta, tad garšvielas zem asakas netiek un zivs otra puse pēc kūpināšanas ir negaršīga.
Kas attiecas uz garšvielām, izmantoju sāli un ķiplokus, reizēm arī pārkaisu ar kādu no zivju garšvielām. Kūpināšanai parasti izmantoju alkšņa malku. Beigās, ja ir. var piemest klāt kādus 5 egļu čiekurus krāsai. Labu apetīti !!!
Vispār man patīk kūpinātas zivis, un to paveikt, nemaz nav sarēžģiti, nedaudz sāls, pipari, ķiploki, alkšnu malka un nedaudz laika...
Man kaut kā labāk kūpināta!
Man patīk grillēta karpa.
alex242....Parastais zivju kombikorms ir pa zorti,tikai saprātīgās devās.Ja sametīsi pa daudz,sāks skābt un karpa tur nedēļu nerādīsies.Lai veicas!!!
Es piemēram uzvāru kukurūzas putraimus mājās pirms copes, ieteicams pirms tam arī tos nomērcēt kādas pāris stundas, pārējo sajaucu pie dīķa kopā ar to pašu ūdeni, tas ir, kombikormu, speciālo barību un atraktorus.Ļauj uzbriest kādas 15min un taisa bumbas un met iekšā.
Pasakiet(uzrakstiet) lūdzu kā un no kā var mājas apstakļos uzstaisit karpu piebarošanas massu lai var sataisit no tas bumbas un samest (iebarot) ?