Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli
survival, 18.jūnijs 2021, 13:40
Lai nebūtu duņu smakas un piegaršas marinēju sālī ar melniem pipariem uz stundu ledusskapī..
Ļoti garšīgi sanāk
stonedrider, 19.jūnijs 2021, 08:34
Vēl var iemērcēt pienā uz 2 stundam. Tad arī smaka iet nost
Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli
survival, 18.jūnijs 2021, 13:40
Es daru pa vienkaršo. Lai nebūtu duņu smakas un piegaršas marinēju sālī ar melniem pipariem uz stundu ledusskapī. Pec stundas izņemt, izskalot ar augsto ūdeni. Pēc tam ņemu foliju, tur biķin olīveļļu lai zivs nelipinas pie follijas. Zivi vēl drusciņ drusciņ sāls, vederā citrona gabaliņu, svaigu timiānu un pētersīļus vai diļļes. Ietinu follijā un 20 minūtēs cepeškrāsnī pie 200 gr. Pēc 20 min. atvērt, pārliecinājamies vai ir gatavs un aiziet...
Ļoti garšīgi sanāk
Vispār kūpinātam to garšu ir grūtāk sajust.
Man kaut kā nekad nav gadījusies tā dūņu/dubļu garša)) Es parasti burtiski uz divām sekundēm apleju ar verdošu ūdeni(līnim jābūt 100% beigtam- un nedrīkst ilgāk, citādi āda nonāks nost) un tad aukstā ūdenī- un nobrauku ar roku-gļotas nāk nost pa pirmo. Vienīgi- es dzīvoju dzīvoklī, tāpēc to daru atsevišķā bļodā un pēc tam to gļotūdeni podā, citādi var aizdambēt vannu/izlietni. Bet pati cepšana- kas un kā kuram patīk- var i sviestā cept, i dilles, ķiplokus, citronu, sutināt saldajā krējumā ar viskaut ko, un ko tik vēl ne. Kūpināt arī labi)
badapiicka, 18.jūnijs 2021, 17:28
Man ar nav nācies izbaudīt dūņu garšu, lai arī ķēris esmu gan babītē, gan purva ezeros.
Tā tīri smejoties, varbūt ķiploks ar citrona pipariem to garšu nosit?
survival [18.06.21]: Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli
Sāls, dilles, ķiploki.
Domaataajs [14:20]: Ko tur īpaši iespringt, noberzēt ar sāli gļotas, iekšas un žaunas ārā, apsālīt, sapiparot, olās , miltos apvārtīt un eļļā vai sviestā uz pannas. visu ar galvu, vai pa gabaliņam. Nu kādu ķiploku, dilli var tajā eļļa iemest, sīpolu apcept. Būs labi.
Vienīgi, ja pa dūņām ļoti dzīvojies, tad piegarša, bet tad dzīvs jāpatur tīrā ūdenī pāris dienas, ja ir aizdomas.
Viens brakaris bija rūtainajā pirms kādiem gadiem divus dabūjis, viens esot bijis labs, tīrs, otrs pēc dubļiem riktīgi garšojis.Paldies tad jau pa vanu jāpeld Ina tas pāris dienas un pašam izlietne jamazgājas
survival, 18.jūnijs 2021, 15:48
Nu ja bļodas mājā nav, tad jāpeldina vannā :)
Jā, karstā ūdenī arī var iemērkt uz īsu brīdi, bet katram savs.
Man kaut kā nekad nav gadījusies tā dūņu/dubļu garša)) Es parasti burtiski uz divām sekundēm apleju ar verdošu ūdeni(līnim jābūt 100% beigtam- un nedrīkst ilgāk, citādi āda nonāks nost) un tad aukstā ūdenī- un nobrauku ar roku-gļotas nāk nost pa pirmo. Vienīgi- es dzīvoju dzīvoklī, tāpēc to daru atsevišķā bļodā un pēc tam to gļotūdeni podā, citādi var aizdambēt vannu/izlietni. Bet pati cepšana- kas un kā kuram patīk- var i sviestā cept, i dilles, ķiplokus, citronu, sutināt saldajā krējumā ar viskaut ko, un ko tik vēl ne. Kūpināt arī labi)
Domaataajs [18.06.21]: Ko tur īpaši iespringt, noberzēt ar sāli gļotas, iekšas un žaunas ārā, apsālīt, sapiparot, olās , miltos apvārtīt un eļļā vai sviestā uz pannas. visu ar galvu, vai pa gabaliņam. Nu kādu ķiploku, dilli var tajā eļļa iemest, sīpolu apcept. Būs labi.
Vienīgi, ja pa dūņām ļoti dzīvojies, tad piegarša, bet tad dzīvs jāpatur tīrā ūdenī pāris dienas, ja ir aizdomas.
Viens brakaris bija rūtainajā pirms kādiem gadiem divus dabūjis, viens esot bijis labs, tīrs, otrs pēc dubļiem riktīgi garšojis.
Paldies tad jau pa vanu jāpeld Ina tas pāris dienas un pašam izlietne jamazgājas
Ko tur īpaši iespringt, noberzēt ar sāli gļotas, iekšas un žaunas ārā, apsālīt, sapiparot, olās , miltos apvārtīt un eļļā vai sviestā uz pannas. visu ar galvu, vai pa gabaliņam. Nu kādu ķiploku, dilli var tajā eļļa iemest, sīpolu apcept. Būs labi.
Vienīgi, ja pa dūņām ļoti dzīvojies, tad piegarša, bet tad dzīvs jāpatur tīrā ūdenī pāris dienas, ja ir aizdomas.
Viens brakaris bija rūtainajā pirms kādiem gadiem divus dabūjis, viens esot bijis labs, tīrs, otrs pēc dubļiem riktīgi garšojis.
Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli
Nav iespejams izsaut visus kur ir +20m dziluma ta ka vari meginat :)
Kādam ir info par sauriesu karjeru ? Tur vēl līnis ir vai visi izšauti ar harpūnām ?
Vismaz var apskatities cik daudz tikai lasa atskaites bet paši neko neraksta, vismaz kaut ko butu ierakstijuši pa copi, ja jau rakstijat par manu atskaiti! Bet ta isuma, kapec ta sanaca man iztrauceja kad saku rakstit tapec saruts sanaca teikums un nepabeidzu lidz galam pievienoju!
Fishmanx, 8.jūnijs 2021, 18:33
Labāk neraksti vispār! Rādi ar zīmēm, būs saprotamāk...
Vismaz var apskatities cik daudz tikai lasa atskaites bet paši neko neraksta, vismaz kaut ko butu ierakstijuši pa copi, ja jau rakstijat par manu atskaiti! Bet ta isuma, kapec ta sanaca man iztrauceja kad saku rakstit tapec saruts sanaca teikums un nepabeidzu lidz galam pievienoju!
Tā ir, neandertāliešiem pietika ar pāris uzrūcieniem, lai pastāstītu, kur ir mamuts, ko nu tur mūsdienu valoda ar tuvu miljonam vārdu un pieturzīmēm.
Nav runa par baigo pareizrakstību, bet uzrakstīt tā, lai uzreiz var saprast domu, jau nu vajadzētu....
Labvakar visiem liņu copmaņiem :), šodien biju pavasari no 5-9 rita divi aizgaja un vienu karusu dabuju 500g, ka parejiem bija tikai paris mašinas, kads bija brivdienas tur?
Fishmanx, 7.jūnijs 2021, 22:20
Hei! Kurš kaut ko saprata? :)
Headhunter, 7.jūnijs 2021, 22:39
Labvakar visiem liņu copmaņiem :), šodien biju pavasari no 5-9 rita divi aizgaja un vienu karusu dabuju 500g, ka parejiem bija tikai paris mašinas, kads bija brivdienas tur?
Fishmanx, 7.jūnijs 2021, 22:20
Hei! Kurš kaut ko saprata
Headhunter, 7.jūnijs 2021, 22:39
Es visu sapratu.
Cilvēks bija Pavasaros,divi līņi norāvās,vienu karūsu noķēra.Bija tikai pāris mašīnas.Kā brīvdienās tur ķērās ?
Kas nesaprotams !?:)
Labvakar visiem liņu copmaņiem :), šodien biju pavasari no 5-9 rita divi aizgaja un vienu karusu dabuju 500g, ka parejiem bija tikai paris mašinas, kads bija brivdienas tur?
Fishmanx, 7.jūnijs 2021, 22:20
Hei! Kurš kaut ko saprata? :)
Labvakar visiem liņu copmaņiem :), šodien biju pavasari no 5-9 rita divi aizgaja un vienu karusu dabuju 500g, ka parejiem bija tikai paris mašinas, kads bija brivdienas tur?
Ja gribas līni tad Rātsupe Kleisti. Ja karūsu( lielas) tad Beķera grāvis. Beķera grāvis ir Rātsupes pieteka