atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

aluspinte 07.07.18
Vai tad jākūpina lielos apjomos ? Ja nē,tad labāk paņemt ABAS kūpinātavu,viņām ir dažādi lielumi,jo ,ja mucu netaisi pats,izmaksas ir pieklājīgas,vienīgais ietaupījums ir muca,bet sieti un grīdas materiāls jāpērk,skunstīga metināšana-plāns materiāls...Pietam ieguldījums neilgam laikam,ātri izdegs un izrūsēs...Ja būvē,tad no nerūsošā tērauda,būs visam mūžam...
Arvids8, 6.jūlijs 2018, 18:44


Kāda gan tā vispār kūpinātava kas no abas. Baigi reklamē, bet manā skatījumā pēc cepeškrāsns izskatās un velk uz to pusi. Doma bij paņemt, bet kautvai muca vai ķieģeļi daudz daudz lētāk izmaksā. Tik cik mucu/ķieģeli nopirkt. Tie kas negrib rokas smērēt, var pirkt abas vai kko tamlīdzīgu. Normālai KŪPINĀTAVAI kurtuve atrodas pāris metrus no kūpinātavas telpas.
Cept ar dūmu garšu nenozīmē kūpināt.
Arvids8 06.07.18
Vai tad jākūpina lielos apjomos ? Ja nē,tad labāk paņemt ABAS kūpinātavu,viņām ir dažādi lielumi,jo ,ja mucu netaisi pats,izmaksas ir pieklājīgas,vienīgais ietaupījums ir muca,bet sieti un grīdas materiāls jāpērk,skunstīga metināšana-plāns materiāls...Pietam ieguldījums neilgam laikam,ātri izdegs un izrūsēs...Ja būvē,tad no nerūsošā tērauda,būs visam mūžam...
Azverins 06.07.18
Kāds taisa un tirgo “Buma mucu”, vai tikai taisa sev, ja roku augšanas vieta atļauj?
BrunoL 20.06.18
Nekāda vaina arī uz karsto.Savulaik,Peipa pēdējo lomu,t.i.aprīlī,ap 100kg un svarā no 1,5-3kg kūpinājām uz sezonas noslēguma balli!Tauki līdz elkoņiem,
Uldiss22 20.06.18
nekas -vienkārši samaitāta manta Jau esmu mēģinājis

tas ir aukstais kūpinājums Viena nianse ar šo karsto laiku uz auksto varēsi nokūpināt tikai pa nakti

šis uz karsto -nevar salīdzināt ar auksto Vienīgais ja kūpina veselu tad vēl kau cik un jāliek stāvus kā breksi



Lielā Zviedrijas sīga 2 kg un pāri tad us auksto ver vaļā

bums, 20.jūnijs 2018, 15:59

Nav variantu, būs jaliek stāvus un jakūpina
bums 20.06.18
nekas -vienkārši samaitāta manta Jau esmu mēģinājis

tas ir aukstais kūpinājums Viena nianse ar šo karsto laiku uz auksto varēsi nokūpināt tikai pa nakti

šis uz karsto -nevar salīdzināt ar auksto Vienīgais ja kūpina veselu tad vēl kau cik un jāliek stāvus kā breksi



Lielā Zviedrijas sīga 2 kg un pāri tad us auksto ver vaļā
Uldiss22 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto

bums, 20.jūnijs 2018, 14:26

Un kāda būs ja uz karsto kūpinās?
usis 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto

bums, 20.jūnijs 2018, 14:26

Kāpēc?
bums 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50

Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto
Uldiss22 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?
EduardsG 09.06.18
Es teiksim 1.5l katlinu lieku 3 ed.k. sals 1 cukuru (zeltainai krasai) divas lauru lapas kadus 6-8 graudu piparus. Visu maisot uzvaru un lauju kadas 5 min pavarities tad atdzeseju un parleju par zivim. un atstaju uz diennakti ledusskapi. Sanak super garsigi vismaz man un manai gimenei garso!:)
Melnis 09.06.18
gundar [09.06.18]: Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
Jau 2 gadus lietoju šo kūpinātavu, esmu ļoti apmierināts. Ļoti viegli noturēt T, nav jāstāv blakus ik pa stundai tik jāpiemet kāda pagale. Kūpināt var visu, gaļu, vistu, zivis utt. Viss sanāk baigi garšīgi.
Kūpināt var jebkuros laika apstākļos, pat ziemā. YouTube ir daudz video par kūpinātavas lietošanu.
gundar 09.06.18
Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
JUNKA10 08.06.18
Paldies par padomiem :)
krumujancis 08.06.18
Ja zivi grib perfekti sālītu, tad to dara tikai un vienīgi to iemērcot attiecīgas koncentrācijas tīrā sālsūdenī, ja gribas, tad var tam var niansēti pievienot dažādas garšvielas.
Taču vienkāršāk, protams, ir daudz nenopūlēties, uzkaisa sāli - un viss!
comprex 07.06.18
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es skumbriju kūpinu karsti, pa muguru pārgrieztu ar ķiploka šķēlītēm. Sāli beru kūpināšanas beigās. Ilgums apmēram 1.5h, par grādiem nepateikšu, to uz izjūtu, bet tāpat kā visām zivīm.
Fishmens 07.06.18
Ar sāli dikti uzmanīgi. Es kūpināju veselu, bez iekšām protams. Sāli nedaudz vēderā iekaisīju. Kūināju apm 2 st 50-60 grādos. Sanāca perfekta!
otinjsh 07.06.18
Zivs ļoti maiga un uzņēmīga pret sāli. Līdz ar to mazāks koncentrāts un īsāks laiks kā ierasts.
Labi, ka kūpini nepārgieztas. Būs taukainākas.

o.
JUNKA10 07.06.18
paldies par info :)

Bet kā ir ja kūpina gabalā veselu, negriežot uz pusi, paturot sālsūdenī kādu stundu?
davidsonsd 07.06.18
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es kūpinu 85-90 grādos 2-2,5 st. Iztīra saliek pa virsu ķiplokus un nokūpina. Sāli beigās ņemot nost.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs