atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

comprex 29.12.18
Man kūp apmēram ~5h. Karstums varētu būt uz tiem 80, 90. Tas tā uz izjūtu un pieredzes, man termometrs vēl nav ierīkots :D Temp kāpinu pamazām, lai gaļa vienmērīgi uzsilst. Esmu atradis tā teikt vidusceļu, lai nav par daudz un nav par maz. Ja par daudz, tad gaļa vidū izsutīs, sevišķi šķiņķis, kur pamatā ir liesums. Savukārt, ja būs par maz, tad vidus nebūs izkūpinājies uz to laiku, un, ja parak lēni un ilgi čunčinās, tad gaļa rezultātā tiešām būs sausa. Jāmēģina katram pašam, kamēr atrod to savējo vispareizāko metodi.
EdgarsB 29.12.18
comprex [28.12.18]: Ar sauso nezinu vai labi savilksies, atkarīgs cik lieki gabali. Es taisu slapjo, ķiploks un sāls. Sāls tā, ka kartupelis uzpeld (nebūs par sāļu gala rezultātā), ķiploks pēc garšas. Turu 2 dienas. Man nekad šķiņķis sauss nav sanācis.
Skaidrs, ka katram tā dūmubůda citādāka, bet cik ilgi un aptuveni kādā karstumā šis tiek kūpināts?
comprex 28.12.18
Sayed [28.12.18]: Sveiciens! Skatos šajā tēmā pēdējais ieraksts ir bijis 2008, tāpēc gribētos pacelt atpakaļ :) Esmu nesen sācis mājās kūpināt.. Tēma šeit ļoti gara un kas tās 100 lapas var izlasīt :)
Gribētos kāda kūpinātāja labu recepti aizņemties kā garšīgi nokūpināt kādu sivēna karbonādīti vai šķiņķīti. Ar pārējiem lopiem ir tā kā viss skaidrs, bet par sivēna karbonādi nekā.
Vairāk interesē laba sausā marināde priekš karbonādes.
Paldies un ne asakas :)
Ar sauso nezinu vai labi savilksies, atkarīgs cik lieki gabali. Es taisu slapjo, ķiploks un sāls. Sāls tā, ka kartupelis uzpeld (nebūs par sāļu gala rezultātā), ķiploks pēc garšas. Turu 2 dienas. Man nekad šķiņķis sauss nav sanācis.
Domaataajs 28.12.18
Karbonādi un šķiņķiti labāk ietīt folijā un tad pa karsto ja tā gribās. Nu taukumiņu ar klāt vēlams.
Bet tā būs sauss, jo īpaši karbonāde. Nu vienīgi kakla karbonāde būs mazliet labāk. A var arī tā -sāls, maltie pipari, ķiploks mazliet lauru lapas. Noturēt labāk ilgāk kā nedēļu un tad pirms žāvēšanas dienas iemērkt uz nakti ūdenī. Ja ilgāk domāts glabāt, tad vēlams pārsālīt pēc nedēļas. Nu jāskatās, vai sāls ir izkususi.
stakets 28.12.18
Sayed [28.12.18]: Sveiciens! Skatos šajā tēmā pēdējais ieraksts ir bijis 2008, tāpēc gribētos pacelt atpakaļ :) Esmu nesen sācis mājās kūpināt.. Tēma šeit ļoti gara un kas tās 100 lapas var izlasīt :)
Gribētos kāda kūpinātāja labu recepti aizņemties kā garšīgi nokūpināt kādu sivēna karbonādīti vai šķiņķīti. Ar pārējiem lopiem ir tā kā viss skaidrs, bet par sivēna karbonādi nekā.
Vairāk interesē laba sausā marināde priekš karbonādes.
Paldies un ne asakas :)
Vienkāršākā sausā marināde- sarīvē ar sāli un saspied daudz kiploku klāt. Atstāj uz 3 dienām un gatavs. Tiesa karbonāde un skinkis būss sauss. Es parasti nemu cauraudzi.
Sayed 28.12.18
Jēj, cik esmu nevīžīgs, no otra gala paskatījos datumus :) Izrādās 2008 tēma aizsākta :)
Sayed 28.12.18
Sveiciens! Skatos šajā tēmā pēdējais ieraksts ir bijis 2008, tāpēc gribētos pacelt atpakaļ :) Esmu nesen sācis mājās kūpināt.. Tēma šeit ļoti gara un kas tās 100 lapas var izlasīt :)
Gribētos kāda kūpinātāja labu recepti aizņemties kā garšīgi nokūpināt kādu sivēna karbonādīti vai šķiņķīti. Ar pārējiem lopiem ir tā kā viss skaidrs, bet par sivēna karbonādi nekā.
Vairāk interesē laba sausā marināde priekš karbonādes.
Paldies un ne asakas :)
REdgars 12.12.18
Paldies par padomiem!
Nopirku elektrisko apaļo kūpinātavu, bet lielo, pēc brīvdienām padalīšos pieredzē!
dim 09.12.18
Klau Džeki!

