

Karstiem vakariem pie aliņa var noderēt šāda recepte:
Samaļ līdakau vai žani, ja žani izfilē labi var sagriezt tikai gabaliņos - sāls, pipars, drusku ķiplociņš (ar sali uzmanīgi, jo Latvijā nopērkamais bekons ir pasāļš),
tad masu ietin bekonā un uz 15min cepeškrāsnī.
Davis-Di, 20.augusts 2022, 17:34
Izskatās riktīg lab. grilēt nevar?

Karstiem vakariem pie aliņa var noderēt šāda recepte:
Samaļ līdakau vai žani, ja žani izfilē labi var sagriezt tikai gabaliņos - sāls, pipars, drusku ķiplociņš (ar sali uzmanīgi, jo Latvijā nopērkamais bekons ir pasāļš),
tad masu ietin bekonā un uz 15min cepeškrāsnī.

Samaļ līdakau vai žani, ja žani izfilē labi var sagriezt tikai gabaliņos - sāls, pipars, drusku ķiplociņš (ar sali uzmanīgi, jo Latvijā nopērkamais bekons ir pasāļš),
tad masu ietin bekonā un uz 15min cepeškrāsnī.


Davis-Di [20.08.22]: Ja tu uzspied citronu sulu ēdot tā ir cita lietaGan, gan. Ierīvējot garšvielas, sāli un bišķi citrona sulas pa virsu. Un krāsnī iekšā, nemarinēju iepriekš. Liekot galdā šķēlīti svaiga klāt.

Cik man nācies ēst Somijas un Zviedrijas restorānos, lasis vienmēr ir pagatavots bez citrona un ēdienkartē nebūs minēta citrona marināde, vienīgais pie garnējuma malā var būt citrons, bet tas ir tiem, kam nepatīk specifiskā jūras zivju garša, jo citrons viņu faktiski nomāc. Es gan parasti izvēlos zandartu vai brieža gaļas steiku Somijā. Divus gadus neesmu dēļ C19 bijis Somijā, bet Septembrī būšu un pat vakariņas jau ir ieplānotas restorānā :)

Cepenē gatavots lasis savā sulā + garšvielas man sanāk samērā pliekans. Citroniņš piedot tādu foršu skābumiņu.
RaimisD, 20.augusts 2022, 16:28
Ja tu uzspied citronu sulu ēdot tā ir cita lieta, bet ja to izmanto marinādē vai uz gatavu ēdienu, kas kādu laiku stāv uz galda, manā skatījumā tā ir ēdiena sabojāšana, bet kā jau minēju tā ir gaumes lieta.
Daudzi jau uzskata, ka Itāļu bolonezi var uztaisīt ar veikalā nopirktiem makaroniem un daudz tomātu mērces, ko pievieno maltai gaļai, kuru cepot izgāžas daudz smirdoša ūdens!

Davis-Di [20.08.22]: Daudzās sēklās ir zilskābe, kas veido rūgtuma garšu! Piemēram ja taisa Ķiršu vai Citronu uzlējumu obligāti kauliņi jāizņem!Cepenē gatavots lasis savā sulā + garšvielas man sanāk samērā pliekans. Citroniņš piedot tādu foršu skābumiņu.
Citronu zivīm nemēdzu izmantot, jo manā skatījumā citrona sula nomāc zivs garšu un faktiski sabojā ēdienu, tas tā pat kā augstas klases Argentīnas steiku ēst ar kečupu, bet tas tā gaumes lieta!

Daudzās sēklās ir zilskābe, kas veido rūgtuma garšu! Piemēram ja taisa Ķiršu vai Citronu uzlējumu obligāti kauliņi jāizņem!
Citronu zivīm nemēdzu izmantot, jo manā skatījumā citrona sula nomāc zivs garšu un faktiski sabojā ēdienu, tas tā pat kā augstas klases Argentīnas steiku ēst ar kečupu, bet tas tā gaumes lieta!
Citronu zivīm nemēdzu izmantot, jo manā skatījumā citrona sula nomāc zivs garšu un faktiski sabojā ēdienu, tas tā pat kā augstas klases Argentīnas steiku ēst ar kečupu, bet tas tā gaumes lieta!

RaimisD [20.08.22]: Willy [17m]: ...iepriekšējo liku ar citronu ar mizu un sanāca rūgts!tā ka ar citroniem prātīgi,labāk laikam bez mizas!Rūktumu var dot arī citrona sēkliņas.Iespējams,jo iepriekšejo arī liku tāpat!sēklas gan nepiefiksēju!
Marinējot gaļu, izspiežot sulu skatieties, lai sēkliņas nesabirst marinādē. Īpaši izteikti var just rūgtumu, kad ilgāk sanāk noturēt marinējumu.

Willy [20.08.22]: ...iepriekšējo liku ar citronu ar mizu un sanāca rūgts!tā ka ar citroniem prātīgi,labāk laikam bez mizas!Rūktumu var dot arī citrona sēkliņas.
Marinējot gaļu, izspiežot sulu skatieties, lai sēkliņas nesabirst marinādē. Īpaši izteikti var just rūgtumu, kad ilgāk sanāk noturēt marinējumu.

nelietotaajs [20.08.22]: Willy [11:51]: nelietotaajs [18.aug]: Willy [18.aug]: Lielupe....Un žanis!!! Super!Eksperimentēju!;)šoreiz mazsālīts,sagriezts šķēlītēs un iekš etiķī marinētiem sīpoliem!man liekas labs!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))Enriko vēl mazss!bet paostīt drīkst!;)Marinēts vai mazsālīts? Izskatās perfekti!
...iepriekšējo liku ar citronu ar mizu un sanāca rūgts!tā ka ar citroniem prātīgi,labāk laikam bez mizas!

Willy [20.08.22]: nelietotaajs [18.aug]: Willy [18.aug]: Lielupe....Un žanis!!! Super!Marinēts vai mazsālīts? Izskatās perfekti!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))Enriko vēl mazss!bet paostīt drīkst!;)

nelietotaajs [18.08.22]: Willy [18.aug]: Lielupe....Un žanis!!! Super!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))

Willy [18.08.22]: Lielupe....Un žanis!!! Super!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))