Jurik [31.07.20]: Jurik [19m]: Raih! Uz tā Tava PWM ir rakstīts cik ampēri?Ja būtu iespēja kādu dienu kamēr brošas pulē aizņemties to komplektu un izpētīt - vispār būtu ideāli. Bez lietošanas un bojāšanas protams.
Welcome, man ir divi.
Būs tikai 1-2 mēnešus jāgaida, un vēl 10nieks muitai jānomaksā. Bet man jau šķiet, ka cena vienalga sanāk adekvāta
Jurik [31.07.20]: Raih! Uz tā Tava PWM ir rakstīts cik ampēri?
Ja būtu iespēja kādu dienu kamēr brošas pulē aizņemties to komplektu un izpētīt - vispār būtu ideāli. Bez lietošanas un bojāšanas protams.
Raih! Uz tā Tava PWM ir rakstīts cik ampēri?
Kamēr Raihs uz gramiem mēra marinades sastāvdaļas- Pravietis sver pagalīšu miksli un katram kociņam mitrumu mēra, lai vienmēr būtu vienā tempertūrā.
Jurik, 31.jūlijs 2020, 13:37
Atkarībā ko Tu kūpini. Precizēšu, ka vienā gadījumā ar augšupejošu līkni, citā ar lejupjejošo līkni jācenšas ieturēt temperatūra. Tam ir sava nozīme. Esi sataisijies kūpiņu tirzniecības ķēdē palaist un konkurenci Rubeņiem sastādīt, vai arī strādā zvejnieku artelī, ka celsi žāvētavu no šamota ķīeģeļiem. Var arī no laukakmeņiem uzbliezt. Biznesa plāns apstiprināts, sponsors atrasts. :),:).
Un vispār jūs visi esat nelieši. Tā vietā lai nopirktu meitām zandales un kleitas, dēļ jums man līdzekļi būs jānovirza metināmajam aparātam un šamota ķieģeļiem.
Kamēr Raihs uz gramiem mēra marinades sastāvdaļas- Pravietis sver pagalīšu miksli un katram kociņam mitrumu mēra, lai vienmēr būtu vienā tempertūrā.
A man vispār šogad forši sagadījās. Nedēļu pirms ārkārtīgā stāvokļa no Amazon paspēja atnākt tas gaļas termometrs, kam ir adata-termo izturīgs vads-displejiņš. Tad gan es aizskrēju uz Rimčiku un specjāli nopirku liellopa kakla karbonādi ap kilo (jo tā ir kautcik ar sakošļājamiem tauciņiem).
Tajā brīdī, kad tev tas termometrs ir - dzīve bikiņ pamainās. Jo - nevis jācep kādu konkrētu laiku, bet līdz konkrētai iekšējai gaļas temperatūrai. Tobiš, ragulopam tas būs 71 grāds (faktiski 69, jo 10 min IZRĀDĀS tas gaļas klucis pats gatavojās tun temp ceļās). 165 grādos tā ir aptuveni stunda.
Joooopcik - tāāādu rostbifu biju bērnībā redzējis tikai vācu pavārgrāmatās. Pilnīgi gatava, koši sarkana gaļa. Marinēju baigi moderni - tā kā Ņūorleānā - piparetiķī PĒC cepšanas.
geos, 31.jūlijs 2020, 00:05
Es termometru nelietoju, jo konsekventi ievēroju malkas sastāvu (ābele, ķirsis, ceriņš, jasmīns, alksnis iekurei) aptuvenās proporcijas un daudzumu. Līdz ar to pirmā pazīme, kas liecina par produkta gatavību ir sulas daudzums, kas sakrājas padziļinājumos uz produkta, otrā pazīme produkta brūnums, jo lietojot regulāri vienu un to pašu malciņu, tas sastāvs ir nemainīgs un nekad nepieviļ. Trešais orientieris ir laiks, bet tas ir atkarīgs no tā kādu kūpiņu es taisu (auksto, karsto,vidējo) un protams, cik tālu no kūpinātavas es nolieku kurtuvi. Ar cūkgaļu ir savādāk, jo tur svarīgi kāda gaļa iegadās (kautķermeņa izgriezuma vieta un lopiņa vecums) kā arī marinādes ilgums un koncentrācija. Temperatūru es nosaku ar plaukstu visos gadījumos, bet kūpinot cūkgaļu pie tās gatavības noteikšanas ir jāpiestrādā. Nekad nav bijusi vajadzība lietot marli. Malciņa man žūst 2 - 3 gadus, tad arī dūmu tikpat kā nebūs. Būs zeltainums nevis apkvēpusi gaļa. Ja par maz brūnuma, piemet beigās zaļu malku, bet man tas nav jādara. Visi liekie tauki un šķidrumi nopil apakšā kūpināšanas kameras zemē, nesadegot, kas ir ļoti svarīgi. Karstuma trubas ievads kamerā ir no sāniem. Kamera atrodas 1 m augstumā virs zemes. Nepieciešamības gadījumā var regulēt arī kameras augstumu, atkarībā no gaisa spiediena un vilkmes, to piepaceļot, nolaižot. Pamatā 250 l muca ar dūmeni ar durtiņām kā arī buržujka. Attālumu starp abiem regulēju ar metāla caurules gabaliem.
"Rubeņu" izstrādājumiem sen vairs nav tas smeķis. Ja kādreiz speciāli braucu uz to bodīti, tad tagad pat izstrādājumiem neskatos virsū.
urmaas, 28.jūlijs 2020, 20:27
Nemācēšu teikt, kā bija kādreiz, kad zāle bija zaļāka, bet ja izdodas veiksmīgu partiju nogrābt, man ļoti garšo. Tiesa - liels uzsvars uz to veiksmīgo partiju.
Nereti jau redz - šitais produkts būs no sausajiem un apkaltušajiem un nav vērts pat ņemt. Citreiz atkal it kā paņem tādu, kas varētu būt OK, bet izrādās - nav gan.
Hereford'ā padārgi, bet viņu Argentīnas gaļiņa sanāk pat ļoti ļoti OK. Esmu ietrāpījies uz atlaidi Barona ielas veikaliņā, kad Argentīnas RibEye maskāja 14.99eur/kg ... garšoja izcili un cenā kā LV gumij-govs :)
svens76 [31.07.20]: https://youtu.be/ijEszr-0lgI
ko te par tiem steikiem:) tā kā zandarts tagad ķeras loti labi, te būs laba receptīte marinētam, jo cepts un mazsālīts jau apnicis:)
video taisa no līdakas, bet no zandarta ar makten gards
https://youtu.be/ijEszr-0lgI
ko te par tiem steikiem:) tā kā zandarts tagad ķeras loti labi, te būs laba receptīte marinētam, jo cepts un mazsālīts jau apnicis:)
Ar to termometru jautri pirmās 3 reizes, baksti tos 3-4 gabalus-Oj pzdjc nu ir, jeee, apklāj, atputini, žopa. Atgriežos pie ierastā ritma, sulīgi, garšīgi.
Svolači, lasu un pilna mute siekalu. :))) Rīt laižu iepirkties..
A man vispār šogad forši sagadījās. Nedēļu pirms ārkārtīgā stāvokļa no Amazon paspēja atnākt tas gaļas termometrs, kam ir adata-termo izturīgs vads-displejiņš. Tad gan es aizskrēju uz Rimčiku un specjāli nopirku liellopa kakla karbonādi ap kilo (jo tā ir kautcik ar sakošļājamiem tauciņiem).
Tajā brīdī, kad tev tas termometrs ir - dzīve bikiņ pamainās. Jo - nevis jācep kādu konkrētu laiku, bet līdz konkrētai iekšējai gaļas temperatūrai. Tobiš, ragulopam tas būs 71 grāds (faktiski 69, jo 10 min IZRĀDĀS tas gaļas klucis pats gatavojās tun temp ceļās). 165 grādos tā ir aptuveni stunda.
Joooopcik - tāāādu rostbifu biju bērnībā redzējis tikai vācu pavārgrāmatās. Pilnīgi gatava, koši sarkana gaļa. Marinēju baigi moderni - tā kā Ņūorleānā - piparetiķī PĒC cepšanas.
geos, 31.jūlijs 2020, 00:05
es ar sākumā mērījos....
es ar to domāju Latvijas Brūnās...
A man vispār šogad forši sagadījās. Nedēļu pirms ārkārtīgā stāvokļa no Amazon paspēja atnākt tas gaļas termometrs, kam ir adata-termo izturīgs vads-displejiņš. Tad gan es aizskrēju uz Rimčiku un specjāli nopirku liellopa kakla karbonādi ap kilo (jo tā ir kautcik ar sakošļājamiem tauciņiem).
Tajā brīdī, kad tev tas termometrs ir - dzīve bikiņ pamainās. Jo - nevis jācep kādu konkrētu laiku, bet līdz konkrētai iekšējai gaļas temperatūrai. Tobiš, ragulopam tas būs 71 grāds (faktiski 69, jo 10 min IZRĀDĀS tas gaļas klucis pats gatavojās tun temp ceļās). 165 grādos tā ir aptuveni stunda.
Joooopcik - tāāādu rostbifu biju bērnībā redzējis tikai vācu pavārgrāmatās. Pilnīgi gatava, koši sarkana gaļa. Marinēju baigi moderni - tā kā Ņūorleānā - piparetiķī PĒC cepšanas.
gribētu redzēt to restūzi , kur dod Lv liellopus...
kaputaarps, 30.jūlijs 2020, 23:59
Jūsu ANDROID te uzliek savus