usis [30.07.20]: Japāna liela, pieļauju ka streikus cep 10000 vietās,trāpi nu uz pasaulē labāko.
:)
Es nav izlepis, paņēm mūsu pašu lopiņ, bik iemarinē, uzcep un griež vidēji ceptu iekšā ka šņakst vien.
Mūsējais sīksts, protams. Labākais variants, ko esmu atradis par labu esam, ir iemarinēt uz 24h krievu sinepēs. Tad uz pārkarsētas pannas aprauj poras no visām pusēm, tad atdzesē(vai nomaina) pannu, vāku virsū un uz elektriskās plīts 4. -5. režīmu 10-12 minūtes. Bet nedrīkst marinēt ilgāk par vienu diennakti.
Japāna liela, pieļauju ka streikus cep 10000 vietās,trāpi nu uz pasaulē labāko.
:)
Es nav izlepis, paņēm mūsu pašu lopiņ, bik iemarinē, uzcep un griež vidēji ceptu iekšā ka šņakst vien.
Es neveidoju savu viedokli tikai no sava personiskā- tajā restorānā pabijuši vismaz 10 mūsu tautieši. Visi ir teikuši vienu un to pašu- labākais steiks , kas ir ēsts. Taisnības labad jāpiebilst, ka pieļauju, ka neviens no viņiem nav bijis Japānā
... Un Japānā nav lašu...
raihs, 30.jūlijs 2020, 21:55
Bet ir Fugu...
kaputaarps, 30.jūlijs 2020, 21:59
Da laab...., es ar’ māk apieties ar ar labu steika materiālu(tāds kā profesionāls hobijs)... te nav ko uztraukties.....skaidrs, ka kādam nekas nebūs labāks par cūkas klucīšiem etiķī..... arī man uz nostaļģiju....
... Un Japānā nav lašu...
raihs, 30.jūlijs 2020, 21:55
Bet ir Fugu...
... Un Japānā nav lašu...
kaputaarps [30.07.20]: laikam jau nē.... ja nu gadījumā Tur nokļūsi, tad pats pasmiesies par tiem ArgenČīles steikiem...
Var jau būt, bet varbūt arī nē.... Bet uz Japānu nebraukšu noteikti, nevilina mani tā kultūra, un cenas arī ne...
laikam jau nē.... ja nu gadījumā Tur nokļūsi, tad pats pasmiesies par tiem ArgenČīles steikiem...
Gari jāstāsta, bet lai nu būtu- pie vīna glāzes tāpat nav kur steigties... Steiks.
It kā brends ir Argentīna. Bet nē- salīdzināju 4 Argentīnas restorānu steikus ar 4 Čīles restorānu steikiem- Čīle ieņēma visu pirmo četrinieku. Viens no restorāniem- La Marca- ir vienkārši unikāls! Nav saprotams, kā viņi dabon gatavu TĀDU steika kvalitāti! Cenas normālas, pat ļoti. Kādas dezmit reizes esmu tur bijis, un katru reizi šķiet, ka brauciens jau ir izdevies tikai dēļ šī restorāna apmeklējuma! Sliktā lieta ir tā, ka pēc viņu steika viss cits šķiet nožēlojams steika izstrādājums... Tik vien atliek tāds sīkums, kā tikt uz Čīli, Puerto Varas pilsētu... :)
raihs, 30.jūlijs 2020, 20:43
Kàrdinoši....Japānā esi bijis?
Gari jāstāsta, bet lai nu būtu- pie vīna glāzes tāpat nav kur steigties... Steiks.
It kā brends ir Argentīna. Bet nē- salīdzināju 4 Argentīnas restorānu steikus ar 4 Čīles restorānu steikiem- Čīle ieņēma visu pirmo četrinieku. Viens no restorāniem- La Marca- ir vienkārši unikāls! Nav saprotams, kā viņi dabon gatavu TĀDU steika kvalitāti! Cenas normālas, pat ļoti. Kādas dezmit reizes esmu tur bijis, un katru reizi šķiet, ka brauciens jau ir izdevies tikai dēļ šī restorāna apmeklējuma! Sliktā lieta ir tā, ka pēc viņu steika viss cits šķiet nožēlojams steika izstrādājums... Tik vien atliek tāds sīkums, kā tikt uz Čīli, Puerto Varas pilsētu... :)
Lai cik dīvaini neliktos, tad labākais liellopa steiks ir Japānā...un kamēr to bulli vai tā sēklu, kāds nenospers, tikmēr mēs ēdīsim, nu tādu, ļoti labu, bet otršķirīgu govs gaļu...
kaputaarps, 30.jūlijs 2020, 19:57
Tur, laikam, nav tik vienkārši.. vajag jau apstāķļus lopam kā Japānā..
Lai cik dīvaini neliktos, tad labākais liellopa steiks ir Japānā...un kamēr to bulli vai tā sēklu, kāds nenospers, tikmēr mēs ēdīsim, nu tādu, ļoti labu, bet otršķirīgu govs gaļu...
Latvijā ir laba gaļa. Piemēram Hereford vai Cash&Carry bodēs (leišu liellopa fileja). Tikai cena, nu, khm... 16-36 eiriki par kilo. Es gan uzlauzu savu dzīvi - ēdu retāk, toties mega krutāku miesu.
Provējam nesačakarēt šo sadaļu, labi Ķengur? Ja Tev ir viena alga par kūpiņu receptēm, varbūt tad nevajag baigi te rakstīt? Ir taču vēl simtiem sadaļu, kur izpausties.
geos, 30.jūlijs 2020, 19:38
Piemēram Norvēģijā T-bone steiks kilogramā ap 30 eur
Latvijā ir laba gaļa. Piemēram Hereford vai Cash&Carry bodēs (leišu liellopa fileja). Tikai cena, nu, khm... 16-36 eiriki par kilo. Es gan uzlauzu savu dzīvi - ēdu retāk, toties mega krutāku miesu.
Provējam nesačakarēt šo sadaļu, labi Ķengur? Ja Tev ir viena alga par kūpiņu receptēm, varbūt tad nevajag baigi te rakstīt? Ir taču vēl simtiem sadaļu, kur izpausties.
Par tām vistas filejām....pamēģiniet, būsiet patīkami pārsteigti.... Tikko nodūmoju....marinādē saliku ĻOTI salds, skābs, ass(pamatprinicips).... pa āzisko....sieva ēd murrādama....
mjuniors [30.07.20]: Sīpolu zupā arī met veselu. Un?
urmaas, 30.jūlijs 2020, 19:09
Plovā visu ķiploka galvu ar visām mizām pa pirmo. Kad ēd plovu ņēm pa vienam ķiplociņam un sūc! ;)
Ir ir smeķīgs! :)
Sīpolu zupā arī met veselu. Un?
urmaas, 30.jūlijs 2020, 19:09
Plovā visu ķiploka galvu ar visām mizām pa pirmo. Kad ēd plovu ņēm pa vienam ķiplociņam un sūc! ;)
urmaas [39m]: Pajem iet platāku nazi un uzspiež iet uz ķiploka daiviņas tā lai nogurst. Miziņu ar rokām var nojemt.Juvelierim viss uz gramiem!ar nazi spiežot putru saēdies,izspiedīs vēl sulu! Pazudīs grami!ko tad??pipec!
:DDD
Kengurs24, 30.jūlijs 2020, 19:22
es speciāli katru reizi pamarinēju savādāk, lai neapriebtos...
Pajem iet platāku nazi un uzspiež iet uz ķiploka daiviņas tā lai nogurst. Miziņu ar rokām var nojemt.
urmaas, 30.jūlijs 2020, 18:44
+++