atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Domaataajs 14.05.19
kādi 20 cm derētu, var resnāku ja garāku plānots
balalashka 14.05.19
Paldies par padomiem.
Kādu diametru izmantot, nevaru atrast kādus lieto.
davidsonsd 13.05.19
balalashka [13.05.19]: Sveiki.
Interesē kādu trubu var izmantot aukstajai kūpinātavai no kurtuves līdz kūpinatavai,vai keramiskais dūmvads der,ko jūs paši izmantojat?
Aizbrauc uz depo nopērc nerūsējošā tērauda skursteņa trubas(tirgojas pa metram) neizrūsēs, neizdegs,būs praktiski mūžīgas.
Sveiki.
Interesē kādu trubu var izmantot aukstajai kūpinātavai no kurtuves līdz kūpinatavai,vai keramiskais dūmvads der,ko jūs paši izmantojat?

balalashka, 13.maijs 2019, 20:29

Var jau pa taisno pie kūpinātavas piemontēt dūmu ģeneratoru un nekāda truba nav vajadzīga. Gribi karsto - kurini ar malku, gribi auksto - darbini ģeneratoru, viens otram netraucē.
Domaataajs 13.05.19
Sveiki.
Interesē kādu trubu var izmantot aukstajai kūpinātavai no kurtuves līdz kūpinatavai,vai keramiskais dūmvads der,ko jūs paši izmantojat?

balalashka, 13.maijs 2019, 20:29


Tāda kura nedeg un no kuras visādas gāzes un smaržas karstumā nenāk ārā.
Pamatā melnā metāla cik dzirdēts. Bet var aŗī ķieģeļu tuneli taisīt.
balalashka 13.05.19
Sveiki.
Interesē kādu trubu var izmantot aukstajai kūpinātavai no kurtuves līdz kūpinatavai,vai keramiskais dūmvads der,ko jūs paši izmantojat?
1.5-2 st

Fishmens, 11.maijs 2019, 11:07[/quote]
Paldies! Svētdien laidīšu uz Mangaļsalas molu, ceru ka kūpiņam dabūšu. Pagājušo svētdien Bolderājas molā savilktās beidzu smeķēt tikai ceturtdien.
Fishmens 11.05.19
kamparspirts [11.05.19]: kamparspirts [Vakar]: Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi un recepti reņģu kūpināšanā.Es reņģes pirms kūpināšanas, spainī nedaudz iesālu un paturu kādas 30 min. Zinu, ka citi sāli jaisa reņģēm virsū pēc kūpināšanas. Esmu tā mēģinājis, nesanāca, kā gribētos. Tad noskaloju un caur aci duru uz iesmiem. Tālāk reņģei ir ļoooti svarīgi viņu pirms kūpināšanas apžāvēt, lai apžūst un apvelkas, jo no tā ir atkarīgs vai tā zivs kūpinot turēsies uz iesma vai kritīs nost. Sākotnēji daudz šitā aizgāja miskastē.
Es parasti iesmus ar reņģēm salieku kūpinātavā, durvis atstāju atvērtas un uz mazas uguns dūmoju to kūpinātavu. Tas proces iet līdz pat stundai.
Kad reņģes apvilkušās, tad taisu durvis ciet un kūpinu apm 50-60 gr, kamēr paliek zeltainas. Procesā, protams, pa kādai var nodegustēt, lai saprastu gatavības pakāpi. Ļoti svarīgi, manuprāt, ir nepārcensties ar temperatūru, ar domu, ka sanāks labāk vai ātrāk. Man ir sanācis šādi pārcensties un zivs paliek kā salmi.
Beigās, kad ņemu nost, ja prasās, uzkaisu vēl nedaudz sāli pa virsu.

