Ir taču pilnmēnes, tapēc ir tādi komentari..
Jopt... kas par emocijām pie katra otrā posta- jautājuma-bildes... tak atslābstam mazlietiņ, ne?!
Dažbrīd, ar vien pretīgāk un pretīgāk paliek "ienākt" šajā portālā... viens negatīvisms.
Visi tādi profi un gudrinieki palikuši....
Paņem vismaz 3 dažāda resnuma auklas, kādus padsmit dažāda lieluma āķus vēl kādus 5 vismaz pludus un tad sāc mēģināt. Neiet viens, ņem nākamo. Daudzi no tiem, kurus tagad sauc par profiem ir tam gājuši cauri. Iemācīsies arī tu. Protams, ka daudz vieglāk ir ja tev kāds ar karoti visu ieliek mutē.
Ja kaut ko gribējās iekomentēt, tad varēji normāli ierakstīt; tāda numura āķi, tik resns fluro, un pludiņi atkarībā no ķeršanas vietas, upē tik, līdz tik grami, ezerā tik..
EdgarsPriede, 7.jūlijs 2017, 20:06
Ja kaut ko gribējās iekomentēt, tad varēji normāli ierakstīt; tāda numura āķi, tik resns fluro, un pludiņi atkarībā no ķeršanas vietas, upē tik, līdz tik grami, ezerā tik..
Ķeršu Usmas ezerā.
Bet Tu, andreiko, labāk atslābsti.. Par to ķeršanas vietu varēja arī normāli pajautāt. Labi, upe vai ezers, noteikti, ka ir starpība, bet pamatlietas, upē- tādas, ezerā- tādas.
Pēc Taviem komentāriem liecies viens īpaši, ar dzīvi neapmierināts cilvēks.
Tu varbūt iesākumā pasaki, kur ķersi. Jo Gauja un Daugava, piemēram, no Ķīša atšķiras kā diena no nakts.
P.S. Kaut kāds ārprāts ar tik stulbi formulētiem jautājumiem. It kā pacients būtu attenterējis pie ārsta un bļauj: "Dakter, man sāp! Dod fiksi zāles!"
Tikai nesaka, kas un kur sāp...
Ir doma braukt ķert zandartu uz dzīvo maili, ar pludiņmakšķeri.
Cik smagus pludiņus izvēlēties?
Kāda numura āķus?
Cik resnu fluro pavadu?
Kā man patīk tā, no krievu valodas pārņemtā, tendence lietot vienskaitli, runājot par daudzām zivīm... asari savilkt :D :D :D
Sveicināti. Runa ies par Liepāja un taj tuvuma esošajām copes vietam. Uzplīšos ar tadu varbūt glupu jautājumu, piriekš Jums, ka varbut ekspertiem šajā grupā. Ko gan zandarts tagad ēd, kas ir ejoš un ar kadu paņemienu? Neesmu šos skaistuļus ķeris, kopš karostas kanāla tilts bija sagrauts. Taj laikā, gadus 10 atpakaļ, karostas kanālā, ķerās uz visu ko vilka, tik spēle bija japiemeklē. Pēdējos 5 gadus tendēts esmu uz asari, ta ka poņa par to, kas ir edamas gumijas un glaunās arzemju inovativas siešanas sistemas, no kuram asaris neatsakas, esmu kursa. To ka asari savilkt zinu, bet mēģinot strādāt ta pat, tik ar lielakam gumijam, zandarts nelika par sevi manit, tik asaris un lidaka, gan centra, gan Karostas kanalā. Ko ieteiksiet, vai kadu vietni, kur jau tas aprakstīts, vai tepat?
