atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Kengurs24 11.04.20
Kengurs24 [11.04.20]: Arkady [49m]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!

Šodien ar ābelīti!Saulains laiks ideāls kūpināšanai! :))
Kengurs24 11.04.20
Arkady [11.04.20]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.

Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!
Arkady 11.04.20
Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.
dzelziss 05.04.20
Ālados līdakas kūpinājām tikai ar kadiķiem, kuru tur ir navalom!!! Sanāca fantastiski garšīgi !!! Sevišķi otrajā dienā, kad dūms bija iesūcies zivs gaļā!!! Kūpinājām 1h 15 min.
zaraza 05.04.20
Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.

Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 12:04


lai dabūtu labāko garšas gammu (tā gan katram sava) vajag i alksni i citus kokus, viss ir proporcijās. Mana optimālā recepte ir alksnis (gan sauss, gan zaļš) +ķirsis. Alksis piedod nedaudz to skābumu/rūgtumu, ķirsis to mazliet noslāpē un dod zeltaini brūnu krāsu. Recepti pa g neviens Tev neiedos, viss tas notiek kurinot emīriski intuitīvi...
Ķirsi gan nav viegli dabūt, nopirkt to diez vai var... der jau arī abele, plūme, bumbieris - augļu koki, kam nedaudz ir sveķi, bet neveidojas darva... tik skujukokus un bērzu gan nē... kadiķa skujas gaļai var pašās beigās uzlaist, uztaisa īslaicīgu karstuma šoku un piedod specifisku aromātu
EdgarsB 05.04.20
Zorge07 [04.04.20]: Bebrs [Vakar]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.Ar to alkšņa rūgtumu, tāpat, kā ar līņu ,, dūņu garšu,,. :DDD
Neesmu nekāds kulinārijas guru, bet nu dūņainu zivi man grūti norīt :)

Lai nu kā, vimba un asari vakar ar sausu alksni bez mizas un zaļu ābeli ar visu mizu nokūpinājās baigi labi :)
Domaataajs 04.04.20
mizai nav problēmu
Zorge07 04.04.20
Bebrs [04.04.20]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
Ar to alkšņa rūgtumu, tāpat, kā ar līņu ,, dūņu garšu,,. :DDD
EdgarsB 04.04.20
Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.

Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.
Bebrs 04.04.20
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43

Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
EdgarsB 04.04.20
edzuss2 [04.04.20]: EdgarsB [13m]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
Man ir galīgi zaļa. Domāju miksēt sausu alksni ar zaļu ābeli.
edzuss2 04.04.20
EdgarsB [04.04.20]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
EdgarsB 04.04.20
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
J-anchuks 04.04.20
Kaspars33 [04.04.20]: Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?
Kas cits. Noteikti nenožāvēji kātrīgi un uzlaidi sulīgu dūmu
Kaspars33 04.04.20
Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?
Bebrs 29.03.20
sveiki. varbūt kāds zin, kas pa vainu, ka kūpinot zivis sanāk nevis smuki brūnas, bet ar melniem sodrējiem? ir zemē ierakta truba apmēram 2 metri. kurinu tikai alkšņa malku.

DainisEl, 28.marts 2020, 17:30

Galvenais priekšnoteikums, lai labi sanāktu nokūpināt zivis ir kūpinātavu pirms zivs ielikšanas kārtīgi izkurināt, lai izdzen mitrumu ārā. Es kurinu ar alksni, sauss pret zaļu 1:1

Kengurs24 29.03.20
DainisEl [28.03.20]: sveiki. varbūt kāds zin, kas pa vainu, ka kūpinot zivis sanāk nevis smuki brūnas, bet ar melniem sodrējiem? ir zemē ierakta truba apmēram 2 metri. kurinu tikai alkšņa malku.
Tas varbūt saistīts ar laika apstākļiem....pamēģini citā laikā.sodrēji ir saistiti ar mitrumu un vilkmi,jeb dūmu izplūdi...jāeksperimentē! :))
bums 29.03.20
Vēl aizmirsu piebilst, ka galvenais pluss W restei ietilpība vienā kūpināšanas reizē Zivis mucā var ievietot 2,5 reizes vairāk nekā liekot plakaniski
bums 29.03.20
Brekši kuri kūpināti uz šādas restes Nokūpināti no abām pusēm vienādi un sulīgi
bums 29.03.20
W formas restes brekšu kūpināšanai Tā kūpinu brekšus līdz 1,5 kg Lielākus griežu vaļā caur muguru
Mazākos ķidāju caur vēderu Vēdra iekšu apsālu Sāls kūpinot ievelkās zivī eleganti Šī WW reste ir laba ar to ka zivi var novietot kuriņā stāvus un visi labumi pzliek zivī iekšā.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs