atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

keners 02.09.19
kkas [02.09.19]: keners [2:37]: daddy_j [Vakar]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!Oho. Par mugurkaulu vari ielikt atsauci? ;)
Es strādāju Norvēģijā lašu audzētavā!
https://vimeo.com/49112460
Abavnieks 02.09.19
Par garšu jau nevar sūdzēties un tā ir ar daudz ko.
Bet arī man kaut kā tas norvēģu lasis no lielveikaliem neiet īsti vairs uz urrā

https://youtu.be/RYYf8cLUV5E
kkas 02.09.19
keners [02.09.19]: daddy_j [Vakar]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!
Oho. Par mugurkaulu vari ielikt atsauci? ;)
keners 02.09.19
daddy_j [01.09.19]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)
Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!
Brencis21 01.09.19
daddy_j [01.09.19]: Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?

Brencis21, 1.septembris 2019, 14:58

Es karpu, breksi, vimbu priekš kūpināšanas griežu vaļā pa muguru un netīru zvīņas, jo lieks čakars. Spogulenes tieši tāpat. Āda nav ne veselīga, ne garšīga, nav tā vērta, lai ņemtos ar zvīņu tīrīšanu.
Paldies.
Es visus kūpināmos produktus uz nakti lieku vītinātavā.
Lasi kūpinu 20-27grādi, 9stundas. Mēģināju 12 stundas īsti atšķirības nebija.
ezers 01.09.19
Zivij, kuru taisies kūpināt, ne tikai zvīņas netīra, bet arī nemazgā, tikai nosusina salvetēs.

kamparspirts, 1.septembris 2019, 19:29

muļķības,mazgājot ūdens zivij pilnīgi neko ''nenodarīs''pirms kūpina,ļauj nožūt,tas gan vairāk ietekmē tās ko karina,uz resti palielam vienalga
kamparspirts [01.09.19]: Rimčika lasis aukstajā kūpiņā mmmmmm......
Cik ilgi un kādos grādos Tu kūpini aukstajā lasi?
Rimčika lasis aukstajā kūpiņā mmmmmm......
Zivij, kuru taisies kūpināt, ne tikai zvīņas netīra, bet arī nemazgā, tikai nosusina salvetēs.
daddy_j 01.09.19
ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)
daddy_j 01.09.19
Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?

Brencis21, 1.septembris 2019, 14:58


Es karpu, breksi, vimbu priekš kūpināšanas griežu vaļā pa muguru un netīru zvīņas, jo lieks čakars. Spogulenes tieši tāpat. Āda nav ne veselīga, ne garšīga, nav tā vērta, lai ņemtos ar zvīņu tīrīšanu.
Brencis21 01.09.19
Kengurs24 [01.09.19]: Brencis21 [14:58]: comprex [Vakar]: Arvids8 [30.aug]: Laikam zaļas un ar mizu....Zaļš baltalksnis pat bez mizas būs rūgts,melnalksnis jau labāk,bet vislabāk ābele,bumbiere,ķirsis sveķains,labāk ne...Es lietoju ābeli ,vai kopā ar sausu melnalksni. Ir mēģināts osis,tīrā veidā "cieta " garšaĶirsis manuprāt nav sveķains, plūme gan. Es zivīm dažreiz speciāli uz beigām uzmetu ķirsi, dod skaistu krāsu.Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?Ja gribi ēst v ādu, tad tīri...spogulenēm tas pats,tikai mazāk
Te doma vairāk par niansēm ,kā ar cepšanas ilgumu, jo saprotu ka notīrītas un spogulenes ātrāk gatavas būs ? Un kā labāk tīrītas vai nē.
Brencis21 01.09.19
einardins [01.09.19]: comprex [Vakar]: Arvids8 [30.aug]: Laikam zaļas un ar mizu....Zaļš baltalksnis pat bez mizas būs rūgts,melnalksnis jau labāk,bet vislabāk ābele,bumbiere,ķirsis sveķains,labāk ne...Es lietoju ābeli ,vai kopā ar sausu melnalksni. Ir mēģināts osis,tīrā veidā "cieta " garšaĶirsis manuprāt nav sveķains, plūme gan. Es zivīm dažreiz speciāli uz beigām uzmetu ķirsi, dod skaistu krāsu.Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?

Brencis21, 1.septembris 2019, 14:58
brenci21 pēc ES standartiem kūpiņi un ķeršana ir kaitīga.tu vispirms visus noliec pēcāk prasi padomu.
Jā, ES standartos ir C&R un visi , kas tā nedara ir barbari. :DDDD
Es kūpinu un ēdu, tik to dūņu garšas ,, smalko noti,, nav gadijies sajust. Tāpēc arī tagad prasu par karpām, taisos kūpināt, varbūt tad to dūņu garšu sajutīšu. :))))
Kengurs24 01.09.19
Brencis21 [01.09.19]: comprex [Vakar]: Arvids8 [30.aug]: Laikam zaļas un ar mizu....Zaļš baltalksnis pat bez mizas būs rūgts,melnalksnis jau labāk,bet vislabāk ābele,bumbiere,ķirsis sveķains,labāk ne...Es lietoju ābeli ,vai kopā ar sausu melnalksni. Ir mēģināts osis,tīrā veidā "cieta " garšaĶirsis manuprāt nav sveķains, plūme gan. Es zivīm dažreiz speciāli uz beigām uzmetu ķirsi, dod skaistu krāsu.Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?
Ja gribi ēst v ādu, tad tīri...spogulenēm tas pats,tikai mazāk
Kaspars33 [01.09.19]: Sveiki meistari!Esmu nobriedis iegādāties kūpinātavu abbas,bet nevaru izlemt cik lielu ņemt un kur viņas var iegādāties,protams viss mājas vajadzībam un pašpatēriņam..:)Varbut kāds var ieteikt ko!
Ir redzētas depo, cenu kluba veikalos, kā opcija. No ražotāja iespējams varetu lētāk dabūt.
einardins 01.09.19
comprex [Vakar]: Arvids8 [30.aug]: Laikam zaļas un ar mizu....Zaļš baltalksnis pat bez mizas būs rūgts,melnalksnis jau labāk,bet vislabāk ābele,bumbiere,ķirsis sveķains,labāk ne...Es lietoju ābeli ,vai kopā ar sausu melnalksni. Ir mēģināts osis,tīrā veidā "cieta " garšaĶirsis manuprāt nav sveķains, plūme gan. Es zivīm dažreiz speciāli uz beigām uzmetu ķirsi, dod skaistu krāsu.Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?

Brencis21, 1.septembris 2019, 14:58

brenci21 pēc ES standartiem kūpiņi un ķeršana ir kaitīga.tu vispirms visus noliec pēcāk prasi padomu.
Brencis21 01.09.19
comprex [31.08.19]: Arvids8 [30.aug]: Laikam zaļas un ar mizu....Zaļš baltalksnis pat bez mizas būs rūgts,melnalksnis jau labāk,bet vislabāk ābele,bumbiere,ķirsis sveķains,labāk ne...Es lietoju ābeli ,vai kopā ar sausu melnalksni. Ir mēģināts osis,tīrā veidā "cieta " garšaĶirsis manuprāt nav sveķains, plūme gan. Es zivīm dažreiz speciāli uz beigām uzmetu ķirsi, dod skaistu krāsu.
Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?
Kengurs24 01.09.19
Kaspars33 [01.09.19]: Sveiki meistari!Esmu nobriedis iegādāties kūpinātavu abbas,bet nevaru izlemt cik lielu ņemt un kur viņas var iegādāties,protams viss mājas vajadzībam un pašpatēriņam..:)Varbut kāds var ieteikt ko!
200L būs ok...kalpos labi!

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs