Brencis21 [30.08.19]: EdgarsB [Vakar]: Brenci, neturi sveci zem pūra, padalies kā gatavot un no kurienes tā smaka.
Es gatavot vispār neprotu.To no kurienes tā smaka, jau tev vajag pastāstīt un cik kādas dūņas esi ēdis? Ja reiz pat negatavo!
:)))
Ģeniāla atbilde. paldies par padomu.
man ābele liekas rūgtāka par alksni,mazāk sūrs būs ja izmanto sausu,pašās beigās krāsai var zaļu ,ļoti labi ir sausi priežu čiekuri,var pat sausas priežu ēveļskaidas(ik pa brīdim mitrinot)
Arvids8 [30.08.19]: Manā kastē apakšējā rinda ir ap 10cm augstumā,skaidas(ar cirvi satestas) beru apm. 3 saujas,jāuzpasē uguns,lai nepiedeg, siltā laikā 40-50 min. gatavs. Pa starpām 2x izvēdinu... Visi ēd ņurrādami... Vēlreiz iesaku lietot ābeli.
Kur lai pilsētnieki ņem to ābeli?
Manā kastē apakšējā rinda ir ap 10cm augstumā,skaidas(ar cirvi satestas) beru apm. 3 saujas,jāuzpasē uguns,lai nepiedeg, siltā laikā 40-50 min. gatavs. Pa starpām 2x izvēdinu... Visi ēd ņurrādami... Vēlreiz iesaku lietot ābeli.
Kūpinātavās, kur ir mazs attālums starp produktu un skaidām, parasti sanāk ar rūgtuma piegaršu. Var mēģināt mazak likt skaidas un būs cits rezultats.
Kengurs24 [30.08.19]: ass [14:15]: Saskatijos YouTubi uzbuveju atro zavetavu no veca katla,produkija parugta,ko daru nepareizi?Tur katrs kautko savadaku saka to mitras skaidas to sausas?Ar zaļu nekas labs nebūs ....melns un rūgts un ļoti neveselīgs...visam jābūt sausam,arī zivs ir jānosusina
Pēc ES standartiem, neviens mājas kūpinājumslv nav ,, labs un veselīgs,,.
ass [30.08.19]: Saskatijos YouTubi uzbuveju atro zavetavu no veca katla,produkija parugta,ko daru nepareizi?Tur katrs kautko savadaku saka to mitras skaidas to sausas?
Ar zaļu nekas labs nebūs ....melns un rūgts un ļoti neveselīgs...visam jābūt sausam,arī zivs ir jānosusina
EdgarsB [30.08.19]: Brenci, neturi sveci zem pūra, padalies kā gatavot un no kurienes tā smaka.
Es gatavot vispār neprotu.
To no kurienes tā smaka, jau tev vajag pastāstīt un cik kādas dūņas esi ēdis? Ja reiz pat negatavo!
:)))
Laikam zaļas un ar mizu....Zaļš baltalksnis pat bez mizas būs rūgts,melnalksnis jau labāk,bet vislabāk ābele,bumbiere,ķirsis sveķains,labāk ne...Es lietoju ābeli ,vai kopā ar sausu melnalksni. Ir mēģināts osis,tīrā veidā "cieta " garša
Saskatijos YouTubi uzbuveju atro zavetavu no veca katla,produkija parugta,ko daru nepareizi?Tur katrs kautko savadaku saka to mitras skaidas to sausas?
Brenci, neturi sveci zem pūra, padalies kā gatavot un no kurienes tā smaka.
Es gatavot vispār neprotu.
Lasu un smaidu: saprotu, te dūņu semiljē eksperti novākušies. Jūs vispār zinat, kā garšo dūņas un no kurienes ,, zivīm tāda,,?
Ķeru zivis dažādās tilpnēs, gan purva dīķos, gan dzidros ezeros un garša zivīm vienādi izcila. Varbūt vienkārši neprotiet pagatavot un tad pie vainas ,, dūņu garša,, .
Kā kurā dīķī!Ir tādi dīķi kur karpa nav ēdama,ir pat asariem dūņu piegarša.
Šķiet, ka piena pelde līdakai nāca par labu. Sākumā bailīgi stiepu roku pēc pirmās kotletes, bet, izrādās, uztraukumam nebija pamata. Dūņu garšas nav, arī karpa izdevās lieliska :)
Paturi pienā uz nakti. Tas līdz. o.
Esmu ļoti jutīgs :)
Dēļ tās dūņu piegaršas ir atsevišķas ūdenstilpnes no kurām es zivis mājās nevedu.
Cerēju, ka ir kāda recepte vai rituāls, kā zivij bez galvas piegaršu dabūt ārā, bet, šķiet, ka mājdzīvniekiem kādu brīdi būs zivju diēta :)
Par peldēšanu tīrā ūdenī zinu, tāpēc jau tā karpa tur peld. Vispār arī līdaka devās peldēt tīrā ūdenī, bet svēršanas procesā izsvempās no rimi maisiņa un satraumējās :(
Dūņu garšu dabūt ārā?
EdgarsB, 27.augusts 2019, 22:46
makten traka dūņu piegarša?- jeb kāds ļoti jūtīgs? ;) Varu kļūdīties, bet, manuprāt, nekā nevar- zivij būtu jāpadzīvo dzidrākā ūdenī kāds streķītis un tad pazustu dūņu smeķis. Es paretam līni dabonu pacopēt tumšā, dūņainā dīķī, nav ne vainas- iet iekšā tā, ka norūc vien!(ja ir noķerts, protams ;)))
Visi tie lopiņi tika izķeksēti no piemājas dīķīša. Karpa peld bļodā pie akas. Asaris un līdaka palika slābani un atnāca sēdēt ledusskspī.
Karpa, ja rīt no rīta nepeldēs ar muguru uz leju izskalosies un būs ok.
Nav skaidrs ko ar to asari un līdaku darīt?!
Paldies par padomiem, tā arī darīs.
Vēl ledusskapī gaida 5kg līdaka un 1 kg asaris. Ir idejas kā no tām zivīm