Fishmens, 11.maijs 2019, 09:56
Cik ilgi Tu apmēram kūpini?
Apm 1.5-2 st
kamparspirts [Vakar]: Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi un recepti reņģu kūpināšanā.Es reņģes pirms kūpināšanas, spainī nedaudz iesālu un paturu kādas 30 min. Zinu, ka citi sāli jaisa reņģēm virsū pēc kūpināšanas. Esmu tā mēģinājis, nesanāca, kā gribētos. Tad noskaloju un caur aci duru uz iesmiem. Tālāk reņģei ir ļoooti svarīgi viņu pirms kūpināšanas apžāvēt, lai apžūst un apvelkas, jo no tā ir atkarīgs vai tā zivs kūpinot turēsies uz iesma vai kritīs nost. Sākotnēji daudz šitā aizgāja miskastē.
Es parasti iesmus ar reņģēm salieku kūpinātavā, durvis atstāju atvērtas un uz mazas uguns dūmoju to kūpinātavu. Tas proces iet līdz pat stundai.
Kad reņģes apvilkušās, tad taisu durvis ciet un kūpinu apm 50-60 gr, kamēr paliek zeltainas. Procesā, protams, pa kādai var nodegustēt, lai saprastu gatavības pakāpi. Ļoti svarīgi, manuprāt, ir nepārcensties ar temperatūru, ar domu, ka sanāks labāk vai ātrāk. Man ir sanācis šādi pārcensties un zivs paliek kā salmi.
Beigās, kad ņemu nost, ja prasās, uzkaisu vēl nedaudz sāli pa virsu.

Fishmens, 11.maijs 2019, 09:56

Cik ilgi Tu apmēram kūpini?
Fishmens 11.05.19

Kaut kā šādi...
Fishmens 11.05.19
kamparspirts [10.05.19]: Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi un recepti reņģu kūpināšanā.
Es reņģes pirms kūpināšanas, spainī nedaudz iesālu un paturu kādas 30 min. Zinu, ka citi sāli jaisa reņģēm virsū pēc kūpināšanas. Esmu tā mēģinājis, nesanāca, kā gribētos. Tad noskaloju un caur aci duru uz iesmiem. Tālāk reņģei ir ļoooti svarīgi viņu pirms kūpināšanas apžāvēt, lai apžūst un apvelkas, jo no tā ir atkarīgs vai tā zivs kūpinot turēsies uz iesma vai kritīs nost. Sākotnēji daudz šitā aizgāja miskastē.
Es parasti iesmus ar reņģēm salieku kūpinātavā, durvis atstāju atvērtas un uz mazas uguns dūmoju to kūpinātavu. Tas proces iet līdz pat stundai.
Kad reņģes apvilkušās, tad taisu durvis ciet un kūpinu apm 50-60 gr, kamēr paliek zeltainas. Procesā, protams, pa kādai var nodegustēt, lai saprastu gatavības pakāpi. Ļoti svarīgi, manuprāt, ir nepārcensties ar temperatūru, ar domu, ka sanāks labāk vai ātrāk. Man ir sanācis šādi pārcensties un zivs paliek kā salmi.
Beigās, kad ņemu nost, ja prasās, uzkaisu vēl nedaudz sāli pa virsu.
Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi un recepti reņģu kūpināšanā.
Es savu uztaisīju no nerūsējošā tērauda, bet lai katru reizi nevajadzētu tīrīt klāju iekšā folliju.
Fishmens 09.05.19
Azverins [09.05.19]: Vai no bleķa var taisīt tauku pannu, nav iekšā kaut kāda pievienotā vērtība kā cinkotajiem būru režģiem?

Paldies.
Es no skārda izlocīju tauku pannu. Nav ne vainas!
Azverins 09.05.19
Vai no bleķa var taisīt tauku pannu, nav iekšā kaut kāda pievienotā vērtība kā cinkotajiem būru režģiem?

Paldies.
zaraza 19.04.19
Varētu padomāt, ka bleķiniece ir tās veselīgākās!

urmaas, 19.aprīlis 2019, 11:15


Kāda hren atšķirība :) Pēc officiālajām analīzēm visdrizāk tas, kas nāk ārā no jebkuras mūsu sadzīves kūpinātavas, ir ķīmiskais ierocis :) Benzopriēns, kancereogēni, kvēpi, darva utt. , evropa šokā :) Tikai mūsu senči ne vella par to nezināja un ēda gardu muti :) Ja sanāk garšīgi, tad pilnīgi pofig no kāda materiāla tā kupinātava...
urmaas 19.04.19
Varētu padomāt, ka bleķiniece ir tās veselīgākās!
Manā kūpinātavā siltumu dod 2,5kw tens, bet dūms no dūmu ģeneratora. Atklātas uguns tur nav.
Murdinjs 19.04.19
Visam ir savs beigu ceļš,pretīm mūžībai.;)
zobrats 19.04.19
Jā, līdz brīdim, kad nokūp ar visu kūpināmo saturu :). Agri vai vēlu lielākā daļas kocinieces aiziet šito ceļu.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs