Putoplastu līdz kādiem 80 grādiem var karsēt un nekas nesmirdēs :) bet principā es nesapratu jautājuma būtību. Bez vates ir vēl kādas versijas? Keramzīts varbūt?
Ir plāns renovēt veco kūpinātavas kasti, kā ir ar to siltināšanu, modes lieta vai vajadzība, kūpināts tiek sev no pavasara līdz rudenim.
Paldies.
EdgarsB [01.04.19]: Sveiki.
Tātad beidzot sańēmos uztaisīt kūpinātavu..Teorija tāda,ka būs metāla dūmvads un metāla skapis kūpinājamiem produktiem..
Visa konstrukcija tiks apmūrēta ar laukakmeńiem(lai nebojā skatu dārzā).
Jautājums zinātājiem - Kāds būtu vislabākais materiāls siltumizolācijai,ar ko siltināt konstrukciju?
Aldissan, 31.marts 2019, 18:22
Putoplasts.
Tev 1.aprīlis galvā?! :))))))))
Ja gribi lai tek polistirola strautiņi,tad liec putuplastu.Ar akmens vati nekļūdīsies...
Arvids8, 1.aprīlis 2019, 11:36
Tu vēl patīkamo aromātu aizmirsi pieminēt...
Ja gribi lai tek polistirola strautiņi,tad liec putuplastu.Ar akmens vati nekļūdīsies...
Sveiki.
Tātad beidzot sańēmos uztaisīt kūpinātavu..Teorija tāda,ka būs metāla dūmvads un metāla skapis kūpinājamiem produktiem..
Visa konstrukcija tiks apmūrēta ar laukakmeńiem(lai nebojā skatu dārzā).
Jautājums zinātājiem - Kāds būtu vislabākais materiāls siltumizolācijai,ar ko siltināt konstrukciju?
Aldissan, 31.marts 2019, 18:22
Putoplasts.
Sveiki.
Tātad beidzot sańēmos uztaisīt kūpinātavu..Teorija tāda,ka būs metāla dūmvads un metāla skapis kūpinājamiem produktiem..
Visa konstrukcija tiks apmūrēta ar laukakmeńiem(lai nebojā skatu dārzā).
Jautājums zinātājiem - Kāds būtu vislabākais materiāls siltumizolācijai,ar ko siltināt konstrukciju?
Es pirms ziemas svētkiem nopirku Muurikka kūpinātavu, uzdāvināju sencim, ir ļoti apmierināts.
Viņam patīk, ka nekas nav jāčakarējas tikai kontaktā jāieliek. Saka, ka garšīgi vis sanāk.
Šādu nopirku:

Kādas ir atsauksmes par muurikka elektriskajām kūpinātavām? Skatos uz abām cilindra veida, un ir doma vienu no tām paņemt. Varbūt ir kāds labāks variants?
Naits [07.01.19]: Kādas viņiem cenas salīdzinot ar abas izstrādājumiem? Mājaslapā nav.
Facebook ir.
Kādas viņiem cenas salīdzinot ar abas izstrādājumiem? Mājaslapā nav.
Niezers [06.01.19]: Sveiki. Ir doma nopirkt kūpinātava no metinājumi.lv.
Ir kādas atsauksmes par šo izgatavotāju?
Ir tikai dažreiz būts klāt kad kāds cits kūpina tāpēc varbūt kāds var dot padomus kā to labāk darīt? Malka(sausā vai slapja) temperatūra marinādes utt.
Paldies
Pag. Kūpinātava tā būs viena tēma un malka un marināde tā būs jau cita tēma. Marinādei nav ne kāda sakara ar šo vai citu kūpinātavu.
Pati kūpinātava izskatās ok. Man pašam ir mūrētā, bet čomam ir abas kūpinātava, kas ir dikti līdzīga šai. Ļoti apmierināts. Ekonomiska un labi gatavojas. Aukstais kūpinājums protams nespīd, vet karstais sanāk pat ļoti ok.
Sveiki. Ir doma nopirkt kūpinātava no metinājumi.lv.
Ir kādas atsauksmes par šo izgatavotāju?
Ir tikai dažreiz būts klāt kad kāds cits kūpina tāpēc varbūt kāds var dot padomus kā to labāk darīt? Malka(sausā vai slapja) temperatūra marinādes utt.
Paldies
Otrādi griešanai gan neredzu jēgu, ja silda līdz tiem 80 grādiem. Tauki pakūst, bet nekur prom netek.
EdgarsB, 29.decembris 2018, 19:53
Tur tad vajag tikai uzkarsēt lai iziet cauri tas siltums un pēc tam tur vēsāku lai tikai žūtu, nevis karsētos.
Varianti katram žāvētājam savi, bet arī lieli meistari ir sataisījusi tā, ka vienā galā ir tauki, otrā sausums. Arī ar vārīšanu.
Domaataajs [29.12.18]: Tā varētu būt. Citreiz arī desas pavāra pa starpu un tad žāvē tālāk. Desas ari mēdz apgrozīt, lai tauki nekrājas vienā galā.
Par vārīśanu arī biju iepriekš dzirdējis. Vairāk ņemšanās, bet vajadzētu kautkad izmēğināt.
Otrādi griešanai gan neredzu jēgu, ja silda līdz tiem 80 grādiem. Tauki pakūst, bet nekur prom netek.
Tā varētu būt. Citreiz arī desas pavāra pa starpu un tad žāvē tālāk. Desas ari mēdz apgrozīt, lai tauki nekrājas vienā galā.
Kautkur izlasīju, ka desas kūpinot pareizā temperatūra (laikam max 80gr) esot tad,kad tauku pile karājas pie desas, bet nekrīt lejā.
Cauraugušam gaļas gabalam gan jau, ka līdzīgi.
Sākumā uzdzen grādus un tad kad sākas tā kā tūlīt tecēs tauki, tad mazina temperatūru. Diena aiziet.
Viss uz izjūtām.
Es gaļu kūpinu max līdz 70 grādiem. Jau pie 70 gr tauks tek ārā un gaļa paliek sausāka. Es cenšos turēt ap 60 gr ne vairāk un kūpinu apm 6 stundas. Sanāk dikti laba!
Termometrs šajā pasākumā, manuprāt, ir obligāts.