atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

mjuniors 05.08.20
Kur recepte?
Kengurs24 05.08.20

Kūpiņš!Lāpstiņa tīkliņā!Gabali ap kg.
Domaataajs 04.08.20
Klau spečuki! Kā ir ar ķirsīti, plūmīti, ābelīti? Jūs miksējat ar alkšņa malku vai bez? Vai iekuriet ar alksnīti un tad kad manta krāsnī iekšā pāriet uz citām? Citur cik cilvēku tik viedokļu,netieku skaidrībā ;)

zepers, 4.augusts 2020, 22:11


Te nu ir iespēja miksēt un izvērsties un katram ir sava pareizā recepte.
es personīgi iekuru ar sausu malku (ne skujkoku, ne bērzu), uzsildu, pēc tam pēc vajadzības. esmu licis zaļu alksni ar visām lapām, ābeli gan sausu gan zaļu. Personīgi neesmu ķirsi mēģinājis. Kadiķi pašās beigās un nedaudz un ne vienmēr.
Vot uz plika metāla režģa gan nelieku, vai nu uz kociņiem vai uzkarināt.
Tā kā atliek tikai darīt.
bums 04.08.20
zepers 04.08.20
Klau spečuki! Kā ir ar ķirsīti, plūmīti, ābelīti? Jūs miksējat ar alkšņa malku vai bez? Vai iekuriet ar alksnīti un tad kad manta krāsnī iekšā pāriet uz citām? Citur cik cilvēku tik viedokļu,netieku skaidrībā ;)
GrowPro93 04.08.20
Ok, paldies par atbildēm.
Domaataajs 04.08.20
par buma mucu vislabāk bums varētu arī izstāstīt.
Un škiet ka viņa sadaļā par šo tēmu kaut kas bija reiz runāts.
Arvids8 04.08.20
Siltā laikā var nesiltināt. Pārējais vienkārši jādara ! Neviens gatavu mutē neieliks...
Kengurs24 04.08.20
GrowPro93 [04.08.20]: GrowPro93 [Vakar]: Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt??
Par buma mucu nezinu...
Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?
Zivi var da jebkur,gaļu arī gandrīz jebkādā pečkā,bet vistai vajag visnopietnāko pieeju!Ja grib mīkstu ādu!
Ja kautcik tradicionāli kūpina,tad vistai laiks ap 3h+- temp.70-80+-siltinātā kūpinātavā
Gaļa vismaz man, kūpinot gabalus līdz 1,2kg gatava būs ātrāk...jāatcerās,ka tas ir karstais kūpinājums!pus gadu glabāt nevarēs!:)
GrowPro93 04.08.20
GrowPro93 [03.08.20]: Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt?
?
Karakums 03.08.20
GrowPro93 [03.08.20]: Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt?
Par reālajām temperatūrām Tev vis labāk mācēs izstāstīt Pravietis. Principā viss pareizāk tas notiek iebāžot kūpinātavā roku, bez termometriem.:)
GrowPro93 03.08.20
Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt?
ass 03.08.20
Atceros Somijā kakinens aiz patecības par vairāku vakaru dzirdīšanu nukūpināja zivis.Kūpnāja bez nekā,bet siltas ielika uz laiku stiprā sālsūdenī.Bija labais.
eDZH 02.08.20
Varbūt ar kādu varētu sarunāt zivju kūpināšanu Rīgā maksājot ar zivīm? Es vakar vēl saķēru 16kg brekšu, 6x1,5kg un pārējie ap 1kg. Līdz šim vislaik zivis laižu vaļā, jo nav kā realizēt.
kaputaarps 01.08.20
[quote=626882]Klusā daba ar Džekiem, Zyklon-B kameru un Daugves sprāgoņām. Zinu, ka tajā pietrūkst alus. No instrukcijas saprotu, ka vajag arī cukura graudus. Tipa ķeskas ārā, sāls, pipari, laurulapas? Tam visam ir jāstāv kaut kādu laiku vai uzreiz iekšā gāzes kamerā?

Jurik, 1.augusts 2020, 12:47[/quote
ŠĪ nebūs kūpināšana, tā vairāk ir grillēšana jab pepināšana, kā Alsungā saka....
Karakums 01.08.20
Ķengur, tu arī kūpini bez tauku pannas? Arī ar vienu šāvienu divus zaķus šauj? "Gards" kūpiņš ar vecu tauku aromatu, kas sasūkušies uz grīdas kūpinātavā un plus tārpi copei?!:)))
Ja ne, tad pamācies gudrībā no pravieša! :)))
BrunoL 01.08.20
Sālsūdens. Ja tikai sāls tad var būt sauss beigās.
Ķiplociņu, sīpoliņu, zaļumiņu to pēc izjūtām uzreiz vai žāvēšanas laikā.
Variāciju jūra, viss ar darbu un izdomu.
1.augusts 2020, 15:42 | citēt | ziņot | links

Piekrītu, tā var kūpināt karpu, vai arī švammi, bet lai izbaudītu katras zivs specifisko garšu, tikai un vienīgi sāls! Viss pārējais- PICA. Visas garšo vienādi, tik atšķirās asaku daudzums.
Zivis sāla tad, kad ņem ārā no kūpinātavas!
Karakums 01.08.20
Pravietis [01.08.20]: Pravietis [Vakar]: Visi liekie tauki un šķidrumi nopil apakšā kūpināšanas kameras zemē, nesadegot, kas ir ļoti svarīgi.Pravieti,
Saprotu, ka tev tur viss riktīgi pa prasto.
Katrā ziņā, es noteikti negribētu ēs tādu kūpinājumu, kas ir tapis tavā kūpinātavā, kurā tauki tek uz zemes, nevis uz pannas. Viņi tur uzkrājas, smird utt. Vienīgais labums noteikti ir tāds, ka tev baltie tārpi nav jāpērk, kad brauc uz copi. Attaisi kūpinātavu un salasi pa zemi!
Lai vai kā, bet rekomendēju tev tomēr nedaudz piedomāt par ēdiena kvalitāti, kuru tu gatavo, kā arī par to, kur un kādos sanitārijas apstākļos tu to gatavo!
Ne asakas!

Karakums, 1.augusts 2020, 15:33
Es visu saprotu, arī to, ka tavs pataloģiskais naids ir garīgās novirzes izpausme. Tu pats to nekontrolē. Tas ir normali. Neko jaunu es tev nevaru pateikt, sāc lietot zālītes un tad neskraidīs pa galvu tarakāni un manā kūpinātavā nedzīvos baltie tārpiņi.......;). Atpestī mani no savas vajāšanas mānijas gada garumā. Administrātors slikti rīkojas, ka ļauj tev nepārtraukti demolēt forumu, īstenībā viņš grauj tavu veselību. Nu ko man darīt, sākt ar tevi koķetēt...daži tā dara. Bet nu negribu es ar tevi komunicēt.
Pravieti,
Man prieks, ka tu pats atzīsti ka tava kūpinātava un viss tavs smalkais apraksts par tavu izsmalcināto kūpināšanas procedūru ir ...ūds!:)
Un vienīgais, ko tu esi spējīgs, tas ir "palaist balodi", paraudāt kārtējo reizi par tevis vajāšanu un nosaukt mani par pacientu!:)))
Pravietis 01.08.20
Pravietis [Vakar]: Visi liekie tauki un šķidrumi nopil apakšā kūpināšanas kameras zemē, nesadegot, kas ir ļoti svarīgi.Pravieti,
Saprotu, ka tev tur viss riktīgi pa prasto.
Katrā ziņā, es noteikti negribētu ēs tādu kūpinājumu, kas ir tapis tavā kūpinātavā, kurā tauki tek uz zemes, nevis uz pannas. Viņi tur uzkrājas, smird utt. Vienīgais labums noteikti ir tāds, ka tev baltie tārpi nav jāpērk, kad brauc uz copi. Attaisi kūpinātavu un salasi pa zemi!
Lai vai kā, bet rekomendēju tev tomēr nedaudz piedomāt par ēdiena kvalitāti, kuru tu gatavo, kā arī par to, kur un kādos sanitārijas apstākļos tu to gatavo!
Ne asakas!

Karakums, 1.augusts 2020, 15:33

Es visu saprotu, arī to, ka tavs pataloģiskais naids ir garīgās novirzes izpausme. Tu pats to nekontrolē. Tas ir normali. Neko jaunu es tev nevaru pateikt, sāc lietot zālītes un tad neskraidīs pa galvu tarakāni un manā kūpinātavā nedzīvos baltie tārpiņi.......;). Atpestī mani no savas vajāšanas mānijas gada garumā. Administrātors slikti rīkojas, ka ļauj tev nepārtraukti demolēt forumu, īstenībā viņš grauj tavu veselību. Nu ko man darīt, sākt ar tevi koķetēt...daži tā dara. Bet nu negribu es ar tevi komunicēt.
Kengurs24 01.08.20
mjuniors [01.08.20]: Šito izgudrojumu nesaprotu.. Kādēļ jāliek vēl bleķī, ja apakšā ir jau ogles un dūms.. Ņem un cep..Un savu dūma garšu tāpat dabūsi.

Tas būs grilēts!ja vāks virsū tad kūpināts!:)
Jābūvē kamīns...savàm vajadzībām ideāli!

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs