Sveiki.
Tātad beidzot sańēmos uztaisīt kūpinātavu..Teorija tāda,ka būs metāla dūmvads un metāla skapis kūpinājamiem produktiem..
Visa konstrukcija tiks apmūrēta ar laukakmeńiem(lai nebojā skatu dārzā).
Jautājums zinātājiem - Kāds būtu vislabākais materiāls siltumizolācijai,ar ko siltināt konstrukciju?
Aldissan, 31.marts 2019, 18:22
Putoplasts.
Sveiki.
Tātad beidzot sańēmos uztaisīt kūpinātavu..Teorija tāda,ka būs metāla dūmvads un metāla skapis kūpinājamiem produktiem..
Visa konstrukcija tiks apmūrēta ar laukakmeńiem(lai nebojā skatu dārzā).
Jautājums zinātājiem - Kāds būtu vislabākais materiāls siltumizolācijai,ar ko siltināt konstrukciju?
Es pirms ziemas svētkiem nopirku Muurikka kūpinātavu, uzdāvināju sencim, ir ļoti apmierināts.
Viņam patīk, ka nekas nav jāčakarējas tikai kontaktā jāieliek. Saka, ka garšīgi vis sanāk.
Šādu nopirku:
Kādas ir atsauksmes par muurikka elektriskajām kūpinātavām? Skatos uz abām cilindra veida, un ir doma vienu no tām paņemt. Varbūt ir kāds labāks variants?
Naits [07.01.19]: Kādas viņiem cenas salīdzinot ar abas izstrādājumiem? Mājaslapā nav.
Facebook ir.
Kādas viņiem cenas salīdzinot ar abas izstrādājumiem? Mājaslapā nav.
Niezers [06.01.19]: Sveiki. Ir doma nopirkt kūpinātava no metinājumi.lv.
Ir kādas atsauksmes par šo izgatavotāju?
Ir tikai dažreiz būts klāt kad kāds cits kūpina tāpēc varbūt kāds var dot padomus kā to labāk darīt? Malka(sausā vai slapja) temperatūra marinādes utt.
Paldies
Pag. Kūpinātava tā būs viena tēma un malka un marināde tā būs jau cita tēma. Marinādei nav ne kāda sakara ar šo vai citu kūpinātavu.
Pati kūpinātava izskatās ok. Man pašam ir mūrētā, bet čomam ir abas kūpinātava, kas ir dikti līdzīga šai. Ļoti apmierināts. Ekonomiska un labi gatavojas. Aukstais kūpinājums protams nespīd, vet karstais sanāk pat ļoti ok.
Sveiki. Ir doma nopirkt kūpinātava no metinājumi.lv.
Ir kādas atsauksmes par šo izgatavotāju?
Ir tikai dažreiz būts klāt kad kāds cits kūpina tāpēc varbūt kāds var dot padomus kā to labāk darīt? Malka(sausā vai slapja) temperatūra marinādes utt.
Paldies
Otrādi griešanai gan neredzu jēgu, ja silda līdz tiem 80 grādiem. Tauki pakūst, bet nekur prom netek.
EdgarsB, 29.decembris 2018, 19:53
Tur tad vajag tikai uzkarsēt lai iziet cauri tas siltums un pēc tam tur vēsāku lai tikai žūtu, nevis karsētos.
Varianti katram žāvētājam savi, bet arī lieli meistari ir sataisījusi tā, ka vienā galā ir tauki, otrā sausums. Arī ar vārīšanu.
Domaataajs [29.12.18]: Tā varētu būt. Citreiz arī desas pavāra pa starpu un tad žāvē tālāk. Desas ari mēdz apgrozīt, lai tauki nekrājas vienā galā.
Par vārīśanu arī biju iepriekš dzirdējis. Vairāk ņemšanās, bet vajadzētu kautkad izmēğināt.
Otrādi griešanai gan neredzu jēgu, ja silda līdz tiem 80 grādiem. Tauki pakūst, bet nekur prom netek.
Tā varētu būt. Citreiz arī desas pavāra pa starpu un tad žāvē tālāk. Desas ari mēdz apgrozīt, lai tauki nekrājas vienā galā.
Kautkur izlasīju, ka desas kūpinot pareizā temperatūra (laikam max 80gr) esot tad,kad tauku pile karājas pie desas, bet nekrīt lejā.
Cauraugušam gaļas gabalam gan jau, ka līdzīgi.
Sākumā uzdzen grādus un tad kad sākas tā kā tūlīt tecēs tauki, tad mazina temperatūru. Diena aiziet.
Viss uz izjūtām.
Es gaļu kūpinu max līdz 70 grādiem. Jau pie 70 gr tauks tek ārā un gaļa paliek sausāka. Es cenšos turēt ap 60 gr ne vairāk un kūpinu apm 6 stundas. Sanāk dikti laba!
Termometrs šajā pasākumā, manuprāt, ir obligāts.
Man kūp apmēram ~5h. Karstums varētu būt uz tiem 80, 90. Tas tā uz izjūtu un pieredzes, man termometrs vēl nav ierīkots :D Temp kāpinu pamazām, lai gaļa vienmērīgi uzsilst. Esmu atradis tā teikt vidusceļu, lai nav par daudz un nav par maz. Ja par daudz, tad gaļa vidū izsutīs, sevišķi šķiņķis, kur pamatā ir liesums. Savukārt, ja būs par maz, tad vidus nebūs izkūpinājies uz to laiku, un, ja parak lēni un ilgi čunčinās, tad gaļa rezultātā tiešām būs sausa. Jāmēģina katram pašam, kamēr atrod to savējo vispareizāko metodi.
comprex [28.12.18]: Ar sauso nezinu vai labi savilksies, atkarīgs cik lieki gabali. Es taisu slapjo, ķiploks un sāls. Sāls tā, ka kartupelis uzpeld (nebūs par sāļu gala rezultātā), ķiploks pēc garšas. Turu 2 dienas. Man nekad šķiņķis sauss nav sanācis.
Skaidrs, ka katram tā dūmubůda citādāka, bet cik ilgi un aptuveni kādā karstumā šis tiek kūpināts?
Sayed [28.12.18]: Sveiciens! Skatos šajā tēmā pēdējais ieraksts ir bijis 2008, tāpēc gribētos pacelt atpakaļ :) Esmu nesen sācis mājās kūpināt.. Tēma šeit ļoti gara un kas tās 100 lapas var izlasīt :)
Gribētos kāda kūpinātāja labu recepti aizņemties kā garšīgi nokūpināt kādu sivēna karbonādīti vai šķiņķīti. Ar pārējiem lopiem ir tā kā viss skaidrs, bet par sivēna karbonādi nekā.
Vairāk interesē laba sausā marināde priekš karbonādes.
Paldies un ne asakas :)
Ar sauso nezinu vai labi savilksies, atkarīgs cik lieki gabali. Es taisu slapjo, ķiploks un sāls. Sāls tā, ka kartupelis uzpeld (nebūs par sāļu gala rezultātā), ķiploks pēc garšas. Turu 2 dienas. Man nekad šķiņķis sauss nav sanācis.
Karbonādi un šķiņķiti labāk ietīt folijā un tad pa karsto ja tā gribās. Nu taukumiņu ar klāt vēlams.
Bet tā būs sauss, jo īpaši karbonāde. Nu vienīgi kakla karbonāde būs mazliet labāk. A var arī tā -sāls, maltie pipari, ķiploks mazliet lauru lapas. Noturēt labāk ilgāk kā nedēļu un tad pirms žāvēšanas dienas iemērkt uz nakti ūdenī. Ja ilgāk domāts glabāt, tad vēlams pārsālīt pēc nedēļas. Nu jāskatās, vai sāls ir izkususi.
Sayed [28.12.18]: Sveiciens! Skatos šajā tēmā pēdējais ieraksts ir bijis 2008, tāpēc gribētos pacelt atpakaļ :) Esmu nesen sācis mājās kūpināt.. Tēma šeit ļoti gara un kas tās 100 lapas var izlasīt :)
Gribētos kāda kūpinātāja labu recepti aizņemties kā garšīgi nokūpināt kādu sivēna karbonādīti vai šķiņķīti. Ar pārējiem lopiem ir tā kā viss skaidrs, bet par sivēna karbonādi nekā.
Vairāk interesē laba sausā marināde priekš karbonādes.
Paldies un ne asakas :)
Vienkāršākā sausā marināde- sarīvē ar sāli un saspied daudz kiploku klāt. Atstāj uz 3 dienām un gatavs. Tiesa karbonāde un skinkis būss sauss. Es parasti nemu cauraudzi.