Jēj, cik esmu nevīžīgs, no otra gala paskatījos datumus :) Izrādās 2008 tēma aizsākta :)
Sveiciens! Skatos šajā tēmā pēdējais ieraksts ir bijis 2008, tāpēc gribētos pacelt atpakaļ :) Esmu nesen sācis mājās kūpināt.. Tēma šeit ļoti gara un kas tās 100 lapas var izlasīt :)
Gribētos kāda kūpinātāja labu recepti aizņemties kā garšīgi nokūpināt kādu sivēna karbonādīti vai šķiņķīti. Ar pārējiem lopiem ir tā kā viss skaidrs, bet par sivēna karbonādi nekā.
Vairāk interesē laba sausā marināde priekš karbonādes.
Paldies un ne asakas :)
Paldies par padomiem!
Nopirku elektrisko apaļo kūpinātavu, bet lielo, pēc brīvdienām padalīšos pieredzē!
Elektriskā nav čamdīta, bet būtībā tā, ko liek uz uguns - tādā apakšā ieber lapukoka skaidas, vai smalkus zariņus, liek uz uguns, kaut vai dzīvoklī uz gāzes plīts un pucē vaļā. Nu ventilācijai virtuvē, protams, ka jābūt kārtībā :)
Klau Džeki!
Domāju pirkt kūpinātavu savam tētim, kā dāvanu dzimšanas dienā. Viņš dzīvo privātmājā, bet tas tips kuras es dēvētu par privātdzīvokļiem (mazs zemes pleķītis un no visām pusēm kaimiņi) Tāpēc esmu noskatījis elektronisko Kūpinātavu vai tādu kūpināšanas kasti ko var uzmest uz atklātas uguns vai grila. Vai jums ir kādam ir bijusi pieredze ar šādu produktu?
vēl var izmantot sausos priežu čiekurus,labi tur temperatūru un krāso ar labi,nav izteikti sīva piegarša kā ābelei,no lapeniekiem priekšroku dodu alksnim
Ss džeki piedāvā speciāli kūpināšanai dažādu koku sugu un dažādu frakciju atmizotas skaidas. Lielais maiss šķiet maksāja 20 e Baigi lēti naf, bet kvalitatīvi un Tavā gadījumā pietiks ilgam laikam.
Tas tā, viela pārdomām in informācijai.
Arvids8 paldies par info. Tieši tāda kā jūs tecāt ar izņemammu vannīti.
Ja tur ir izņemama vannīte,tad tā ir domāta taukiem,lai nepil apakšā un nedeg...Skaidas jāber zem vannītes,lai gruzd un dūmo.Mizas nav brīv lietot nekādas !Ar asu cirvīti sacērt sauju ābeles vai alkšņa skaidu,ir mēģināts arī osis,tam tāda cietāka garša...Galvenais nekurt baigo uguni un pāris reizes izvēdināt, 20-30 minūtēs zivis gatavas.
Sveiki. Ienācās tāda miniatūra zivju žāvētaviņa ko uz copi līdz var paņemt pāris zivis uz vietas ugunskurā nožāvēt. Apakšā viņai vanīte kur kādas mizas ko tādu salikt lai dūms būtu. Par to tad arī jautājums ko tur labāk likt? viens izteicās ka no alkšņu mizām būs rūgtas. Zivju žāvēšana nav sveša, bet šādi nav bijusi nekāda saskare
Ar kādām temperatūrām un laikiem darbojaties, kad kūpinat ar auksot kūpināšanu, temperatūru tīri regulējat ar dūmu vai izmantojat spuldzīti vai kādu citu el. pasākumu.
Paldies jau iepriekš.
Manuprāt, nesiltinātajai pie mazas vilkmes vēsā laikā varētu darva vairāk tecēt pa sienām. Negaršīgi, ja pamanās uzpilēt uz ēdamā.
Ja malka sausa, vilkme laba, domāju, ka problēmām nevajadzētu būt.
Skaidrs vīri paldies par abas principā viss skaidrs info pietiekoši vot interesē šīs lētākās kas ir piedāvājumos taipat ss.lv vai nesanāk vienkārši tā teikt par brendu pārmaksāt
man ir Abas 200L, liekas optimāls izmērs, ekonomiska malkas patēriņā,pluss ka kaste siltināta, viegli turēt temperatūru jebkuros apstākļos .
litrabols [05.11.18]: Sveiki kādas atsauksmes!?
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/smoked-foods/jimpo.html
Un ko varat pateikt par abas.lv kūpinātavām vai vērts maksāt to naudu
Čomam ir abas kūpinātava. Atsauksmes labas. Kvalitāte ok, nopakota, kurināmā patēriņš mazs, kompakta, pārvietojama. Kūpina visu ko. Pat šašliku pārs reizes tur cepa. Aukstā kūpināšana protams ar šamo nesanāks. Cena gan dikti sit pa kabatu. Es aiz sava skopuma, pats uzmūrēju pēc tā paša darbības principa.
Es lieku uz restes, starp resti un buti obligāti koka(kārkla) kociņi, lai nelīp pie restes. Kaut termometrs ir, izmantoju to tikai desām, zivij varētu būt ap 70 grādiem. Kūpinās nedaudz vairāk kā stundu, vai vairāk, atkarībā no laika apstākļiem. Tad kamēr butes vēl siltas lieku uz nepilnu stundu slēgtā traukā, kārtām liekot zivis un samērīgi kaisot sāli, tā daru tikai ar butēm, saldūdens zivīm sālīšana ir savādāka.
trokiis [25.10.18]: Labs vakars,
Kurš var izvest ātru apmācību kā kūpināt butes (kādos grādos un kā) - paredzēts karstā kūpināšana.
tā lai nesanāk uzvārīt.
Tā arī kūpini, lai neuzvāras kamēr gatava, cik sulīgu vai sausa, tas jau paša gaumē..