Kengurs24 [11.04.20]: Arkady [49m]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!
Šodien ar ābelīti!Saulains laiks ideāls kūpināšanai! :))
Arkady [11.04.20]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.
Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!
Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.
Ālados līdakas kūpinājām tikai ar kadiķiem, kuru tur ir navalom!!! Sanāca fantastiski garšīgi !!! Sevišķi otrajā dienā, kad dūms bija iesūcies zivs gaļā!!! Kūpinājām 1h 15 min.
Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.
Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.
EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 12:04
lai dabūtu labāko garšas gammu (tā gan katram sava) vajag i alksni i citus kokus, viss ir proporcijās. Mana optimālā recepte ir alksnis (gan sauss, gan zaļš) +ķirsis. Alksis piedod nedaudz to skābumu/rūgtumu, ķirsis to mazliet noslāpē un dod zeltaini brūnu krāsu. Recepti pa g neviens Tev neiedos, viss tas notiek kurinot emīriski intuitīvi...
Ķirsi gan nav viegli dabūt, nopirkt to diez vai var... der jau arī abele, plūme, bumbieris - augļu koki, kam nedaudz ir sveķi, bet neveidojas darva... tik skujukokus un bērzu gan nē... kadiķa skujas gaļai var pašās beigās uzlaist, uztaisa īslaicīgu karstuma šoku un piedod specifisku aromātu
Zorge07 [04.04.20]: Bebrs [Vakar]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.Ar to alkšņa rūgtumu, tāpat, kā ar līņu ,, dūņu garšu,,. :DDD
Neesmu nekāds kulinārijas guru, bet nu dūņainu zivi man grūti norīt :)
Lai nu kā, vimba un asari vakar ar sausu alksni bez mizas un zaļu ābeli ar visu mizu nokūpinājās baigi labi :)
Bebrs [04.04.20]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
Ar to alkšņa rūgtumu, tāpat, kā ar līņu ,, dūņu garšu,,. :DDD
Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.
Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
edzuss2 [04.04.20]: EdgarsB [13m]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
Man ir galīgi zaļa. Domāju miksēt sausu alksni ar zaļu ābeli.
EdgarsB [04.04.20]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
Kaspars33 [04.04.20]: Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?
Kas cits. Noteikti nenožāvēji kātrīgi un uzlaidi sulīgu dūmu
Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?
sveiki. varbūt kāds zin, kas pa vainu, ka kūpinot zivis sanāk nevis smuki brūnas, bet ar melniem sodrējiem? ir zemē ierakta truba apmēram 2 metri. kurinu tikai alkšņa malku.
DainisEl, 28.marts 2020, 17:30
Galvenais priekšnoteikums, lai labi sanāktu nokūpināt zivis ir kūpinātavu pirms zivs ielikšanas kārtīgi izkurināt, lai izdzen mitrumu ārā. Es kurinu ar alksni, sauss pret zaļu 1:1
DainisEl [28.03.20]: sveiki. varbūt kāds zin, kas pa vainu, ka kūpinot zivis sanāk nevis smuki brūnas, bet ar melniem sodrējiem? ir zemē ierakta truba apmēram 2 metri. kurinu tikai alkšņa malku.
Tas varbūt saistīts ar laika apstākļiem....pamēģini citā laikā.sodrēji ir saistiti ar mitrumu un vilkmi,jeb dūmu izplūdi...jāeksperimentē! :))
Vēl aizmirsu piebilst, ka galvenais pluss W restei ietilpība vienā kūpināšanas reizē Zivis mucā var ievietot 2,5 reizes vairāk nekā liekot plakaniski
Brekši kuri kūpināti uz šādas restes Nokūpināti no abām pusēm vienādi un sulīgi
W formas restes brekšu kūpināšanai Tā kūpinu brekšus līdz 1,5 kg Lielākus griežu vaļā caur muguru
Mazākos ķidāju caur vēderu Vēdra iekšu apsālu Sāls kūpinot ievelkās zivī eleganti Šī WW reste ir laba ar to ka zivi var novietot kuriņā stāvus un visi labumi pzliek zivī iekšā.