Paldies par ieteikumiem :)
Par dārzeņiem arī piekrītu - nesen sanāca dārzeņu zupa un zivi nejuta :D
Labs izklausās Bralisa variants - pilnīgi siekala notecēja!
Un tas sacepums arī būs jaizmēģina!!
Tiešām paldies :)
Zirgzobiem labākā pagatavošanas recepte(copes comrāds,speciāli,gāja mainīt laba izmēra asarus pret sīčiem):Notīra,nogriež galvas un kārto “pīlē”.Pīli ieziež ar sviestu.Kārta asarīšu,pārkaisa sāli,piparus.Plāna kārta zeltaini apceptu sīpolu.Ta kārt pa kārtai līdz “pīle” pilna.Vāku virsū un liek cepeškrāsnī.Viņš lika krāsnī uz kvēlojošām oglēm.Gatavo lēni un ilgi. Galaprodukts fantastisks.Ēd,kaut ar karoti arī aukstu.Asakas kā šprotēm.
Par tām zupiņām runājot. Savulaik no ķīniešiem iemācījos. Viņiem populāras ir daudz garšu zupas. T.i. zupā var būt gan gaļa ,gan kāds dārzenītis,gan jūras veltes ,gan sēnes . Pati fiška ir tajā ka svarīgi izvēlēties pamatbuljonu ar kādu garšu tas būs - bet nevar pārspīlēt - garšai jābūt tikai sajūtamai . Piem zivju buljoniņš. Nepārspēlēt . Lai ir tikai zivs garša un aroms. Visu pārējo gatavo atsevišķos traukos - sēnes atseviķi ,garneles atsevišķi , pupiņas , zirņus ,vienalga ko - visu atsevišķi . Tad visu saliek pamatbuljonā - vairs nevāra ,uzreiz liek galdā . Jūt pamatbuljoniņu , pie sakošļāšanas katra sastāvdaļa uzreiz dod savu garšu un nomāc buljonu.
Mēs visu sapidžinam vienā katlā - viss pazaudē savu garšu + pieliekam vēl krējumu - kas vispār neitralizē visas garšas . Paprovējiet šādi kā rakstīju,
Vasarā uztaisīju oriģinālu sēņu ,zivju,garneļu zupiņu liellopu buljonā. Zivtiņas noriskēju - un teikšu ka super izdevās nokopēju kā ķīnā ēdu. Ķīnā bij zupā kaut kādas maziņas -apm 2-3cm kaut kādas baltas zivtiņas , es ar sačoku sasmēlu gaujas mini mailītes un savārīju zupiņā . Sanāca super . Ļoti izteikta 4 garšu zupa bij .
Ja ir, kad zupa gandrīz gatava, var kādu dillīti, pētersīlu iegriezt..
shmidzis [20.01.19]: edzuss2 [19m]: Domaataajs [19m]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!Es parasti sametu zivis katlā ar ūdeni, pielieku sīpolu, kādu laurulapu, smaržīgo un melno piparu, sāli, vāru līdz sanāk buljons, tad zivis uz sķīvja lai padziest un var nolasīt zivs gaļu zupai, tad nokāš cair sietu buljonu un katlā ar tīro buljonu liek nolobīto zivi, sagrieztu kartupeli, burkānu, var papriku, mazliet tomātu pielikt, citrona mīkstumu mazliet, kas nu kuram vairāk tīk un tad līdz gatavi dārzeņi. Klāt mazliet krējumu un stopariku...
Stopariku iekšķīgi mevis zupā :)
edzuss2 [20.01.19]: Domaataajs [19m]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!
Es parasti sametu zivis katlā ar ūdeni, pielieku sīpolu, kādu laurulapu, smaržīgo un melno piparu, sāli, vāru līdz sanāk buljons, tad zivis uz sķīvja lai padziest un var nolasīt zivs gaļu zupai, tad nokāš cair sietu buljonu un katlā ar tīro buljonu liek nolobīto zivi, sagrieztu kartupeli, burkānu, var papriku, mazliet tomātu pielikt, citrona mīkstumu mazliet, kas nu kuram vairāk tīk un tad līdz gatavi dārzeņi. Klāt mazliet krējumu un stopariku...
edzuss2 [20.01.19]: Vīri, padalās lūdzu ar info un receptēm kā pagatavot gardu zivju zupu :)
Zupas izlases asarīši ir!
Kā jūs gatavojat?
Par dārzeņiem domātājam taisnība, kā arī lai buljonā netiktu kāda lieka asaka zivis var likt marlē, tad būsi drošs, ka buljons būs tīrs.. Bet paskaties netā, māte google Tev iedos daudz un dažādus variantus! Labu apetīti
Domaataajs [20.01.19]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.
Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!
cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.
Vīri, padalās lūdzu ar info un receptēm kā pagatavot gardu zivju zupu :)
Zupas izlases asarīši ir!
Kā jūs gatavojat?
bums [26.04.09]: atmiņā atsaucas viena lieta par zivju sālīšanu pēc kūpināšanas
Viena čigāniete atnesa kūpinātas reņģes, mans vectēvs pagaršoja un teica ,ka nav sāls.Viņa paķēra reņģes un izskrēja ārā .Es puišels būdams vēroju ko ši dara -Viņa uzrāva brunčus pamīza uz reņģem un nesa atpakaļ.Tā bija pēdējā reize mūžā ,kad mans vectēvs no čigāniem pirka zivis;))))
:D :D :D
Manas receptes iznakums, kas bija gaja uz ziemassvetku galda. Tas ir pirmais attīrīšanas proces un tad ūdenī. Neesmu no tiem lielājiem visu jafotogrāfē tapēc ir tikai vidus stadija! Skardināju pats sevi
Atvaino sito ieraudzij tik tagad,
kur velos vin vez vel dabu?
Vai ta sis jau negul?
Šogad pienākums man taisīt 31 pie sevis!
Pirmo reizi nežēlosim nekam, ka nekā mammai tieši arī apaļi 70, jaunais gads!
Nolēmām https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/fdngb.html?0.8097859504048741
Mans jautājums puikas vai Rīgā centraltirgū ir arī dilles vēl piejamas?
Jo Dobele ej kur gribi nav..
Kāds varbut var padalīties ar kādu knifu,izņemot sali un diles?
Mareens, 28.decembris 2017, 16:10
vo jus i trak, 29 decembri runa par dillem un veziem, kur jus velos nokers vezus 29 decembri??
Šie ir labi, galvenais ir nepirkt Sky veikala vot tos vai ari jau izvaritos saldetos ķīniešu, tie visi garšo pēc.. Aptuveni kā Optima līnijas visi produkti, tu jūti kaut kur tāluma to garšu,bet nekā!
Pirku no šī cilvēka uz ziemassvētkiem! Tev 100 būs vajadzīgs vai nu liels katls vai vairākas vārīšanas reizes.No sākuma 5minūtes pavāri tikai sāls ūdeni, lai tie netīrumi izvelkās uzreiz laukā. Tad jaunu ūdeni, sali, diles,sīpolo vāri 20min bulijonu un tad vēžus iekšā, galvenais cik vien dauz vari ņem nost putas ar kā zupas kad vāri. Es neesmu līdz šim ēdis neko labāku par varītu vēzi savā mūžā! Nejau velti to sauc bagatnieku ēdienu!
Tagad, visticamākais, ka LV tādas nevarēsi iegādāties, starp citu, vajadzētu vēl vairāk nobriedušākas, tādas, kam jau sēkliņas ir parādījušas.
Liec tās pāšas RIMI, bet tā pavairāk. Varbūt arī parakājies garšvielu plauktā, paņem kaltētās, tās reizēm ir tīri nekas, tikai smalki samaltas gan. Varbūt kādu fenheli pamēģini pielikt klāt ja ir.
Un Ķīnas ķiploki tiešām ir sū... Pēdējais variants attiecībā uz ķiplokiem pēc līdzšinējās pieredzes.
Es nesaku, ka tās ir sliktas, bet vai 100 vēžiem es iešu un pirkšu RIMI dilles, visur tiek uztverts ka vajag
http://g3.delphi.lv/images/pix/659x380/w09G9zVUDfo/dilles-45742360.jpg
Tapēc to ko es prasu ir vai iespēja iegadaties tādas kaut kur? Un ja nav tad varbūt kāds var ieteikt kā labāk! Es nekad šito nevaru saprast, vienmēr kad kāds kaut ko pajautā tā uzreiz ka aitu vilku barā! Nauda izmesta,tas, šitas.
Kapēc vasarā laivojot parasts kušķītis parastu diļļu der, bet ziemā pēķšņi tās ir "tās salātu dilles"? Rītiņš arī šitā gvelž par Ķīnas ķiplokiem - galīgi neīsti ķiploki. Ja tev tas vēžu buljons būs negaršīgs, tad arī paši vēži tādi būs. Tādēļ nežmiedzies un šovakar uztaisi no Rimi dillēm tādu buljonu, lai pats par sevi tas ir dievīgs - tad arī vēži tādi būs.
Obligáti ir japieliek arí nátres,ja ir iespéjams.
Daudzi to nezina.Lieto tikai transportéjot vézjus vai zivis.Vajag arí katlá likt.Garsha bús pavisam labáka.
Par alu un cukuru arí ir taisníba.Zviedri to dara.