Cik ēdāju tik arī viedokļu. Man ir izveidojies viedoklis, ka zandarta un asaru filejas nav ko bojāt ar miltiem, jācep rīvmaizē pie kuras piejauc pavisam nedaudz sali un piparus. Cep labā eļļa vai sviestā. Svarīgi nepārcept. Ja gribās klāt kādu asumu, tad to panāk ar mērci. Mērces pamatā tās pašās zivs buljons no filēšanas pārpalikumiem un/vai saldais krējums, kuriem pievieno vēlamos zaļumus un garšvielas.
gjimenes dakteris dara brinumus,vismaz 10 dienas:)
Ja Laiks traucē darbam, tad jāmaina Laiks. Nopietni! Bet ir informācija, ka nākamnedēļ žanis ēdīs. Un pietam liels žanis. Jāatlaiž Darba laiks.
o.
otinjsh, 14.jūnijs 2017, 16:15
Ir vēl tāda lieta kā ģimenes dakteris. :)
kaut kā švaki ar copi pagaidām... es parasti gatavoju bļodā sauju uzberu virsū un labi samaisu gabaliņus tad miltos apviļāju un cepu uz lēnas uguns lai labi izsilst gaiiši brūns no visām pusēm... un tad vēl ielieku pīlē tos apceptos gabaliņus un sadā krējumā pasautēju
Ja Laiks traucē darbam, tad jāmaina Laiks. Nopietni! Bet ir informācija, ka nākamnedēļ žanis ēdīs. Un pietam liels žanis. Jāatlaiž Darba laiks.
o.
otinjsh, 14.jūnijs 2017, 16:15
No kurienes tāds info? Pagaidām posmā Priedaine - jūra kaut kāds klusums. Vienīgi strīpaiņi pa seklumiem kožās. Kad ienāks kaulainais un sāks ņemt iemetīšu te ziņi - līdz tam uz to posmu nav jēga braukt.
Ja Laiks traucē darbam, tad jāmaina Laiks. Nopietni! Bet ir informācija, ka nākamnedēļ žanis ēdīs. Un pietam liels žanis. Jāatlaiž Darba laiks.
o.
eu, bļāviens, jūs beidz te tracināt tautu, man nav pie rokas salvete, ar ko siekalas uzslaucīt+nekādīgi netieku pie sava zandarta(darbs un laiks...)
Gardi,bet zandarts pazaudē savu dabīgo garšu. Garšos pēc dillēm kā vēzis.
No 1.5 kg ne tur ko filēt. Iesaku notīrīt zvīņu,izķidāt un uz pannas. Jo cepot no asakas papildus izdalās buljons. Vienīgā garšviela- sāls. Var apviļāt miltos vai mannā. Tik ne olā. Tad sanāk sautēts,ne cepts. Filēt sāku no 3kg uz augšu. Pēc vieglas apcepšanas sutinu "pīlē" . Vai nu savā sulā,vai saldā krejumā. Var pievienot viegli apceptas sīpolu ripiņas,(starp kārtām)bet nedaudz,lai nezustu zandarta īstais smeķis.
Vēl variants- Galerts.Ļoti gards. Un ja vēl piestiķē zuti!!!
Za ribalku!
BrunoL, 14.jūnijs 2017, 14:50
Par zuti nezinu, bet galerts sanāk zvērīgi labs. Ja vēl ar zaļumiem tikko kā no dobes :)))), mlin - jātaisās uz copi.
Gardi,bet zandarts pazaudē savu dabīgo garšu. Garšos pēc dillēm kā vēzis.
No 1.5 kg ne tur ko filēt. Iesaku notīrīt zvīņu,izķidāt un uz pannas. Jo cepot no asakas papildus izdalās buljons. Vienīgā garšviela- sāls. Var apviļāt miltos vai mannā. Tik ne olā. Tad sanāk sautēts,ne cepts. Filēt sāku no 3kg uz augšu. Pēc vieglas apcepšanas sutinu "pīlē" . Vai nu savā sulā,vai saldā krejumā. Var pievienot viegli apceptas sīpolu ripiņas,(starp kārtām)bet nedaudz,lai nezustu zandarta īstais smeķis.
Vēl variants- Galerts.Ļoti gards. Un ja vēl piestiķē zuti!!!
Za ribalku!
Protams, ka zivs tāpat garšīga, bet šādi vēl ir garda mērcīte, ko uzliet jaunajiem vārītiem karpelīšiem virsū :)
Es gan dodu priekšroku uz pannas viegli apceptam. Notīra, noslauka, uzkaisa nedaudz sālī, var nedaudz aprīvēt ar saspiestu ķiploku un viss.
Tā zivs tāpat ir garšīga lai vēl tur nez kādos krējumos mērcētu - bet ar izklausās labi.