litrabols [05.11.18]: Sveiki kādas atsauksmes!?
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/smoked-foods/jimpo.html
Un ko varat pateikt par abas.lv kūpinātavām vai vērts maksāt to naudu
Čomam ir abas kūpinātava. Atsauksmes labas. Kvalitāte ok, nopakota, kurināmā patēriņš mazs, kompakta, pārvietojama. Kūpina visu ko. Pat šašliku pārs reizes tur cepa. Aukstā kūpināšana protams ar šamo nesanāks. Cena gan dikti sit pa kabatu. Es aiz sava skopuma, pats uzmūrēju pēc tā paša darbības principa.
Es lieku uz restes, starp resti un buti obligāti koka(kārkla) kociņi, lai nelīp pie restes. Kaut termometrs ir, izmantoju to tikai desām, zivij varētu būt ap 70 grādiem. Kūpinās nedaudz vairāk kā stundu, vai vairāk, atkarībā no laika apstākļiem. Tad kamēr butes vēl siltas lieku uz nepilnu stundu slēgtā traukā, kārtām liekot zivis un samērīgi kaisot sāli, tā daru tikai ar butēm, saldūdens zivīm sālīšana ir savādāka.
trokiis [25.10.18]: Labs vakars,
Kurš var izvest ātru apmācību kā kūpināt butes (kādos grādos un kā) - paredzēts karstā kūpināšana.
tā lai nesanāk uzvārīt.
Tā arī kūpini, lai neuzvāras kamēr gatava, cik sulīgu vai sausa, tas jau paša gaumē..
Labs vakars,
Kurš var izvest ātru apmācību kā kūpināt butes (kādos grādos un kā) - paredzēts karstā kūpināšana.
tā lai nesanāk uzvārīt.
Paložņā tā ilgāk šajā sadaļā, varianti ir. Tāpat bilžu sadaļā var atrast.
Principā jāņem vērā vietas apstākļi un tālāk jau kurināšanas īpatnības.
Iesakat kādu uzbūvēt vidēji labāko, iespējami vienkāršāk uzbūvējamo kūpinātavu ar pazemes trubu (un cik labāk garu?) lai var zivis kūpināt uz sieta. Kurināšanai pieejams alksnis gan svaigs, gan sauss. Nu kaut kādu tradicionālāko, universālāko variantu. Paldies!
agalds [23.10.18]: Es te ar nēģiem niekojas, temperatūru regulējums uz čuju..
amatieris2, 23.oktobris 2018, 15:32
Uzdosi par daudz, āda buš kā kerzs zābaks, noturēsi mazu un par ilg- būs sīkst un sauss.
Iesaku nākamreiz ik palaikam provēt, tad jutīs uz kur pus jāiet. Pats vairāk reiz ir taisījs, tikai vien reiz bij perfekt.[/quote]

Protams jāvaktē visu laiku, sanāca labi..
Es te ar nēģiem niekojas, temperatūru regulējums uz čuju..
amatieris2, 23.oktobris 2018, 15:32[/quote]
Uzdosi par daudz, āda buš kā kerzs zābaks, noturēsi mazu un par ilg- būs sīkst un sauss.
Iesaku nākamreiz ik palaikam provēt, tad jutīs uz kur pus jāiet. Pats vairāk reiz ir taisījs, tikai vien reiz bij perfekt.

Es te ar nēģiem niekojas, temperatūru regulējums uz čuju..
11vecis1 [23.10.18]: kupinatava no koka talak truba 1,30mierakta zeme un apberta un kurtuve- slipums itka ir. kupinu ar abeles malku bet temperaturu augstak par 50 gradiem neiet. malku lieku sausu. kapec nevar dabut lielaku temperaturu.
Ja kūpinātavas kaste nav no paletēm taisīta, tad točna nomaini termometru:D
Man domāt, kurinot ar sausu malku, pie labas vilkmes liesmu var dabūt pašā kūpinātavā, provē mainīt termometru, kamēr vēl ir kam mainīt...
kupinatava no koka talak truba 1,30mierakta zeme un apberta un kurtuve- slipums itka ir. kupinu ar abeles malku bet temperaturu augstak par 50 gradiem neiet. malku lieku sausu. kapec nevar dabut lielaku temperaturu.
11vecis1, 23.oktobris 2018, 11:12
Baigi izklausās pēc poltergeita! Pie šādiem apstākļiem tai kūpinātavā arī cept vajadzētu varēt, ne tikai kūpināt!
Pamēģini citu malku moš. lai gan vienalga, ja liec sausu ābeli, tā pat jābūt temperatūrai.
Ieliec kūpinātavas bildi albūmā vai šeit!
Termometru nomaini. ja truba 1,30 piecdesmit grādu jābut pēc pāris minūtēm kā iekur.
copis, 23.oktobris 2018, 11:26
roku vajag iebāzt,paturēt, tad jau jūt.
1.30 metri?
Tur jau cepties vajadzētu.
ja kupinatava nevar uzkarset vairak par 50 gradiem kur meklejama vaina
11vecis1, 22.oktobris 2018, 17:30
a cik truba gara?
Termometru nomaini. ja truba 1,30 piecdesmit grādu jābut pēc pāris minūtēm kā iekur.
Esi mēģinājis sākumā kurināt ar kkādu priedi, kamēr panākta temperatūra un tad uz oglēm likt klāt ābeli/alksni? Dūms iet normāli cauri kūpinātavai?