Domāju pirkt kūpinātavu savam tētim, kā dāvanu dzimšanas dienā. Viņš dzīvo privātmājā, bet tas tips kuras es dēvētu par privātdzīvokļiem (mazs zemes pleķītis un no visām pusēm kaimiņi) Tāpēc esmu noskatījis elektronisko Kūpinātavu vai tādu kūpināšanas kasti ko var uzmest uz atklātas uguns vai grila. Vai jums ir kādam ir bijusi pieredze ar šādu produktu?



REdgars, 9.decembris 2018, 15:28


Ja domā par elektrisko, tad labāk paskaties, vai te lokāli nav pieejama apm. šāda: https://www.ebay.de/itm/XXL-Raucherofen-Edelstahl-Raucherschrank-Rauchertonne-Smoker-Kaltrauchern/222892912672?hash=item33e573f020:m:mHblE72FudENajG1ZqdseyQ:rk:3:pf:0

No ekonomiskajiem variantiem daudz maz OK ir šāda veida: https://www.ebay.de/itm/Raucherofen-Raucherschrank-Rauchertonne-Raucher-Grill-Ofen-Smoker-Thermometer-n/382476289532?epid=1538239494&hash=item590d5d05fc:g:sqwAAOSwBahVJNm8:rk:2:pf:0
(ieteicams tieši ar durtiņām, jo apaļajām grūtāk pielikt ogles un vispār procesa laikā manipulēt)
Mierīgi var izmantot arī kaimiņu tuvumā - man ir līdzīga, dūmus pietiekami var dabūt ar dažiem čiekuriem
Domaataajs 09.12.18
Elektriskā nav čamdīta, bet būtībā tā, ko liek uz uguns - tādā apakšā ieber lapukoka skaidas, vai smalkus zariņus, liek uz uguns, kaut vai dzīvoklī uz gāzes plīts un pucē vaļā. Nu ventilācijai virtuvē, protams, ka jābūt kārtībā :)
REdgars 09.12.18
Klau Džeki!

Domāju pirkt kūpinātavu savam tētim, kā dāvanu dzimšanas dienā. Viņš dzīvo privātmājā, bet tas tips kuras es dēvētu par privātdzīvokļiem (mazs zemes pleķītis un no visām pusēm kaimiņi) Tāpēc esmu noskatījis elektronisko Kūpinātavu vai tādu kūpināšanas kasti ko var uzmest uz atklātas uguns vai grila. Vai jums ir kādam ir bijusi pieredze ar šādu produktu?

ezers 11.11.18
vēl var izmantot sausos priežu čiekurus,labi tur temperatūru un krāso ar labi,nav izteikti sīva piegarša kā ābelei,no lapeniekiem priekšroku dodu alksnim
Fishmens 11.11.18
Ss džeki piedāvā speciāli kūpināšanai dažādu koku sugu un dažādu frakciju atmizotas skaidas. Lielais maiss šķiet maksāja 20 e Baigi lēti naf, bet kvalitatīvi un Tavā gadījumā pietiks ilgam laikam.
Tas tā, viela pārdomām in informācijai.
Edgars1982 11.11.18
Arvids8 paldies par info. Tieši tāda kā jūs tecāt ar izņemammu vannīti.
Arvids8 11.11.18
Ja tur ir izņemama vannīte,tad tā ir domāta taukiem,lai nepil apakšā un nedeg...Skaidas jāber zem vannītes,lai gruzd un dūmo.Mizas nav brīv lietot nekādas !Ar asu cirvīti sacērt sauju ābeles vai alkšņa skaidu,ir mēģināts arī osis,tam tāda cietāka garša...Galvenais nekurt baigo uguni un pāris reizes izvēdināt, 20-30 minūtēs zivis gatavas.
Edgars1982 11.11.18
Sveiki. Ienācās tāda miniatūra zivju žāvētaviņa ko uz copi līdz var paņemt pāris zivis uz vietas ugunskurā nožāvēt. Apakšā viņai vanīte kur kādas mizas ko tādu salikt lai dūms būtu. Par to tad arī jautājums ko tur labāk likt? viens izteicās ka no alkšņu mizām būs rūgtas. Zivju žāvēšana nav sveša, bet šādi nav bijusi nekāda saskare
Azverins 06.11.18
Ar kādām temperatūrām un laikiem darbojaties, kad kūpinat ar auksot kūpināšanu, temperatūru tīri regulējat ar dūmu vai izmantojat spuldzīti vai kādu citu el. pasākumu.

Paldies jau iepriekš.
EdgarsB 05.11.18
Manuprāt, nesiltinātajai pie mazas vilkmes vēsā laikā varētu darva vairāk tecēt pa sienām. Negaršīgi, ja pamanās uzpilēt uz ēdamā.
Ja malka sausa, vilkme laba, domāju, ka problēmām nevajadzētu būt.
litrabols 05.11.18
Skaidrs vīri paldies par abas principā viss skaidrs info pietiekoši vot interesē šīs lētākās kas ir piedāvājumos taipat ss.lv vai nesanāk vienkārši tā teikt par brendu pārmaksāt
usis 05.11.18
man ir Abas 200L, liekas optimāls izmērs, ekonomiska malkas patēriņā,pluss ka kaste siltināta, viegli turēt temperatūru jebkuros apstākļos .

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs