atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Karsto kūpinātavu īstenībā uztaisīt ir ļoti viegli. Der jebkas, kur var nodrošināt, ka malka nevis deg ar liesmu, bet kūp vai gruzd diezgan augstā temperatūrā (kurtuvei ir jābūt nosedzamai, lai nepiekļūst daudz gaiss). Brekši, asari,līņi un vistas kājiņas vai spārniņi sanāk dievīgi.

Jāuzmanās, lai starp alkšņu malku neiemaldās kāds skujkoks - tad viss būs rūgts un melns. Kurtuve katrreiz jāiztīra.Kūpināšana neaizņem ilgāk kā 1 stundu = 20 minūtes lai iekurinātu un 40 minūtes lai kūp,gruzd. Zivis, vistu ievieto, kad ir iekurējies. Nosedz ar vāku.

Šogad uztaisīju no izbijušas 200 litru eļļas mucas - viss perfekti sanāk un ļoti garšīgi ! Marinādē tikai ķiploks un sāls.

P.S. Aukstos kūpinājumus gan var aizmirst un veselu vistu arī varētu būt problēma izkūpināt.
XabuAldis 03.09.18
Sveiki Vīri!
Varbūt kāds var atsūtīt Buma recepšu grāmatas?
copeixabu@inbox.lv
Jau iepriekš paldies!
usis 07.07.18
Abas kūpinātavas ir pietiekoši kvalitatīvas, siltinātas, esmu kūpinājis arī -7/-10 grādos, malkas patēriņš niecīgs, uzmet aci pa min 20-30, grādi turas stabili.Arī pietiekoši mobila, savu 200L mierīgi iebīdu garāžā.
Fishmens 07.07.18

Es sev šādu uzmūrēju. Sākumā bij ar trubu 3m. Bij čakars. Droši, ka vajadzēja trubu siltināt vai aprakt.
Noņēmu trubu, apakšdaļā uzmūrēju kurtuvi, virsū čuguna virsmu ar riņķiem, no vecas plīts. Strādā perfekti! Protams, par auksto kūpiņu te runa neiet, bet sākot ar 50 gr noturēt var. Kūpinu zivis, vistas, pa retam gaļu. Esmu ļoti apmierināts. Un malka ar aiziet trīsreiz mazāk kā sākotnējā versijā.
Arvids8 07.07.18
Cien. aluspinte! Jautātājs interesējās par BUMA mucu,tās princips tieši tāds kā ABAS,viss notiek uz vietas,bez gariem dūmvadiem!!! Citalieta ir kūpinātava no MUCAS ar dūmvadu...Tā ir vienkāršāka,izgriež caurumu dūmvadam,iekar restes,pieliek dūmvadu un uz priekšu!Mīnuss-vajag daudz labas malkas,vairāk jāseko ugunij.Ar slēgto dažas dūmpagales un kurini kaut ar dēļu galiem....
aluspinte 07.07.18
Vai tad jākūpina lielos apjomos ? Ja nē,tad labāk paņemt ABAS kūpinātavu,viņām ir dažādi lielumi,jo ,ja mucu netaisi pats,izmaksas ir pieklājīgas,vienīgais ietaupījums ir muca,bet sieti un grīdas materiāls jāpērk,skunstīga metināšana-plāns materiāls...Pietam ieguldījums neilgam laikam,ātri izdegs un izrūsēs...Ja būvē,tad no nerūsošā tērauda,būs visam mūžam...
Arvids8, 6.jūlijs 2018, 18:44


Kāda gan tā vispār kūpinātava kas no abas. Baigi reklamē, bet manā skatījumā pēc cepeškrāsns izskatās un velk uz to pusi. Doma bij paņemt, bet kautvai muca vai ķieģeļi daudz daudz lētāk izmaksā. Tik cik mucu/ķieģeli nopirkt. Tie kas negrib rokas smērēt, var pirkt abas vai kko tamlīdzīgu. Normālai KŪPINĀTAVAI kurtuve atrodas pāris metrus no kūpinātavas telpas.
Cept ar dūmu garšu nenozīmē kūpināt.
Arvids8 06.07.18
Vai tad jākūpina lielos apjomos ? Ja nē,tad labāk paņemt ABAS kūpinātavu,viņām ir dažādi lielumi,jo ,ja mucu netaisi pats,izmaksas ir pieklājīgas,vienīgais ietaupījums ir muca,bet sieti un grīdas materiāls jāpērk,skunstīga metināšana-plāns materiāls...Pietam ieguldījums neilgam laikam,ātri izdegs un izrūsēs...Ja būvē,tad no nerūsošā tērauda,būs visam mūžam...
Azverins 06.07.18
Kāds taisa un tirgo “Buma mucu”, vai tikai taisa sev, ja roku augšanas vieta atļauj?
BrunoL 20.06.18
Nekāda vaina arī uz karsto.Savulaik,Peipa pēdējo lomu,t.i.aprīlī,ap 100kg un svarā no 1,5-3kg kūpinājām uz sezonas noslēguma balli!Tauki līdz elkoņiem,
Uldiss22 20.06.18
nekas -vienkārši samaitāta manta Jau esmu mēģinājis

tas ir aukstais kūpinājums Viena nianse ar šo karsto laiku uz auksto varēsi nokūpināt tikai pa nakti

šis uz karsto -nevar salīdzināt ar auksto Vienīgais ja kūpina veselu tad vēl kau cik un jāliek stāvus kā breksi



Lielā Zviedrijas sīga 2 kg un pāri tad us auksto ver vaļā

bums, 20.jūnijs 2018, 15:59

Nav variantu, būs jaliek stāvus un jakūpina
bums 20.06.18
nekas -vienkārši samaitāta manta Jau esmu mēģinājis

tas ir aukstais kūpinājums Viena nianse ar šo karsto laiku uz auksto varēsi nokūpināt tikai pa nakti

šis uz karsto -nevar salīdzināt ar auksto Vienīgais ja kūpina veselu tad vēl kau cik un jāliek stāvus kā breksi



Lielā Zviedrijas sīga 2 kg un pāri tad us auksto ver vaļā
Uldiss22 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto

bums, 20.jūnijs 2018, 14:26

Un kāda būs ja uz karsto kūpinās?
usis 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto

bums, 20.jūnijs 2018, 14:26

Kāpēc?
bums 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50

Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto
Uldiss22 20.06.18
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?
EduardsG 09.06.18
Es teiksim 1.5l katlinu lieku 3 ed.k. sals 1 cukuru (zeltainai krasai) divas lauru lapas kadus 6-8 graudu piparus. Visu maisot uzvaru un lauju kadas 5 min pavarities tad atdzeseju un parleju par zivim. un atstaju uz diennakti ledusskapi. Sanak super garsigi vismaz man un manai gimenei garso!:)
Melnis 09.06.18
gundar [09.06.18]: Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
Jau 2 gadus lietoju šo kūpinātavu, esmu ļoti apmierināts. Ļoti viegli noturēt T, nav jāstāv blakus ik pa stundai tik jāpiemet kāda pagale. Kūpināt var visu, gaļu, vistu, zivis utt. Viss sanāk baigi garšīgi.
Kūpināt var jebkuros laika apstākļos, pat ziemā. YouTube ir daudz video par kūpinātavas lietošanu.
gundar 09.06.18
Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
JUNKA10 08.06.18
Paldies par padomiem :)
krumujancis 08.06.18
Ja zivi grib perfekti sālītu, tad to dara tikai un vienīgi to iemērcot attiecīgas koncentrācijas tīrā sālsūdenī, ja gribas, tad var tam var niansēti pievienot dažādas garšvielas.
Taču vienkāršāk, protams, ir daudz nenopūlēties, uzkaisa sāli - un viss!

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs